КНИГИ – наука, квантова механика



1/2


Франк Кинслоу, Чудото на квантовия живот

Преди години разработих Квантова синхронизация /КС/, уникален метод на самоизследване, заобикалящ много от капаните на вътрешния процес чрез редуциране на всички създадени неща, физически и ментални, до най-базисния им компонент - чистото осъзнаване. Първоначално се фокусирах върху забележителните целебни ефекти, които ние, хората, сме способни да постигаме само със съвсем малко осъзнаване, но които рядко демонстрираме. Написах "Чудото на мигновеното изцеление", за да може всеки, който желае, да се научи да изцелява чрез прилагането на КС. След написването й хора от цял свят научиха и усетиха радостта от изцелението чрез КС. Възторжени читатели ме засипваха със забележителните си истории на изцеление.
В "Чудото на квантовия живот" ще откриеш как да прилагаш процеса на Квантовата синхронизация, за да подобриш важни аспекти на живота си като финансови проблеми, овладяване на гнева и обща негативност. КС може да подобри взаимоотношенията ти, сексуалния ти живот, храненето, спането, физическата активност... Отключвайки вътрешното си самоосъзнаване, ние се връщаме към детството с очи, пълни с възхищение. Нашият свят е живял под някаква духовна тъмнина. Взирали сме се в тази тъма за решение, а отговорът е бил другаде... С отварянето на тази книга се запалва още една свещ срещу тъмата!
Франк Кинслоу


=========================================================================

Михаил Заречний, Квантовият свят — описание на картината на света


 Една лекция на руснака Михаил Заречний за квантовата физика, езотериката и източната философия. Лекцията е последвана от въпроси и отговори към лектора.








прочети или прослушай 

=========================================================================

Мичио Каку, Паралелни светове



АнотацияОт векове мистици, мечтатели и математици са се питали дали съществуват паралелни светове. Може ли цяла една вселена да съществува едновременно с нашата, почти на една ръка разстояние, но отделена от неизмерима пропаст отвъд човешкото познание? Може ли врати или портали да свързват нашия свят с техния?
През последните пет години стъписващи открития превърнаха паралелните светове в централна тема на космологията. Революционната идея, наречена „М-теория“ — водещ кандидат за „теорията на всичкото“ — описва вселената като мехур, който се носи в много по-голямо многоизмерно пространство. М-теорията предрича, че нашата вселена-мехур може би съществува едновременно с други в „мултивселена“ на вселените.
Написана увлекателно, на достъпен език, „Паралелни светове“ представлява завладяващ, напредничав поглед във вълнуващите възможности, които ни предлагат последните научни разкрития в космологията.  


прочети или прослушай 

=========================================================================

Стивън Хокинг, Кратка история на времето (от големия взрив до черните дупки)


АнотацияРеших да се опитам да напиша популярна книга за пространството и времето след лекциите, които изнесох в Харвард през 1982 г. За ранната Вселена вече има значителен брой книги — от много добри, като книгата на Стивън Уайнбърг „Първите три минути“, до много лоши, които няма да посоча. Стори ми се обаче, че никоя от тях всъщност не се обръща към въпросите, които ме доведоха до изследвания в космологията и квантовата теория: Откъде идва Вселената? Как и защо е започнала? Ще има ли край и ако да — какъв? Тези въпроси интересуват всички нас. Но съвременната наука така се технизира, че специалистите, способни да усъвършенстват математиката, необходима за описанието им, са твърде малко. И все пак основните идеи за произхода и съдбата на Вселената могат да се изложат без помощта на математиката във вид, който и хора без научна подготовка могат да разберат. Именно това се опитах да направя в тази книга. Читателят ще прецени доколко съм успял.
Някой ми каза, че всяко уравнение, което бих включил в книгата, ще намали наполовина търсенето й. Поради това реших изобщо да няма уравнения. Накрая обаче вмъкнах едно — знаменитото уравнение на Айнщайн E = mc2. Надявам се да не уплаши половината от потенциалните читатели.
Стивън Хокинг
20 октомври 1987 г.

