КНИГИ – психология, невро лингвистично програмиране(НЛП)



1/2



Джоузеф О'Конър, Ян Макдермът -  Принципи на невролингвистичното програмиране



АнотацияНевролингвистичното програмиране (НЛП) е психологията на съвършенството. Основава се на практическите умения, които всеки специалист използва при общуване, за да успее да постигне максимални резултати. Тези умения са безценни при развитието ни в личен и професионален план.
 Настоящият въвеждащ наръчник обяснява: същността на НЛП; начина на използването му във вашия личен, духовен и професионален живот; начините, по които разбираме езика на тялото; начините за постигане на съвършенството във всяко наше действие.







прочети

=========================================================================

Пенелопи Куест, Да живееш с принципите на Рейки



АнотацияТочно днес не се сърди, не се безпокой, бъди благодарен, работи прилежно, бъди добър с другите
 Петте принципа на Рейки, които д-р Микао Усуи преподава на своите ученици, са основни насоки за спокоен и щастлив живот, изпълнен с доброта и благоприятни възможности. Тези принципи са така валидни и днес, както са били и преди почти сто години.
В тази книга известната авторка и Рейки Майстор Пенелопи Куест разкрива значението и приложението на всеки от тези принципи и обяснява как те могат да ни помогнат да превърнем живота си в благословия. За постигането на тази цел тя предлага следното: живей в настоящия момент; живей без гняв; живей без тревоги; живей с благодарност; живей с доброта; работи честно и усърдно. Всичко това е по силите на всеки човек и може да се постигне с помощта на различни Рейки техники, описани тук. Освен това в книгата са включени и много практики от други системи за самопознание и себеразвитие, като невро-лингвистичното програмиране (НЛП), техниката за емоционална свобода (ТЕС), закона за изобилието от Вселената, работа с Висшия Аз, духовните водачи и ангелите.
 Тази книга може да бъде от практическа полза както на пракикуващите Рейки, така и на всички, които нямат инициация в Рейки, но са искрено отдадени на постигането на удовлетворение и благополучие във всяка област на своя живот.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Михаил Литвак, Психологическо айкидо 


Ако ви е трудно да се справяте с трудни хора – в семейството, на работата или улицата и искате да научите психологически похвати за общуване с тях – определено ви препоръчвам тази книга. Основният похват всъщност е един – нарича се амортизация и много прилича на айкидото – използва се силата на противника, за да се справите с него. Тя буквално означава незабавно съгласяване с доводите на противника… както например прави войникът Швейк.
Превод от руски: Петя Стоянова






прочети

=========================================================================

Петър Кралев, Вилхелм Райх, шамана на нежността и дъжда




Петър Кралев е магистър по психология и специалист по неорайхианска
психотерапия към Вестдойче Академи, Мюлхайм. Консултант е по зависимостите към Международна фондация „Стефан Батори", Полша.
В момента специализира трансперсонална психология и холотропно
дишане към EUROTAS. Автор е на книгите „Прахът, който пазим" и
„Психотерапия на алкохолизма". Работи като психотерапевт в
Стара Загора и Пловдив. 



прочети  

=========================================================================

Проф. д.н. Любомир Стоев Георгиев, Психология на развитието и възрастова психология 


"Всичко в природата и в обществото се изменя и развива под влияние на определени условия и фактори. Същото се отнася и за изграждането на личността на човека. Колкото повече са условията и факторите чийто благоприятни или неблагоприятни отражения върху физическите и психическите процеси, свойства и състояния на личността се познават, и разумно едни се избягват, а други оползотворяват, толкова по- плодотворни ще бъдат резултатите в мечтаното отглеждане на здрави, умни и проспериращи млади хора. Нека избирателно разгледаме някои от основополагащите обстоятелства, които обуславят съвременни измерения на психическите възможности на личността".




