КНИГИ – извънземен разум, раси, цивилизации...



1/1


Робърт Морнинг Скай, Историята на Звездния Старейшина и Документите Тера - Скритата История на Планетата Земя


Това безспорно е книга, която бе разпозната като нещо различно и предизвика полемика сред хората, интересуващи се от въпросната материя. Това се доказва от стотиците писма, които получихме от различни хора, проявяващи истинска любознателност и желание за „още". Навярно „Документите Тера" бе усетена толкова близка от читателя, защото засяга проблеми, касаещи пряко нас самите като раса и минало по един по-различен начин, което пък ни прави много свързани именно с тази история и последствията от нея. И макар книгата сама по себе си да разгръща проблеми, които съвсем спокойно могат да бъдат разнищвани няколко човешки живота, ние се намираме във века на информацията, който сякаш е тук, за да наваксаме предшестващите хилядолетия „тъмнина", което ни дава възможността да предложим това „още" на вас читателите и търсачите.
Издателство "Паралелна реалност"


=========================================================================

Робърт Морнинг Скай, Произход и история на империите Орион и Сириус

Настоящата книга ни отвежда „малко" по-назад - в еоните преди Земята да бъде открита от Империите Орион и Сириус - във времената на техния произход и зараждаща се история.
Тук може да възникне резонният въпрос: „как това ни касае?'. Как това ни касае, разбира се, читателят ще открива сам за себе си, докато чете самата книга. За да дадем адекватен отговор на това, трябва да слезем (или по-скоро - да се изкачим) до едно много архетипно ниво, на което потоците от съзнание формират физическата реалност и причините зад нейното случване. Това изкачване ще става постепенно и индивидуално за всеки читател в процеса на абсорбиране на самата информация. „Произход и история на Империите Орион и Сириус"не е информационно и хронологично зависима книга от ,Документите Тера", но определено ще ви бъде в плюс, ако вече сте чели последната. Настоящата творба е идейната предистория на всичко свързано със Земята, защото засяга проблематиката около самото зараждане на главните „виновници" за създаването на човешкото тяло и система от убеждения на планетата ни. А този, който разбира, че една такава система е изградена по-скоро върху идеи (които пък формират дадени модели), а не толкова върху военната й мощ, би следвало да разбира и факта, че осъществяването на истинския контрол не може да бъде разбран, докато не вникнем именно в това първично ниво - там, където нещата се зараждат и причините, поради които се зараждат. Инак навлизаме в ролята на съвременната медицина, която вижда симптомите и започва да изсипва своя арсенал от медикаменти върху тях, вместо да търси истинската причина зад болестта. Настоящата книга се опитва да ни отведе именно там (на моменти успешно, на моменти - не толкова). Тя ни разказва защо извънземните раси, които са инженирали човешките тела на нашия свят, са това, което са, което пък плавно ни води до причините защо някои аспекти на нашето мислене и респективно - общество - са това, което са. Вярваме, че така погледнато -вече започва да има някакво значение за вас и ще адресира глада за „още", който българският читател сам прояви.
Издателство "Паралелна реалност"

=========================================================================

Джордж Адамски, Вътре в космическите кораби


 Какво се случва с Джордж Адамски откакто пише за известните инциденти в книгата „Летящите чинии се приземиха“? Откакто на паметния 20 ноември 1952 г. той пръв установява личен контакт с човек от друг свят? Откакто на 13 декември 1952 г. той успява да направи снимки на 100 фута * от същата тази летяща чиния, която е довела неговия първоначален посетител?

„Вътре в космическите кораби“ е личната история на Адамски за това какво се е случило с него оттогава насам. Тя започва с неговата първа среща, няколко месеца по-късно, с още един човек от друг свят – неговата първа среща с някой, който разговаря с него. Този втори негов посетител го довежда до „Разузнавача“ от Венера (космически кораб), а това, на свой ред – го води до кораба-майка. По-късно той е пренесен и в „Разузнавача“ – а след това и в кораба-майка от Сатурн. Адамски ни разказва какво разкрива в тези космически кораби и какво са му разказвали мъжете и жените от другите светове.    


прочети или прослушай    

=========================================================================

MONTALK, Разпознаване на извънземната дезинформация


За по-малко от десетилетие човечеството ще се изправи пред неоспоримо публично разкриване на извънземното присъствие. Критичният избор, който следва, ще доведе да трагични последствия, ако се направи от невежество, объркване, слабост или отчаяние. Затова, трябва да се направи информиран избор, за да се защити свободата на човечеството. Тази книга е за придобиване на прозорливост, необходима при бъдещите отношения с извънземни сили, чрез разбиране и вземане поука от настоящите им методи на измама. Трябва да предвидим евентуална извънземна измама, така че да можем да я парираме.