=========================================================================

Мичио Каку, Физика на невъзможното


АнотацияОт телепортацията до телекинезата, с маниера на научен фантаст, Мичио Каку ни представя полето на действие — и ограниченията на физичните закони такива, каквито ги познаваме днес.
Предстои ви да разберете: 
Как оптиката и електромагнетизмът един ден ще ни дадат възможност да насочваме потока светлина около предмети — като вода, заобикаляща речен камък, — за да станат те невидими за наблюдателя.
Как реактивни ракети, лазерни платна, двигатели с антиматерия и наноракети един ден биха ни отвели до близки и далечни звезди.
Как телепатията и психокинезата, смятани доскоро за псевдонауки, някой ден ще се превърнат в реалност с напредъка на нанотехнологиите, ядрено-магнитния резонанс, компютрите и суперпроводимостта.
Защо машината на времето, макар и съвместима със законите на квантовата физика, може да бъде построена единствено от невероятно напреднала цивилизация.
Мичио Каку детайлно анализира всяка висока проектотехнология и научните основания, на които тя стъпва. „Физика на невъзможното“ повежда читателите на хипнотично пътешествие в света на науката, което провокира, забавлява и просвещава. 
Шеметно изследване на науката на невъзможното — от смъртоносните лъчи и енергийните полета до невидимите мантии! Кога тези технологии ще бъдат реализирани — след десетилетия; столетия или хилядолетия?
Преди сто години учените биха казали, че лазерите, телевизията и атомната бомба са бълнувания на болни умове. Във „Физика на невъзможното“ световноизвестният физик Мичио Каку разглежда възможността технологиите и машините от научната фантастика да се превърнат в част от пейзажа в бъдеще.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Артър Кларк, Профили на бъдещето (Изследване границите на възможното)

Анотация„Профили на бъдещето“ е била забележително произведение още през шейсетте години. „Профили на бъдещето“ е още по-забележителна днес, четиридесет и шест години след нейното написване.

Научните познания, разностранните интереси и изключителният нюх на Артър Кларк събрани в увлекателно четиво за границите на възможното и потенциалните непреодолими пречки. Всичко това написано в увлекателен стил, с лека самоирония, гарнирано с факти от историята на науката, които са както любопитни, така и поучителни.
От дистанцията на тези почти 50 години, изминали от първото издание на книгата, единственото, което ми се иска да кажа е: „Артър Кларк се е справил добре! Справил се е изумително добре.“ 
Докосването до мислите на хора, способни на смела и аргументирана инвенция винаги буди уважение.
 Книгата не е нито роман, нито научна фантастика. Както Жул Верн, така и Артър Кларк предсказва много научни и технически открития. Особено точно предрича спътниците и сателитните комуникационни средства. Идеите му са толкова напредничави, че някой би си помислил, че дори са налудничави. Но нали само 10 години преди първият полет на братята Райт, е имало научна конференция на която се казва, че полет с апарат по-тежък от въздуха е абсолютно невъзможен. Ако искате да разберете какви открития ни очакват, горещо ви препоръчвам да прочетете тази книга.  

прочети или прослушай 

=========================================================================

Майкъл Толбот, Холографската вселена

АнотацияНовите данни са от такова голямо значение и с толкова важни последици, че те могат да революционизират нашето разбиране за човешката психика, за психопатологията, както и за лечебния процес. Някои от наблюденията надхвърлят по своята значимост рамките на психологията и психиатрията и представляват сериозно предизвикателство за съвременната парадигма на западната наука, основана върху идеите на Нютон и Декарт. Те могат драстично да променят нашите общоприети представи за човешката природа, за културата и историята, както и за реалността.  







прочети или прослушай 

=========================================================================

Армен Викториян, Контрол върху съзнанието


Анотация„Контрол върху съзнанието“ не е просто скандал. 
Тази книга представлява първото задълбочено документално изследване върху тъмната страна на един секретен свят, чиято крайна цел е контрол върху човешкото съзнание. Това е първият успешен опит да се хвърли светлина върху методите за разузнаване на големите световни сили.
В САЩ, Великобритания, Канада и бившия СССР върху човешката психика са провеждани експерименти, повдигащи много въпроси от морално естество. Милиони долари са били похарчени за опити за промиване на мозъци чрез телепатия, извънсензорни възприятия, психокинетика, ЛСД, различни видове облъчвания и имплантанти. Повече от 10 000 „опитни зайчета“ — включително болни, бременни жени, деца и затворници — са били използвани и увредени без тяхно знание. А останалото е „Строго секретно“…
Цената, за да бъдем свободни, е непрестанната бдителност.
Албер Камю