прочети

=========================================================================

Каръл Пирсън, Героят в теб



Като съчетава литература, антропология и психология, бестселърът „ГЕРОЯТ В ТЕБ" на Каръл Пирсън очертава ясно, с прозрение и разбиране, шестте героични архетипа, които съществуват у всеки от нас, за да разберем кои сме и как живеем живота си.
Разширеното издание включва упражнения, чиято цел е да събудят тези архетипове, така че да можем чрез тях да осмислим житейските си пътувания.
„Чудесна и полезна книга за хода на психичното ни развитие, чиито етапи се представят от често срещани архетипове, познати на повечето от нас...
„Героят в теб" създава еволюционна психология на архетиповете." 





прочети

=========================================================================

Ерих Фром, Да имаш или да бъдеш, дилемата на човешкия избор 


„Както винаги Ерих Фром проявява мъдрост, съчувствие и проникновен усет за проблемите на отделните хора, уловени в капана на един ненужно жесток и враждебен свят."
                                                                                                     Ноам Чомски
„Да четеш тази книга означава да си поставяш отново и отново въпроса за смисъла и истинските стойности на живота."
                                                                                             Фердинандо Камон 








прочети

=========================================================================

Ерих Фром, Психоанализа и религия 


Тази книга може да се смята за продължение на „Човекът за самия себе си” - изследване на психологията на морала. Етика и религия са тясно свързани, между тях има определени пресечни точки. В тази книга съм обърнал внимание не на етиката, а на религията. Възгледа, изразен в главите по-долу в никакъв случай не се явява общоприет за „психоанализата”. Има психоаналитици, които изповядват религия, има и други, смятащи интереса към религията за симптом на неразрешени емоционални конфликти. Моята позиция по-скоро е характерна за трета група психоаналитици. Искам да изразя признателност на моята жена не само за многочислените предложения, които са били директно взети в текста, но и, най-главното, за това, че съм благодарен за нейния търсещ и остър ум, който значително е повлиял на моето развитие и, следователно, на моя възглед по отношението на религията.



прочети

=========================================================================

Дайън Форчън, Психическа самозащита 













прочети

=========================================================================

Д-р Владимир Иванов, Духът Повелител 



В книгата се изяснява значението на психосоматичното единство на организма за човешкото здраве. Разглеждат се въздействията на вътрешните органи върху висшата нервна дейност и влиянието на психиката върху функциите на целия организъм.
Книгата е предназначена за широк кръг читатели. 









прочети

=========================================================================

Кристиан Оливие, ЕВИНИ ДЪЩЕРИ – психология и сексуалност на жената 



Пълната ми увереност, че начинът, по който сме заченати, а сетне възпитавани още от рождението ни, определя и начина, по който no-късно ще живеем, придава смисъл на всичко казано в тази книга. Сексуалността ни на зрели хора не се отклонява от това правило, затова толкова трудно откриваме у себе си онова, което други, макар и без да го знаят, са записали в нас, и то още в най-ранното ни детство. Посвещавам тази книга на всяка жена, пожелала ДА УЗНАЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ за себе си и за това, което означава простият факт, че се нарича ЖЕНА...
                                                                                               Кристиан Оливие





прочети или прослушай 

=========================================================================

Алън Пийз, Езикът на тялото 



Само в рамките на една седмица вие вероятно имате много по вече възможности да установявате личен контакт с непознати и с ваши съседи, с приятели и роднини, с децата и с колегите си, от колкото през средновековието предците ви са имали за цял живот. Въпреки това, уменията ви за междуличностно общуване са почти такива, каквито са били и техните - буквално никакви.
Докато сте били малки, родителите ви и другите възрастни хора край вас са ви учили да четете, да пишете, да събирате и изваждате. Когато сте грешили, те са ви поправяли и така вие все повече сте овладявали и сте усъвършенствали тези си умения. Но не така стоят нещата с уменията ви за общуване и за водене на разговор. Възрастните са ви учили да произнасяте правилно думите и да ги съчетавате в изречения, но никой никога не ви е казвал как да общувате ефективно с другите хора. Кога то сте допускали грешка, никой не ви е поправял и не ви е по казвал как да подобрите начина си на общуване - или поне да ви каже, че трябва да го подобрите. Но в резултат на този пропуск, макар ежедневно да срещате и да се запознавате с много хора, вие не им вдъхвате онези топли чувства, които бихте могли да им вдъхнете, и те често се отдръпват от вас и си търсят друга компания. А в света на бизнеса вашите съдружници, колеги или клиенти предпочитат да поддържат делови взаимоотношения и да работят не с вас, а с някой друг човек, с когото се чувстват по-удобно и по-непринудено. 