прочети 

=========================================================================

XNETBG.COM, Статии за извънземен разум











прочети или прослушай

=========================================================================

Контакти на извънземните раси 


Има  значителен брой извънземни раси,  за които се  знае че в момента взаимодействат със  Земята  и  човешкото  население.  В  интервю  през 1998  г.  Клифърд  Стоун, пенсиониран сержант от американската армия който е служил 22 години и е участвал в тайни  операции  за  прибиране  на  катастрофирали  извънземни  кораби  и  извънземни биологични  единици (EBE’s),  разкрива,  че  има  общо 57 извънземни  раси познати  на американските  военни. От  тази  общност  от  извънземни  раси,  някои  са  по-активни  от други и може  да  се  твърди, че  те  оказват  огромно  влияние  за  човешката  еволюция  и суверенитет.  Този  доклад описва  основните  извънземни  раси,  които  най-често  са споменавани в литературата и които изглежда имат най-голямo стратегическо значение за  еволюцията  и  суверенитета  на  човечеството  и  тяхното  влияние  върху  редица систематични  глобални  проблеми.  Доклада  прави  разграничение  между  тези извънземни раси на базата на тяхната принадлежност към една или друга от две явни групи.  Първата  група  съдържа  извънземни  раси  с  които „правителствата  в  сянка”, отговорни за извънземните отношения, са постигнали споразумения и дори са работили заедно  в  серия  от  съвместни  проекти.  Значителният  брой  на  взаимообвързващи споразумения между  тези  раси и „правителството в сянка”  в САЩ и на  други места, предполага съществуването на военно-индустриален извънземен комплекс от интереси. Има  също и  втора  група  от извънземни  раси,  които стоят извън  тази мрежа от  тайни споразумения  между  извънземните  раси  и „правителствата  в  сянка”/националните агенции  за  сигурност. 


прочети или прослушай 

=========================================================================

Валентин Хаджимитов, Извънземни в Родопите 


Книгата представя научни и веществени доказателства за присъстващите на земята човешки същества от космически цивилизации, както и образите им, проявени чрез свръхсетивно виждане по метода на психометрията. Тя е нашият малък принос към усилията им за контакт.

 Изследвания, факти и хипотези относно загадъчните черепи, открити в Родопите.
Всички събития и лица, вписани в тази книга, са действителни. 






прочети или прослушай 

=========================================================================

Дейвид Айк, Рептилоидните извънземни 




Поздравления, читатели!
Следващите страници обобщават проучванията ми, свързани с рептилоидните извънземни.
Тази колекция на Мемес покрива много страни, които съм посетил при изследванията си.
Надявам се тези истории да ви доставят удоволствието, което доставиха на мен, докато ги събирах!
                                                                                      Сърдечни поздрави,
                                                                                  Айк Дейвид Стрийбър
                                         28 октомври, 2011—Лондон, Великобритания 





прочети или прослушай 

=========================================================================

Аннунаки  и  Нибиру 


Авторът не е посочен








прочети или прослушай 

=========================================================================

Нибиру и Анунаки от D. M. 














прочети или прослушай 

=========================================================================

Филис Шлемър, Единствената планета на избора 


Тази книга е плод на двадесетгодишната работа на една изтъкната международна изследователска група, чиито членове са общували посредством медиума Филис Шлемър с просветен кръг вселенски същества, известни като "Съвета на Деветте". Тя съдържа вълнуваща информация от голямо значение за нашия обременен свят, който навлиза в новото хилядолетие.