Личността на д-р Армен Викториян е обвита в мистерии. Информацията за него е оскъдна. Много критици претендират, че разкриват истинската му личност и житейска история, но биографиите, които разказват, са абсолютно различни и нямат нищо общо помежду си. Медиите лансират тезата, че това не е истинското му име. Съществуват твърдения, че той все още е действащ разузнавач, което не му позволява да разкрие самоличността си.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Джон Кехоу, Подсъзнанието може всичко (Техники за овладяване поразителната сила на мисълта)



АнотацияОвладяването на силите на Вселената и активното участие в творческия процес за осъществяване на собствените цели е страхотно като изживяване. Моята книга ще ви представи всички необходими за това средства и за вас ще остане само да ги приложите във всекидневието си.
За двадесет години имах удоволствието да обуча по тази система повече от сто хиляди души. Сега, чрез тази книга, ми се предоставя възможността да достигна умовете и сърцата на още милиони хора по целия свят.
Джон Кехоу

=========================================================================


В. Тихоплав, Т. Тихоплав Физика на вярата 



Уважаеми читатели! Смятам, че предложената на вашето внимание книга "Физика на вярата" е нещо изключително рядко.
Сигурен съм, че авторите на тази книга са внимателни наблюдатели и задълбочени учени, посветили труда си на едно дело с изключителна важност – да просвещават хората в духа на високата нравственост и научния подход към истината.
В книгата лесно, просто и интересно се разказва за реални парапсихологични и паранормални факти, цитират се мъдри мисли на изтъкнати хора, съумели да прогледнат отвъд чертата, към Финия Ду- ховен Свят. В книгата убедително се разказва за взаимовръзката на на- уката с религията, за необходимостта от сливането им в единно раз- виващо се знание – за това говорят представителите на световната наука и религиозните дейци.
Достъпно се разказва за най-новите изключителни постижения на теоретичната и на прак- тическата физика; за откриването на петото фундаментално взаимодействие – информа- ционното; за физическия вакуум и торсионните полета. Тези забележителни научни откри тия позволиха на учените да разберат същността на Финия Свят, да обяснят природата на Съзнанието, Мисловната дейност, Душата и да признаят Абсолюта.
Книгата учи хората на най-важното в техния живот: да обичат Живота, да обичат хора та, да обичат и пазят Природата.
Внимателно четете "Физика на вярата". В процеса на четене внимателно наблюдавайте ре- акцията си. Сигурен съм, че след като прочетете тази интересна книга, много неща ще ви се изяснят и ще станат по-разбираеми за Вас.
Академик А.И.Федотов, Президент на Санкт-Петербургската
инженер на академия Санкт-Петербург, 18 август 1999 г. 


прочети или прослушай 

=========================================================================

Грег Брейдън, Божествената матрица 



Мост между времето, пространството, чудесата и вярата.
Дали чудесата, които виждаме в квантовия свят ни показват нашите най-големи възможности или ограничеността на нашата наука? Възможно ли е спонтанно изцеление от болести, незабавна връзка с всеки и всичко и пътуването във времето да са нашето истинско наследство във Вселената?
Съществува място, където започват всички неща, място на чиста енергия, което просто "е" и в този квантов инкубатор за реалност всичко е възможно. През 1944 година Макс Планк, бащата на квантовата теория, шокира света като казва, че именно тази "матрица" е мястото, където възникват звездите, ДНК на живота и всичко помежду им. Последните открития са драматично доказателство, че матрицата на Планк - Божествената матрица, е нещо напълно реално. Именно тази липсваща връзка в нашето разбиране е това, което осигурява контейнера за Вселената, моста между нашето въображение и реалност и огледалото в нашия свят за онова, което създаваме в своите вярвания.
За да позволим на силата на матрицата да се разгърне в нашия живот трябва да разберем как работи тя и да говорим на език, който тя разбира. Повече от 20 години Грег Брейдън, бивш служител в авиационната промишленост и отбраната на САЩ, търси разбирането, което, което ще му позволи да направи точно това. От далечните манастири на Египет, Перу и Тибет до забравените текстове, редактирани от древната християнска църква, тайната на Божествената матрица е била оставена на кодирания език на нашите най-грижливо пазени традиции. Днешната наука я потвърждава.
В настоящата, разклащаща парадигмата книга, Грег споделя онова, което е открил. Посредством 20 ключа на съзнателно творение, той ни показва как да превеждаме чудесата на нашето въображение в онова, което е реално в живота ни. С помощта на лесна за разбиране наука и истински житейски истории Грег ни показва, че сме ограничени единствено от собствените си вярвания и че онова, в което някога сме вярвали, е на път да се промени.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Грег Брейдън, Фракталното време 