прочети

=========================================================================

Ерик Бърн, Игрите, които хората играят
Психология на човешките взаимоотношения 



Тази книга бе замислена като продължение на „Транзакционният анализ в психотерапията", но я изградих така, че да се чете и да се разбира самостоятелно. Теорията, необходима за анализа и за ясното разбиране на игрите, е обобщена в Първа част. Втора част включва описание на отделните игри. Трета част съдържа нова клинична и теоретична информация, която заедно с предишната помага до известна степен да се разбере какво означава да си свободен от необходимостта да играеш. Който се нуждае от допълнителна информация, може да прочете първия том. Който прочете и двете книги, ще забележи, че освен развитието в теоретичен план има някои незначителни промени в терминологията и гледището, резултат на допълнително обмисляне и четене на нови данни от клинични изследвания.


прочети

=========================================================================

Зигмунд Фройд, НЕВРОЗИТЕ 


Психоанализа и психиатрия. Произход и симптоматика на психичните травми. Стресът от секса. Развитие на либидото. Страхови неврози и нарцисизъм. Психоаналитичната терапия.










прочети

=========================================================================

К. Г. Юнг, Съвременният човек
В търсене на душата 














прочети

=========================================================================

П. Д. Успенский, ПСИХОЛОГИЯ
на човешките еволюционни възможности
 




Преди да пристъпим към четене на книгата на Успенский "Психология на човешките еволюционни възможности", би било полезно да се запознаем с кратката характеристика за автора на тази оригинална творба и с някои обстоятелства около нейното написване.
Пьотър Дамянович Успенский е роден в Москва през 1878 г. Увличайки се в детските си години не само от поезия и живопис, но и от математика и естествознание, той с пренебрежение се е отнасял към академичната наука с нейните степени и звания ("професорите убиват науката точно така както свещениците убиват религията"). Той не е изпитвал ни най-малка симпатия към нито една революционна организация, функционираща по това време, въпреки че като журналист, му се е налагало да печата свои работи именно в "леви" издания.




прочети

=========================================================================

Ханс и Майкъл Айзенк, Наблюдение на психиката
Защо се държим по начина, по който го правим?


Книгата на световноизвестните психолози Ханс и Майкъл Айзенк (баща и син) е мащабно изследване на тайните на човешкото поведение. Повечето от нас смятат, че познават хората около себе си и лесно могат да различат мотивите им за действие. Дали обаче това е наистина така? Дали познаваме и самите себе си, когато сме изправени пред сложен избор или ситуация? При какви обстоятелства бихме помогнали на непознат? Дали са обективни наистина съдебните заседатели, ако престъпника срещу тях е красив човек? Способни ли сме на неподозирана жестокост и кога? Какво поражда страхът или постоянното подтискане в нас – агресия или покорство? 
Двамата професионални психолози дават изненадващи отговори, основани на редцц проведени тестове и експерименти с различни групи хора. 
Ханс Айзенк (1916 – 1997) е световноизвестен психолог, преподавател в Университета в Лондон, дългогодишен директор на Института по Психиатрия; автор на над 75 книги и повече от 700 научни статии. Неговият син Майкъл Айзенк е професор по психология в Лондон, автор на няколко книги в областта на когнитивната психология.