Основната тема е свободната воля и силата на обитателите на планетата Земя да създадат по-добър, по-хармоничен свят. Сред многобройните подробно разгледани теми са съществуването на извънземни цивилизации и тяхното взаимодействие със Земята, природата на Източника на Вселената, древната история на човечеството, Исус от Назарет, проблемите на околната среда и все още неосъзнатия потенциал на човечеството за себепознание. Но, преди всичко, за онези, които са готови да изслушат и да обърнат внимание на посланието и, книгата предлага положителен подход към бъдещето.
От нея ще научите всичко, което някога сте искали да знаете за Вселената, но не е имало кого да попитате.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Дейвид Уилкок – Извънземните, Хората, 2012 година и промяната на Галактиката



Запис на радиопредаването "От Бряг до Бряг" с Дейвид Уилкок

4 януари, 2009 година




част 1 – прочети 
част 2 – прочети



=========================================================================

ИЗВЪНЗЕМНИ РАСИ

Преводач и съставител – неизвестен
Използван източник: "Conspiracy Wikipedia"








прочети

=========================================================================

Габриел Чирон, МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКА ПОЛИТИКА 

Човечеството на Земята е било държано изолирано в космически мрак толкова дълго, че това е довело до интелектуалното му нефункциониране и неспособност да преработва космическа информация. Вниманието на хората е било съсредоточено върху това дали “да вярват” или “да не вярват” в пришълци, извънземен разум или дори в ултраземен разум. Така че истинският въпрос е: Защо човечеството е държано в това състояние?




=========================================================================

Карел Пацнер, Търсим космически цивилизации


СЪДЪРЖАНИЕ (обобщено):

Увод. ПИСМО ДО АЛДЕБАРАН

Част 1: ТЪРСИМ КОРЕНИТЕ НА ЖИВОТА

Суров климат
Микробите - нашите най-близки съседи
Небесни сеячи

Част 2: В ТЪРСЕНЕ НА РАЗВИТИ СЪЩЕСТВА

Мълчаливи звезди
Уравнение с много неизвестни
Познанието на желязната ера
Раждането на проекта CETI

Част 3: ТЪРСИМ ОБЩ ЕЗИК

Тайната на обитателите на Космоса
Най-трудната задача на криптологията
Знаем, че малко знаем

Заключение. ЕКСПЛОЗИЯ НА ИДЕИ

прочети или прослушай 

=========================================================================

Николай Александров, ФЕНОМЕНЪТ НЛО
(хипотези факти и нови загадки)

Загадките, свързани с неидентифицираните летящи обекти, винаги са вълнували хората. Трудно може да се намери проблем с такава многостранност, решението на който да засяга пряко мирогледа и съдбата на всеки жител на нашата планета. НЛО са наблюдавани от хилядолетия до наши дни. Те се появяват неочаквано по всички континенти и океани на Земята. Забелязани са също така на Луната и в космическото пространство. Напоследък подобни обекти са заснети и в невидимата за човека инфрачервена област на електромагнитния спектър. При това броят на зарегистрираните случаи не е никак малък. След Втората световна война близо 15 милиона жители на нашата планета са наблюдавали подобни обекти. Само в САЩ около 4 милиона американци твърдят, че са наблюдавали НЛО. В същото време системата за противовъздушна отбрана на тази страна, оборудвана със спътникови системи за проследяване и глобална мрежа за съобщения, регистрира всекидневно появата на от 5 до 1000 НЛО във въздушното пространство над планетата.


=========================================================================

Майкъл Царион, Атланти, Чужди посещения и генетични манипулации

''Може би най-големият мит, които ни се представя е че митовете са само митове.''

Атлантида не е била център на напреднала човешка цивилизация, а е била създадена като дом на извъмземни същества, които колонизирали Земята. Има над 30 000 текста от цял свят, които говорят за това посещение, и това са само тези текстове, които са останали непокътнати през хилядолетията.







прочети или прослушай 

=========================================================================

Дейвид Уилкок, Всички в галактиката са хора и сега ние се развиваме










прочети

=========================================================================

Лу Болдин, НЛО и извънземните са толкова реални, колкото и носа на лицето ти

Тук са събрани въпроси и отговори, свързани с това доколко извънземните на Земята са реални и каква е целта им. Много от членовете на сайта "Над Свръхсекретно" (Above Top Secret/ ATS) зададоха анонимно въпроси и авторът им отговори. Показаното тук започна на 9 април 2005 г. и завърши на 3 април 2006 г. 



Оригиналът може да бъде открит на адрес: 


прочети

=========================================================================

Лу Болдин, Един ден прекаран с извънземни

Разказът, който следва е малко фантастичен и следователно някои може да изберат да не вярват, че такива неща са възможни. Въпреки това съм принуден да разкажа тази история и оставям на читателя, това какво и доколко от нея ще счете за реалност.