Тайната на 2012 и Новата световна епоха
Времето се разпространява на вълни. То прави спирали и цикли - както събитията, които се случват във времето и които се повтарят, така както камъкът, потъващ в езерото. За разликата от вълните в езерото, обаче, шаблоните на пространство - времето с всяко повторение нарастват и се градят върху енергията и предишните цикли.
Тези безкрайни отливи и приливи на времето били забелязани от множество древни култури и установени по-ясно от Маите, които създали невероятно точен дори днес календар. Като наблюдавали звездите, те разбирали шаблоните на историята, епохите на човечеството и даже изчислили точната дата, когато ще започне новата епоха. Следващата епоха ще започне на 21 декември 2012 година.
В настоящата революционна творба Грег Брейдън проучва начина, по който ритмичния поток на времето се отразява във фракталите: в тези сложни и безкрайни спирали в природата. Посредством фракталното време той проучва начина, по който , последователностите в историята: и на индивидите, и на света, отразяват шаблоните в природата. Посредством разбирането на начина, по който нашите действия представляват повторение на тези в миналото, Грег ни показва как да проумеем незабавните и понякога драматични промени в настоящето.


прочети или прослушай

=========================================================================

Харун Яхя, Другото наименование на въображението: Материя
Как образите биват смятани за материя?


Това, което е описано в тази книга е важна истина, която е изненадала много хора и е променила възгледа им за живота. Тази истина може да бъде обобщена така: "Всички събития и предмети, с които се сблъскваме в реалния живот - сгради, хора, градове, коли, местности - всъщност всичко, което виждаме, държим, докосваме, помирисваме, вкусваме и чуваме, възникват като образи и усещания в нашия мозък."
Ние сме научени да си мислим, че тези образи и възприятия са предизвикани от веществен свят извън нашия мозък, където материалните неща съществуват. В действителност обаче ние никога не виждаме реално съществуващата материя и никога не докосваме реални предмети. С други думи, всеки един материален обект, който си мислим, че съществува в живота ни, е всъщност само един формиран в нашия мозък образ. 
Тази истина, която съставлява темата на настоящата книга, не е философия или някакъв възглед. Напротив, тя е доказана от съвременната наука истина, която не може да бъде опровергана. Днес, на който и учен в сферата на медицината, биологията, физиката, неврологията и останалите свързани с мозъка области да бъде зададен въпроса: “ние къде и как виждаме света?”, той ще даде един-единствен отговор, а именно, че виждаме целия свят в зрителния център на мозъка си.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Емил П. Минев, Слънчевата енергетика за хората на 21 век 


СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ,
Пред Вас е, един дългогодишен, самоотвержен и научно съобразен труд. Той е отразен по подходящ начин, в настоящата книжка - “Слънчевата енергетика за хората на 21 век”. Тя съдържа разнообразна научна информация. Изпълнена е с множество забранени до скоро за публикуване научни тайни, истини. В нея ще намерите обособени, “езотерични” тайни. Те са ни дадени на нас - на хората, “наготово от някъде” знания за дълбоката същност на “МАЙКАТА-ПРИРОДА”. В тази книга, ще Ви се подскажат и тайни, за предназначението и мисията на човечеството в космически измерения. В обобщен вид ще получите разнообразна, но достоверна в научно отношение информация, за нашето Слънце, за планетата Земя, относно същността на биосферата и за човешкото развитие. За съжаление, повече от 5 хиляди години тези “езотерични” знания, научни тайни, “недостъпни истини”, “прозрения” и древни “соларно-енергийни” технологии, целенасочено и злонамерено са укривани от разумното човечество!