прочети

=========================================================================

Пиер Дако, Жената и нейната длъбинна психология



От хилядите писма на жени от всички възрасти, които съм получил през дългогодишната ми практика на психолог, съм разбрал едно: щастието, сигурността и истинската им личност са тяхното отечество.

Живеем във време, в което самоубийствената психология надделява над вътрешната сигурност, време, в което съкровената човешка същност е изместена от повърхностното и от показното.
Това обяснява огромното желание на съвременната жена да преоткрие сигурността.
Млади и стари, домакини и чиновнички, жените се стремят да разберат защо са мамени, откакто свят светува. Днес повече от всякога те си остават изиграни въпреки лъскави те подаръци, които получават.
Лъгани от всички, с втълпявано чувство за вина, те опасно се люшкат от едната крайност в другата. Какъв е изходът от това положение? Да превъзмогнат емоционалната си не сигурност. Кой ще им помогне да го сторят? Тези ли, които ще им обяснят защо и преди, и сега ги държат настрана, за що ги изоставят, потискат, подчиняват?
Мъжете ги мамят неволно, понеже самите те изпитват постоянна тревожност, изкупителната жертва на която пък са жените. От друга страна, често и самите жени се самоизмамват, ставайки неволно съучастнички на мъжкото безпокойство, при което силната им женска природа се изражда в жалък, безплоден чар.
Жените трябва да разберат, че не са чак толкова ощетени, колкото им се струва. Всъщност те не са никак ощетени. Трябва да осъзнаят, че изпитваната от тях тревожност до голяма степен е неоснователна. И още нещо: понятието „жена" започва да се изпразва от съдържание.
Има ли изход от това безкрайно лутане? Не мога да от говоря. Колкото и да са оправдани бунтовете, на които сме свидетели, те са само видимата част от трудностите. Никога досега не сме стигали до корените на антагонизма между половете.
Ето защо си поставям задачата заедно с вас да изследвам същността на жената, тъй като нейната драма е в това, че преставайки да бъде жрица на живота, тя се превръща в негова жалка слугиня.

прочети

=========================================================================

Пиер Дако, Психология и вътрешна свобода



Не можем да постигнем вътрешна свобода, ако не разберем, че се намираме в съвсем реален затвор. Нито да разберем, че сме в затвор, ако се отъждествяваме с него. А мнозина се превръщат в свой собствен затвор и в затворници на самите себе си.

Ако се замислим за безбройните клопки, които ни дебнат още от детството, задачата на тази книга може да ни се стори прекалено амбициозна. Често пъти читателите са се обръщали към мен с молба да напиша продължение на „Изумителните пътища на новата психология". Предпочетох да напиша произведение, чиято единствена прилика с предишното е желанието ми да покажа, че съществува и „друг" вътрешен свят, че има начин да се стигне до него и до истинската свобода.
Човек се ражда почти изцяло вътрешно свободен. Само около една четвърт от него е запълнена от атавизми, наследственост, расова памет и най-различни физически и психически характеристики. Ако се абстрахираме от тях, за интелекта и чувствата остават цели три четвърти. Това пространство им е предостатъчно, за да се разгърнат напълно, стига да им разрешим.
Душевната свобода е присъща на човека и се проявява, когато нищо не я спъва. Тя може да се сравни с ротор, чиито функции и роля се състоят в това да се върти, до като нещо не му попречи.
Обратното на свободата, разбира се, е затворът. Не щата много отрано се объркват. Възпитанието, което ни дават родителите, обществото, училището, различните философии, религията и моралът, замесва непорочните три четвърти по рецептите на действащите социални системи. Животът си тече, около вътрешната свобода се заплита мрежа от измислени норми, появяват се мними примери за подражание, Азът се раздробява на множество малки „Аз-ове", в повечето случаи подправени или бледи копия на истинския.