=========================================================================

Извънземното събитие - сеанс с Башар

Това е транскипт на сеанс на Дарил Анка, със заглавие „Извънземно събитие” (Alien Event), проведен през 2010 година. В първата част говори само Башар, след което той отговаря на въпроси, зададени му от аудиторията. Към м. май 2012 г. филмът със сеанса се намира в YouTube с румънски субтитри на адрес: 



=========================================================================

Лиана Антонова, Прозорец към космоса

Името на българската певица и актриса Лиана Антонова е добре познато на хиляди почитатели на изкуството от няколко поколения, не само у нас, но и в чужбина. Първата й книга Срещи с Отвъдното, която буквално за броени дни се превърна в библиографска рядкост, разкри тази пленителна звезда от близкото минало в друга светлина – като авторка на окултна литература, при това на професионално равнище, с трайни интереси в областта на астрологията, хиромантията, номерологията. В "Прозорец към Космоса" Лиана Антонова продължава да разбулва тайните на т.нар. зони на здрача. Водена от най-благородни пориви, чрез контактите си с представители на извънземни цивилизации тя се стреми да помага на хората, да ги предупреждава, утешава, лекува... Авторката се доверява на читателя спонтанно и непринудено, без обаче да изисква от него непременно и безпрекословно доверие. Но ако открехнете прозореца към Космоса, навярно скептицизмът ви спрямо все още неразгаданото извънземно обкръжение ще се стопи.

прочети или прослушай

=========================================================================

Майк Бара, Древни извънземни на Луната


Научният изследовател и автор на бестселъри Майк Бара е подготвил това илюстрирано издание за извънземни структури на Луната. Той проучва историята на лунните аномалии и ранните мисии на НАСА до Луната. Изследва необикновени развалини в региона „Централен залив“, използвайки снимки, направени от космическите апарати „Сървейър“, „Лунар Орбитър“ и „Рейнджър“. Анализира мисиите на НАСА до Луната и снимковите доказателства, подкрепящи тезата за съществуването на „прозрачен купол“, както и други аномалии в района Маре Крисиум, включително хексагоналната форма на самия район и „стъклените“ куполи върху кратерите Клеомед Ф и Клеомед Ф/а. Бара обсъжда популярната теория, че декорите от филма на Стенли Кубрик „2001 Космическа одисея“ са били използвани, за да бъде заснето „фалшивото“ кацане на Луната и изследва странната мисия „Аполо 17“ и теорията, че нейната цел е била проучването на огромната хексагонална развалина, намираща се близо до мястото на кацане. Бара описва как астронавтите са имали почти 30 минути, когато камерите не са ги снимали, за да изследват „входа“ към руините и да извадят няколко мистериозни технологични „обекта“ от един кратер наблизо. Той анализира доказателства от руски и американски космически апарати („Клементин“ и „Лунар Риконъсънс Орбитър“), включително няколко странни обекта, заснети в кратера Тихо. Бара описва политиката на изследването на Луната и как в момента космическите нации се надпреварват кой ще отиде там пръв. Накрая разглежда различните аргументи, подкрепящи тезата, че Луната е изкуствено явление и доказва, че би била идеално място за база на извънземни, извършващи генетични експерименти на Земята. Книгата съдържа и осем страници с цветни илюстрации.

За автора:

Майк Бара е научен изследовател с повече от 25 години, прекарани като инженерен консултант за големи космически компании (член на т. нар. „военно-индустриален комплекс“). Изнасял е множество лекции по най-различни теми, свързани с космическите науки, НАСА, астрофизиката и връзката между науката и човешкия дух. Освен това, има над 25 участия в научно-популярните предавания на History Channel „Древни извънземни“ и „Книгата с тайни на Америка“, които се излъчват по канала H2. Той участва и във втория сезон на най-новото предаване за НЛО феномени на History Channel „Хангар 1“. Майк участва и в документалния филм на NBC/Univeral и SyFy Network „Извънземни на Луната: Разкриване на истината“, заедно с астронавта на НАСА и американски герой Бъз Олдрин.

прочети 

=========================================================================

Майк Бара, Древни извънземни на Марс

Научният изследовател с повече от 25 години, прекарани като инженерен консултант за големи космически компании /член на т.нар. "военно-индустриален комплекс"/ и автор на бестселъри, лектор и участник в множество документални филми и телевизионни предавания, Майк Бара е подготвил това илюстрирано издание, в което разкрива истината за извънземните монументи на Марс. Възможно ли е някога там да е имало огромна, технологично напреднала цивилизация, която е оставила доказателства за своето съществуване, открити от човечеството хиляди години по-късно? Дали тези напреднали извънземни посетители са били унищожени от катаклизъм, причинен от тях самите и опустошил цялата Слънчева система? И дали след това са се опитали да започнат отначало на Земята? Възможно ли е някога Марс да е бил покрит с растителност и населен с живот, подобно на Земята? Възможно ли е Марс някога да е бил в орбита около планета, която е изчезнала от Слънчевата система - една Супер Земя, изпепелена в катаклизъм, унищожил живота на Земята и на Венера, оставяйки единствено астероидния пояс като доказателство за своето съществуване?