прочети

=========================================================================

Кратка теория на времето
хипотеза от Александър Ст. Узунов


Без претенции за нещо кой знае какво, в тези няколко страници ще се опитам да опиша своите размишления относно време, скорост, движение и интересните /за мен/ изводи, до които достигнах. Повод за това беше една статия публикувана преди време в сп."Космос" /X.1994г./. Там ставаше дума за тъй наречената стрела на времето, авторът бе Стивън Хокинг. Тогава си зададох въпроса, дали “стрела на времето” е точното название? Това би означавало, че времето тече плавно и равномерно, но:

"В природата колебания няма само там където не сме ги потърсили." /”Резонансно изоморфен принцип” - К.Томов/.
Ще си позволя още един цитат:
"Още през 1905г. Айнщайн учеше физиците, че времето и пространството не са независими понятия, а различни страни на едно неделимо цяло пространство-време." /”Живот в науката” - М. Уайт, Д. Грибин/.
Всъщност нещо, което поради липса на по-добро определение е сравнено с полета на стрела, създава представа за една дълга права линия с евнтуално начало и край. Проблемът е, че тази права би изглеждала някак си не на място в една картина, съставена изцяло от сложните, колебателни криви на пространство и материя. Именно тези мисли ме наведоха на идеята описана по долу.
прочети

=========================================================================

Петър Дънов, Науката и възпитанието


Науката и възпитанието - първата книга на Учителя

Казват, че словото, което излиза изпод перото на великите умове на човечеството, не може да се оцени от съвременниците им, а става обект на обществен интерес десетилетия по-късно. Същото може да се каже и за словото на Учителя Беинса Дуно, известен на българския читател като Петър Дънов. Той ни е оставил едно безценно книжно наследство (няколко хиляди беседи) и всеки, който се е докоснал до това неизследимо богатство, в определен момент се насочва към началото - първата му книга - "Науката и възпитанието".

"Науката е резултат от мисловната дейност на ума, който наблюдава явленията в природата, изследва ги и се стреми да открие законите, които ги управляват.

Възпитанието е резултат от познаването и прилагането на духовните естествени закони, които управляват вътрешния живот на човека. Истинското възпитание дава правилна посока на умствената дейност и насочва към разумното прилагане на придобитото знание, което трябва да спомага за съграждането на живота, а не за неговото разрушаване.

Образованието в най-широк смисъл на думата не е нищо друго освен процес на въплътяване на благородни мисли и добри желания в живота на човека." (Учителя)

прочети или прослушай 

=========================================================================

Фил Хайн, Сгъстен хаос
Увод в Хаос магията 

"Книгата на Фил Хайн описва по най-ясен начин логиката на съвременната магия. Магията в светлината на съвременната физика, квантовата механика и теорията на вероятностите започва да се превръща в наука. Надяваме се, че в резултат на този синтез науката ще стане по-магическа, а магията - по-научна."

Магия е всяко действие, насочено към лично и колективно освобождение. Тя ни носи радост и възторг, прозрение и познание, дава ни възможност да променим себе си и света, част от който сме ние. Чрез нея можем за изследваме възможностите на свободата.

Хаос магията е част от извършващата се революция в начина на мислене и подхода към света. Наричат я с различни имена - "английска Телема", „най-черната форма на тъмната сила", „твърда магия"... Тя е нов начин за "правене" на магии.


=========================================================================

Франсис С. Колинс, Езикът на Бог

Дългогодишният ръководител на проекта "Човешки геном" в подкрепа на вярата

Д-р Колинс знае всеки аргумент, който учените са издигали срещу вярата и може да го отхвърли. Той също така знае за ненужното отхвърляне на научните истини от някои вярващи и е готов да се противопостави и на това. Той разказва за своето пътуване от атеизма към вярата и след това повежда читателя на едно шеметно пътешествие из съвременната наука, за да покаже, че физиката, химията и биологията могат да се съгласуват с вярата в Бог и Библията. “Езикът на Бог” е за всеки от нас, който се замисля над най-дълбоките въпроси на човешкото съществуване: Защо ни има? Как сме се озовали тук? Какво означава животът?



=========================================================================

Феликс Р. Патури, Загадки на съвременната наука


Въпреки неудържимия напредък на науката остават редица неразрешени въпроси на астрономията, физиката, химията, математиката, биологията, медицината, религията и философията.