прочети

=========================================================================

Уилям Аткинсън, Психология на успеха


Тази книга е сборник от лекции на известния американски психолог Уилям Аткинсън, изнесени пред различни аудитории в началото на нашия век, които за пръв път се публикуват на български език. Ценността и изключителната им актуалност за съвременния човек се състои в това, че в тях са посочени онези начини и средства, чрез които бихме могли да раз вием у себе си силата на личния магнетизъм и да използваме могъщото му въздействие за утвърждаване на духовното си превъзходство над заобикалящия ни свят. И което е най-същественото - Аткинсън ни убеждава, че той е присъщ не само на великите исторически личности, които са го използвали за утвърждава не на личните си амбиции и власт, но и на все ки обикновен човек.
Убедени сме, че книгата ще бъде полезна за широк кръг от читатели и особено за тези, ко- ито биха искали да преодолеят влиянието на обкръжаващите ни неблагоприятни условия. В този смисъл тя може да облекчи живота на всеки и да му покаже пътя към постигане на един по-добър начин на живот. И - както подчертава самият Аткинсън в предговора към изданието от 1910 г. - да изкорени у нас страха от промените в живота ни, като замени „Аз не мога" с „Аз мога и искам".
А не е ли това, което и днес, след повече от 80 години, се стремим да постигнем в сложни те условия на живот в съвременното общество.


прочети

=========================================================================

Томас Харис, Психология на човешкото всекидневие



Напоследък се появяват все повече доказателства за нарастване на недоволството от психиатрията с нейната мнима слава, високи цени на сеансите, оспорими резултати и трудноразбираеми термини. За много хора тя наподобява сляп човек в тъмна стая, който търси в нея черна котка, без котката да е там. Списанията и асоциациите за психично здраве твърдят, че психиатричното лечение е нещо добро, но не дават представа за това, какво може да се постигне с него. Въпреки че годишно за психиатрията се правят стотици хиляди изказвания, малко са убедителните данни, които да накарат някой, нуждаещ се от лечение, да пренебрегне карикатурния образ на психиатрите и техните мистични убежища.

С все по-голяма загриженост се проявява нетърпение не само от страна на пациентите и на широката маса, но и от самите психиатри. Аз съм един от тези психиатри. Тази книга е резултат от един опит да се отговори на онези хора, които търсят убедителни факти, за да отговорят на следните въпроси — как функционира умът, защо правим това, което правим, как бихме могли да се удържим да не го правим, ако пожелаем това. Отговорът може да се намери в най-обнадеждаващия според мен пробив в психиатрията за години наред. Той се нарича Транзакционен анализ и дава надежда на хората, обезкуражени от неяснотата на много от традиционните видове психотерапия. Транзакционният анализ дава нов отговор на тези, които по-скоро биха искали да се променят, отколкото да се приспособят; на тези, които искат преобразяване вместо подчиняване. Този метод е реалистичен, в смисъл че кара пациента да разбере, че самият той е отговорен за това, което ще се случи в бъдеще, независимо от всичко, което се е случило в миналото. Нещо повече — той дава възможност на хората да се променят, да установят самоконтрол и да насочват действията си, както и да познаят съществуването на свободата на избор.

прочети

=========================================================================

Робин Норууд, Защо това? Защо на мен? Защо сега? 


Защо на мен? Защо това? Защо сега? Кой ли от нас в трудни моменти не се е опитвал да намери отговор на тези въпроси? Ние търсим отговора в сърцата си. Ние отправяме въпроси към Живота. Роптаем срещу Бога. Изливаме душата си пред всеки търпелив слушател. Защо ли? А отговорите, които получаваме - неясни, общи успокоителни фрази, които не могат дори да се докоснат до нашата лична болка и отчайващо безсилие - изглеждат празни, безлични, дори вбесяващи.