=========================================================================

Джим Марс, Извънземна адженда
Разследване на изнъземното присъствие сред нас

Авторът и носител на награди за журналистика Джим Марс разкрива завладяващи нови доказателства за извънземна форма на живот, която не само е посещавала планетата ни в праисторическото ни минало, но и сега е сред нас. С помощта на много разкази на очевидци, строго пазени доклади на специализирани институции, както и собствени изследвания Марс стига до впечатляващ набор от факти, доказващи съществуването на НЛО, както и каузата на правителството да държи Америка в неведение. В книгата ще намерите информация за: интригуващи разкрития около катастрофата през 1947 г. в Розуел и усилията на американските военни да заглушат всички обществени запитвания около случая; топлите връзки между военните, разузнаванията, военно-промишления комплекс на САЩ и извънземна раса. Сключван ли е договор между правителството на САЩ и извънземни? 
Детайлни отчети на местата на приземяване на НЛО в Южна Америка, отвличанията на хора в САЩ и осакатяванията на животни, детайлни описания на НЛО от астронавтите на Аполо, както и техни изказвания, странните светлини на повърхността на Луната, подземните бази на военните и летящите дискове на нацистите на Южния полюс, мистификация или послание са житните кръгове... И още много други горещи теми, които управляващите искат да заметат под килима, но са подробно и изключително добре и аргументирано разгледани от критичната безпощадна мисъл, и будната съвест на един честен и независим журналист и писател.


=========================================================================

Ян ван Хелсинг, Начинанието Алдебаран

Кой всъщност пилотира летящите чинии?
Въпреки големия брой книги, които разглеждат темата за неидентифицираните летящи обекти (НЛО), хората все още не знаят на какво да вярват и на какво не. Кое е вярно, кое е истинска информация и кое целенасочена дезинформация? Кое е „изфабрикувана измислица“, кое е наистина физически преживяно? Ниски и сиви ли са извънземните или високи и руси? Благоразположени ли са към нас? Дали идват от Плеядите, от Сириус, от Орион или Андромеда, може би някои от НЛО пасажерите дори не са „извънземни“?
В тази книга ще разсъждаваме върху изключително смайващите преживявания на семейство Файстле, които твърдят, че от най-ранно детство са посещавани от извънземни. В началото са убедени, че техният случай е един от многото, домогващи се до обществеността, при които вечер хора биват „отвличани“ от ниски, сиви същества с големи глави и подлагани на различни „изследвания“.
Но целият сценарий за „сивите” се оказва неверен за изключително красивите и високи над два метра посетители от слънчевата система Алдебаран, които имат желание да подпомогнат човечеството в идващите тежки преломни времена.
Семейство Файстле не са единствените немци, с които алдеба-ранците са осъществили контакт. Според публикувани за пръв път в тази книга документи, алдебаранците са работили съвместно с членовете на тайно немско общество и са им помогнали да построят сами вид летящи чинии — легендарните „немски летящи дискове".
От всичко това е очевидно, че истинската актуалност на НЛО тематиката не се крие зад въпроса, „дали има или не НЛО“, а „КОЙ“ всъщност ги пилотира!
Мислите, че е невероятно? Може би ще бъдете на друго мнение след прочита на тази книга.