• Тъмната материя и невидимата Вселената. Съвременни хипотези за устройство на Космоса.

• „Глобално затопляне” или предстоящ ледников период?

• Възможна ли е телепортацията и какви са предизвикателствата на доказаната в лабораторни условия свръхсветлинна скорост?

• Кристалният череп от Лубаантум – шедьовър на маите или артефакт от чуждоземна цивилизация?

• Богоявления и безконтактни лечения – находчиви изследвания с неочаквани резултати.

• Числовите чудеса на Корана.

• Клинични случаи на промяна на личността: могат ли органите да пренасят спомени?

• Халюциногените или опознатият, но забранен път към истината и човешкия дух.

• Хомеопатични експерименти с органична тъкан in vitro.

Увлекателно, популярно и изключително компетентно Феликс Р. Патури разкрива научните мистерии на един свят, чието съществуване никога не сме подозирали.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Христо Протохристов, Природни ядрени реактори

Един много ценен материал от Христо Протохристов на тема "Природни ядрени реактори". Включени са и научни теории за промяната на магнитното поле на земята.







прочети

=========================================================================

Д-р Морис Бюкай, БИБЛИЯТА, КОРАНЪТ И НАУКАТА

Д-р Морис Бюкай, роден през 1920 г., бивш ръководител на Клиника по хирургия в Парижкия университет, дълги години задълбочено изучава съответствията между учението на Светите писания и съвременната светска наука.

"Библията, Коранът и науката "(1976) е бестселърът на д-р Бюкай. Класическите му проучвания върху библейските езици (включително и арабски), както и познанията му върху йероглифите способстват за провеждане на интердисциплинарно изследване, в което личното му участие като доктор по медицина представя убедителни аргументи. Неговата книга "Мумиите на фараона. Съвременни медицински изследвания" (St. Martin Press, 1990) спечелва наградата за История присъдена от Френската академия, както и друго отличие на Френската национална медицинска академия.




прочети или прослушай 

=========================================================================

Лев Гумильов, Етногенезисът и биосферата на Земята

Авторът на тази книга — великият руски учен Лев Николаевич Гумильов — е създал нова наука, науката за етногенезиса, която отговаря на много отколешни въпроси:

*Как и защо възникват етносите?
*Защо едни етноси са изчезнали, а други все още обитават Земята?
*Защо всеки нов етнос се поражда от поне два други?
*Стареят ли етносите подобно на хората?
*Как влияят пасионарните личности на етногенезиса?
*Защо възникването на етносите не е социално, а природно явление?
*Каква е ролята на ландшафта и стереотипа на поведение на хората в етногенезиса?



прочети

=========================================================================

Вон Брашлър, Седемте тайни за пътуване във времето

Според Франк Джоузеф, автор на предговора, Вон Брашлър използва опита на жреческите съсловия и тайните общества от дълбока древност до наши дни, както и авангардните научни открития в квантовата и ядрената физика, за да ни предложи един "практически наръчник за пътуване във времето". Тук не става дума за "машина"  в стил Хърбърт Уелс, а за необятните възможности на човешкото съзнание. 
 Времето не е линейна категория, то е гъвкаво и изменчиво. Именно затова миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно, а това означава, че ние бихме могли да пътуваме напред в бъдещето или назад в миналото, ако разполагаме с необходимата технология. Тази мисъл на Айнщайн шокира научната общност в средата на XX век, но се оказва, че тя не е оригинална, тъй като за първи път е формулирана преди около 5000 години в знаменитите индийски веди. 
 Ако овладеем определени медитации и достигнем до променено състояние на съзнанието, духът ние способен да напусне тялото, да преодолее триизмерните ограничения на физическия свят в който живеем и да навлезе в други плоскости на битието, където енергията не се проявява само в материални форми. Евентуалният контакт с т. нар. енергоинформационно поле на Вселената може би е онзи повратен момент, който ще стимулира нов етап в развитието на земната цивилизация.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Ивомир, Елементарна Теория от Когиталността