прочети

=========================================================================

Робин Норууд, Параноя на страстта
 (Наръчник за жените, които обичат прекалено силно)


В тази книга ще разгледаме задълбочено причините, поради които много жени, търсещи човека, който да ги обича, неизбежно попадат на трудни и безразлични партньори. Ще проучим и защо след като сме установили безперспективността на връзката ни, пак я приключваме трудно. А много често и обичта се превръща в много силна любов, когато партньорът ни се окаже неподходящ, нехаен, безполезен и не само не го напускаме, напротив - започваме още по-силно да го желаем и да имаме нужда от него. И тогава ще проумеем как желанието ни да обичаме, копнежът ни за обич и самото ни чувство, са се превърнали в пристрастеност.







прочети

=========================================================================

Франсоас Долто, Женската сексуалност 


Според психоанализата развитието на сексуалността из цяло се обляга на съществуването и-структурата на либидото. Фройд описва различни стадии на либидната организация в психофизиологичното развитие на човешкото същество. В ранните стадии сексуалността не обслужва плодовитостта на вида, а само я подготвя чрез субективното, органично и характерово структуриране на човешкото същество, чийто все още незрял репродуктивен апарат е генитално еднополов.
Що се отнася до вълненията и желанията му обаче, човешкото същество е дълбоко двуполово. Обикновено на термина женско се придава пасивният смисъл на приемането, а на термина мъжко - активният смисъл на предаването, значения, които двете понятия дължат на биологичната си организация. Но ако сексуалните нагони са или с активна, или с пасивна доминанта, либидото - в психоаналитичния смисъл на думата - е винаги активно.




прочети

=========================================================================

Георги Лозанов, Сугестопедия – десугестивно обучение
(Комуникативен метод на скритите в нас резерви)


Сугестологията е псевдонаука, създадена от проф. д-р Георги Лозанов – български учен, доктор по медицина, специализирал психиатрия и неврология, а по-късно и физиология на мозъка, завършил и второ висше образование по педагогика и психология.

Предмет на сугестологията са сугестията (внушение) и десугестията (освобождаване), които помагат да се разкрият потенциалните възможности на личността. Основното ѝ приложение е в педагогиката, известна като сугестопедия, десугестопедия, резервопедия или десугестивно обучение.


Сугестията—десугестия, която е предмет на сугестологията, се противопоставя на хипнозата и клиничното внушение като средства, които ограничават свободата на избор и творчески израз на личността и имат команден, потискащ характер. Тя цели да пробуди желанието на обучаващите се или на пациентите за изживяване и постигане на творческо състояние, което е в хармония с очакването на преподавателя или психотерапевта. Поддръжниците на метода твърдят, че при този тип общуване се дава възможност на личността да избира според своята структура и диспозиция измежду широк спектър от комплексни стимули, които сложно се асоциират, сгъстяват, кодират, символизират и усилват. Стимулите постъпват отвън или възникват в личността не само в тесните рамки на съзнанието, но едновременно и в по-голяма степен — и в различните многобройни нива на парасъзнанието. Несъзнаваните периферни перцепции и емоционалните стимули заемат важно място в сугестологичната теория за внушението.



На базата на теорията на сугестологията от средата на 60-те години на ХХ век, започва експериментирането, разработването и прилагането на учебно-лечебната десугестивно–сугестивна педагогическа система — сугестопедагогика, или т.нар сугестопедия — десугестивна педагогика.

Според сугестопедичната теория съществува ограничаваща социално и исторически изградена норма за нивото на човешката памет, бързината на автоматизирането и за „мъката” от ученето. Ето защо една от най-важните задачи на сугестопедията е в значителна степен да освободи (да десугестира) обучаващите се от тази обществена сугестивна норма.
Сугестопедията освобождава и стимулира не само паметта, а цялата личност – интересите, възприятията, интелектуалната активност, мотивацията, креативността; смекчава агресивните тенденции в характера, като оказва благоприятен психохигенен, психопрофилактичен и психотерапевтичен ефект.