=========================================================================

Майк Бара, Древните извънземни и тайните общества

Дали древни посетители - от извънземен произход - са идвали на Земята много, много отдавна и са променили човека по свой образ и подобие? И дали след това са го спасили от пепелта на голяма глобална катастрофа около 10 500 г. пр.н.е.? Достигнаха ли до нас научните и тайните познания, на които научиха древните ни предци и които бяха предназначени да водят напред цялото човечество? Не беше ли тази безценна информация за нашето бъдеще и за нашето истинско минало скрита от потайни заговорници — някои с лоши намерения, а други с алтруистични представи, които я пазят в тайна до днес от цели хилядолетия? Майк Бара отговоря на всеки един от тези въпроси с ДА. Той изследва древни документи, включително и Библията, рови се в истинската история за наченките на човечеството. Установява реалния произход на голяма митична катастрофа, разтърсила из основи човешката раса. Проследява историята на тайните общества от жреците на Амон в Египет до тампли-ерите в Йерусалим и фримасоните от ордена „Шотландски ритуал”. Показва как духовната мъдрост и научните познания, завещани от извънземните за благото на цялото човечество, са били скрити от тайните общества и са били употребявани в тяхна егоистична полза. Влиянието на тези секти и тяхната окултна свързаност с извънземните могат да бъдат определени като мит, но Бара ще покаже на читателите, че това влияние е твърде реално и че то се простира дори в политическите кръгове. Лансира много интересна версия за убийството на Кенеди! Разкрива и истинските корени на НАСА със странна триада от тайни общества, упражняващи контрол над Агенцията от самото й създаване. В крайна сметка Бара показва как НАСА манипулира космическата програма за изпълнение на окултни ритуали, които да доведат до среща с онези извънземни, с които сме неразривно свързани от самото начало. Майк Бара е научен изследовател с повече от 25 години, прекарани като инженерен консултант за големи космически компании (член на т. нар. „военно-индустриален комплекс“). Изнасял е множество лекции по най-различни теми, свързани с космическите науки, НАСА, астрофизиката и връзката между науката и човешкия дух. Освен това, има над 25 участия в научно-популярните предавания на History Channel „Древни извънземни“ и „Книгата с тайни на Америка“, които се излъчват по канала Н2. Той участва и във втория сезон на най-новото предаване за НЛО феномени на History Channel „Хангар1“ Майк участва и в документалния филм на NBC/Univeral и SyFy Nеtwоrk „Извънземни на Луната: Разкриване на истината“, заедно с астронавта на НАСА и американски герой Бъз Олдрин. Други книги, издадени в България, са „Древни извънземни на Луната“, „Древни извънземни на Марс 1-ва и 2-ра част“.


=========================================================================

Марко Пицути, Забранените близки срещи с извънземни

Обезпокояващи откровения, базирани на цялостно и точно разследване, които хвърлят нова светлина върху: чужденците от други планети; хипотезите за извънземните и тайните на древните богове; секретните технологии, летящите машини на Никола Тесла и нацистките НЛО; цензурата, дискредитирането и измамите като оръжия за разсейване на масите.
Съществуват ли наистина НЛО? Много от наблюденията са се оказали космически отпадъци, но въпреки това, остава малък процент от епизоди (около 5%), достатъчни да покажат истинността на феномена.
Около уфологията - клон, непризнат от научната общност, се раждат особено разнообразни литературни и кинематографични течения, където фантазията и реалността се сливат в едно, което буди объркване и изглежда невъзможно вече да се направи разлика между началото на истината и края на полета на въображението.
Намерението на Марко Пицути е да направи граница между това, което със сигурност знаем за НЛО, и недоказуемите хипотези за техния произход, слагайки ред в бъркотията от легенди, след което да премине към изследване на най-вероятните теории.
Новите открития във физиката и внимателният преглед на историята и съвременните събития (акцентирайки на тайната нацистка технология) позволяват най-накрая да се достигне до повратна точка. Някои хипотези не могат повече да бъдат напълно отричани, защото са се приближили твърде близо до истината.


=========================================================================

Хартвиг Хаусдорф, Китайският Розуел

Кой е построил стотиците квадратни километра изкуствени пещери, намиращи се югозападно от град Хангджоу, на брега на река Син'ан? Наистина ли хората-джуджета, открити през 90-те години на XX век в планината Баян Кара Ула, са потомци на оцелелите от „Китайският Розуел“? Кой е конструирал загадъчния монумент на океанското дъно до японския остров Йонагуни? Какво се крие зад тайнствените ритуали с отровни змии, практикувани и до днес в монголски манастири?
Според Ерих фон Деникен тази книга е уникална, защото в нея Хартвиг Хаусдорф изважда на бял свят ред сензационни находки, които неизбежно ще променят представите ви за човешката еволюция.
Днес все повече учени и изследователи са убедени, че древните митове и легенди са съхранили спомена за реални събития, случили се преди хилядолетия. Защо САЩ и Русия - двете най-големи космически държави, все по-често предвиждат, че в близко бъдеще ще се установят контакти с извънземен разум? Кой се страхува от пренаписването на праисторията?


=========================================================================