Официалната наука настоява, че мозъкът е изграден от същото, от което е и всичко останало във вселената – скали, столове, растения, метеори, галактики. Според учените тези “частици” не притежават съзнание. Но в такъв случай това би следвало да важи и за мозъка – той или има съзнание, колкото и един камък… или камъкът е мислещ и има съзнание… Цяла плеяда „нетрадиционни“ физици предполагат, че всяко нещо притежава съзнание. Чудесно. Това ни изстрелва отвъд рамките на стандартното мислене в една безпространствена и безвремева мисловност – Когиталността… Когиталност (от лат. cogito – мисля), която събира безкрайността в нулева точка, която притежава енергията и знанието на Цялото… Всичко в нея се научава и случва едновременно, веднага (Парадокс на Айнщайн-Подолски-Розен, решен от Теория от Когиталността)… Придвижването в „минало“ и „бъдеще“ в това нулево пространство е възможно и всички светове съществуват едновременно, „облечени” в тороидното поле на собствената си енергия. (Теорията за паралелните светове и М-теорията се обединяват разбираемо в Теория от Когиталността.) Всичко е холограма от светлина… Светлина, появила се вследствие движението на енергията.
…идваме от Светлината, където Светлината дойде от Себе Си. Тя почива, появявайки се в техния образ…
Знакът на нашия Отец е: Движение и покой. (Думи на Исус, Евангелие от Тома)
Теория от Когиталността – теория, получена от практиката и в същото време споделена практика въз основа на теорията…

Предоставена от http://online.cogitalnost.com/

прочети 

=========================================================================

Амит Госвами, Физика на душата
(Квантова книга за живота, смъртта, прераждането и безсмъртието)

Сериозният проблем около идеята за прераждането е разрешен. Интересува ли ви?
Философите постоянно се препъват в хипотезата за реинкарнацията, защото не могат да намерят отговор на ключовия въпрос: кое е онова, което трансмигрира от едно превъплъщение в друго, така че да се получи приемственост и как точно се случва всичко това? Популярният отговор – душата - не е кой знае какво философско постижение поради съдържащия се в него дуализъм: как нематериалната душа взаимодейства с материалното тяло?
Отговорът, който тази книга дава - и който се базира на квантовата физика - е едновременно научен и философски удовлетворителен. Може ли прераждането да бъде истински научно обосновано, ще попитате. Може, както ще покажа. Ако поставим схемата на прераждането в контекста на науката ни за самите нас, ще можем да разгледаме по един интелигентен начин стремежа към безсмъртие, който играе значима роля в живота на много от хората. Дори феноменът НЛО ще започне да придобива някакъв научен смисъл. Ще видите.


=========================================================================

Робин Кели, Човешката ДНК

ВСЛУШАЙ СЕ В ПЕСЕНТА НА КЛЕТКИТЕ СИ!
Една от най-големите мистерии в биологията е как клетките ни взаимодействат в такъв съвършен синхрон и позволяват на тялото да функционира в невероятна хармония? Д-р Робин Кели описва механизмите, чрез които клетките си говорят една на друга. ДНК молекулите ни действат като миниатюрни антени и осъществяват връзката ни с квантовите полета на Вселената. Д-р Кели ни съветва да се вслушаме в песента на нашите клетки, която носи информация за:

– Връзката с други измерения.
– Дарбата на медиумите.
– Предвиждане на трагични инциденти.
– Наблюдение от разстояние - връзка отвъд пространството. 
– Собствените ни интуитивни сигнали. 
– Извънтелесни и близки до смъртта преживявания. 
– Телепатията - връзка с невидимите информационни полета
която може да лекува:
– Хипертония.
– Гинекологични заболявания.
– Ракови заболявания.
– Психологически проблеми.
– Зависимости.

прочети или прослушай

=========================================================================

Брус Липтън, Биология на убежденията

Науката за това как мислите управляват живота ни.

Тази книга завинаги ще промени начина, по който гледате на собствените си мисли. Нови разтърсващи научни открития за биохимичните ефекти на мозъчните функции ни показват, че всички клетки в тялото ни се влияят от мислите ни. Липтън обяснява подробно молекулярните пътища, по които се случва това. Използвайки разбираем език, илюстрации, хумор и примери от ежедневието ни, той демонстрира как новата наука епигенетика променя изцяло възгледите ни за връзката между съзнанието и материята, и разкрива огромното влияние, което тя оказва върху личния ни живот и цялостното ни съществуване като вид.