прочети

=========================================================================

Уилям Гласър, Теория на избора

Да речем, че сте в състояние да се изправите пред всички хора на света, които не са болни, бедни и гладни и общо взето има за какво да живеят. Ако ги попитате обаче как се чувстват и те ви отговорят честно, с изненада ще чуете милиони от тях да казват: „Зле!" Ако ги попитате защо, почти всички ще обвинят за състоянието си някой друг - любовници, брачни или интимни партньори (бивши или настоящи), деца, родители, учители, ученици, шефове, колеги... Едва ли има човек на този свят, който да не е използвал фрази от рода на: „Докарваш ме до лудост!", „Това, което правиш, наистина ме вбесява", „Нима изобщо не те интересува как се чувствам?", „Подлудяваш ме до такава степен, че буквално не знам какво правя"... И на ни кой от тези хора не му хрумва, че всъщност сам е избрал да се чувства нещастен.
Теорията на избора обяснява, че ние, при всички житейски ситуации, неизменно избираме сами всичко, което вършим, включително и нещастието, което изпитваме. И че другите хора не могат да ни направят нито щастливи, нито нещастни.


=========================================================================

Тед Андрюс, Техники за психична защита


Животът на съвременния човек е изпълнен с много предизвикателства. Стресът, забързаният ритъм и ускореното ежедневие го правят лесно подвластен на многобройни външни атаки и влияния, идващи от различни измерения на битието.

Тед Андрюс ни поднася едно незаменимо практическо ръководство, основано на здрав разум и лична практика, чрез което можем да постигнем хармония и успех в живота.
Книгата ще ни помогне:
– Да преодолеем митовете, погрешните представи и необоснованите страхове от невидимия свят.
– Да се научим да разбираме и различаваме истинските от фалшивите психични явления.
– Да приемаме неуловимите влияния и да си взаимодействаме с тях.
– Да развием собствените си психични способности по един безопасен начин.
– Да увеличим, балансираме и защитим нашата енергия във всяка житейска ситуация.
Книгата съдържа повече от 20 ефективни древни техники за духовно пречистване, психична защита и постигане на хармония, щастие и баланс.


ТРИТЕ ЦЕЛИ НА КНИГАТА

1. Да послужи като ръководство за психичните принципи и позитивни практики, които всеки може да използва, за да постигне по-добро здраве, енергиен баланс и прозорливост в днешния свят, особено хората, които се занимават с метафизика, холистични методи на лечение и психични явления.
2. Да развенчае митовете, погрешните впечатления и безпочвените страхове от невидимите влияния, включително такива, които класифицираме като духове или призраци.
3. Да предложи практически, научно обосновани и духовни средства за защита на нашата среда, живот и самите нас.

прочети

=========================================================================

Лилиан Глас, Кажи го… правилно


Винаги ли знаете какво да кажете в дадена ситуация? Винаги ли успявате да се изразите правилно? Страхувате ли се как ще изглеждате в очите на другите?
Когато прочетете тази книга, вие ще знаете как да представяте себе си успешно да говорите с хора, които ви карат да се чувствате неудобно; да се справяте с враждебно настроени хора; да се справяте със сексуални намеци; да се справяте със завистта в службата. 







прочети

=========================================================================

Дейл Карнеги, Как да печелим приятели и да влияем на другите

Първата по рода си книга - ненадмината и до днес - която ще ви отведе до успеха
Съветите на Дейл Карнеги са помогнали на милиони хора да се изкачат по стълбицата на успеха.
Светът принадлежи на тези, които владеят тайните на общуването:
- шестте начина да накарате хората да ви харесат
- дванадесетте начина да спечелите другите на своя страна
- деветте начина да промените някого, без да предизвикате негодувание и много повече!


На върха има място за всеки от нас, когато знаем...

Как да печелим приятели и да влияем на другите! 




прочети

=========================================================================

Дейл Карнеги, Как да престанем да се безпокоим и да заживеем пълноценен живот 


Целта на тази книга е да възроди, да илюстрира, да изчисти и възстанови стари, но основополагащи истини, да ви раздруса и да се опита да ви застави да направите нещо, за да започнете да ги прилагате." 
Дейл Карнеги







=========================================================================

 1 ==> 2