"Биология на убежденията" е революционен труд в областта на Новата биология. Авторът, докторът на биологическите науки Брус Липтън, е учен-изследовател, преподавал в различни медицински учебни заведения. Неговите експерименти, а и тези на други негови колеги, водещи фигури в тази област, изследват в детайли механизмите, посредством които клетките получават и обработват информация.

Изводите от тези изследвания радикално променят разбиранията ни за живота. Те показват, че ДНК не контролира биологичните процеси в тялото ни - напротив, тя се управлява от сигнали извън клетката, включително и от енергийните послания, произтичащи от положителните или отрицателните ни мисли. Този изключително обнадеждаващ синтез на най-новите и задълбочени изследвания в областите на клетъчната биология и на квантовата физика се смята за огромен научен пробив, който показва, че можем да променим телата си, като насочваме мислите си в правилната посока.

прочети или прослушай

=========================================================================

Карло Ровелли, Седем кратки лекции по физика

Тези лекции са написани за хора, които или не познават физиката или я познават малко. Взети заедно дават представа за най-важните и най-значителни аспекти на голямата революция, претърпяна във физиката през ХХ в. и най-вече за въпросите и загадките, които тази революция остави нерешени. Защото, да, физиката ни показва как по-добре да разберем света, но ни посочва също така и колко много е още това, което не знаем.
Първата лекция е посветена на общата теория на Алберт Айнщайн, „най-хубавата от теориите“. Втората лекция е за квантовата механика, където се скатават и най-объркващите аспекти на модерната физика. Третата лекция е посветена на космоса: архитектурата на Вселената, която населяваме. Четвъртата - на елементарните частици. Петата - на квантовата гравитация и усилията в процеса на търсенето на синтез на големите открития на 20 в. Шестата лекция е за вероятността и за топлината на черните дупки. Последната част като заключение се връща към самите нас и се пита как можем да успеем да мислим по
странния начин, описан от тази физика.
Лекциите разширяват една серия статии на автора към неделния брой на в-к „Sole 24 ore“ („Само 24 часа“).
Авторът благодари на Армандо Масаренти, който има заслугата за това да се даде глас и на науката в културните страници на неделника.

прочети

=========================================================================

ЧОВЕШКИЯТ ВИД ПРОЕКТ 3М

АВТОР - НЕИЗВЕСТЕН (ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ГРУПА УЧЕНИ ПОЖЕЛАЛИ ДА ЗАПАЗЯТ СВОЯТА АНОНИМНОСТ).
ПРЕВОД ОТ ИТАЛИАНСКИ - ФРУТАРИАНО.
ОТ ПРЕВОДАЧА:
ТОВА Е СЪКРАТЕН ПРЕВОД, ОРИГИНАЛНИЯТ ТЕКСТ СЪДЪРЖАЩ 1773 СТРАНИЦИ МОЖЕ ДА БЪДЕ СВАЛЕН ОТТУК: http://specieumanaprogetto3m-nuovaedizione.blogspot.bg/
НЯКОЛКО ДУМИ ЗА КНИГАТА:
НА МЕСТА, ОСОБЕНО ВЪВ ПЪРВИТЕ ДВЕ ГЛАВИ Е ИЗПОЛЗВАН СЛОЖЕН НАУЧЕН ЕЗИК, КОЙТО МОЖЕ БИ ЩЕ ЗАТРУДНИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА ДА РАЗБЕРАТ НАПИСАНОТО. ВСЕ ПАК СЛОЖНИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ И ПАСАЖИ, СА САМО НА ОТДЕЛНИ МЕСТА, ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ КНИГАТА Е РАЗБИРАЕМА. ОТ ТРЕТА ДО ПОСЛЕДНАТА СЕДМА ГЛАВА КНИГАТА Е МНОГО ПО-ЛЕСНА ЗА АСИМИЛИРАНЕ.
ОСНОВНА ТЕМА НА КНИГАТА Е, КАК ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИ И ЖИВЕЕ ЧОВЕКА ЗА ДА ДОСТИГНЕ ДО ПЕРФЕКТНОТО ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ И ДА СЕ ЧУВСТВА ЩАСТЛИВ. ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!

прочети

=========================================================================

1 ==> 2