КНИГИ – личност, себепознание, его – 6



6/9


ВЛАДИМИР МЕГРЕ, ПРОСТРАНСТВОТО НА ЛЮБОВТА 
ЗВЪНЯЩИТЕ КЕДРИ НА РУСИЯ
Книга трета

Тази книга продължава разказа за необикновената жена, притежаваща дарбата на прародителите си и знания за първоизточниците на древното познание. И в нея, както и в предишните две книги, ни се дава възможността да се приближим и докоснем до истината, тази, която търсим. Всеки от нас се опитва да нареди пъзела, наречен живот. След като прочетете и тази книга, ще намерите и още едно парченце от него.

“Уверявам ви, уважаеми читатели, макар да описвам невероятни събития, аз самият съм обикновен човек. Също като вас и аз се опитвам да ги осмисля. Засега на мен ми стана по-близка и разбираема фразата на Анастасия, че до истината не ще се доберем пълзейки.“ 

Владимир Мегре


=========================================================================

ВЛАДИМИР МЕГРЕ, СЪТВОРЕНИЕТО
ЗВЪНЯЩИТЕ КЕДРИ НА РУСИЯ
Книга четвърта

Това е  четвъртата книга с прозрения от пророчицата Анастасия.

В „Сътворението" тя говори за първите хора на Земята - Адам и  Ева, за смисъла на тяхната поява и на появата на целия човешки род. Колко безсмислен е  светът когато се скъса връзката между човека и  Природата-неговият създател?! И колко безсилно същество е  човекът, когато не  е прозрял смисълът на битието си -да бъде творец на красотата.Защото всеки от нас носи частички от енергията на Бога, но почти всеки  е забравил за това, ставайки част от един огромен, фалшиф механизъм на измислена реалност.

Четвъртата книга от поредицата на Владимир Мегре, отново ни поднася един букет от мъдрости, призовава ни да ги почувстваме, да повярваме в тях, да ги последваме и  така да направим себе си и  живота си по щастливи. Анастасия твърди, че всеки сам е  творец на съдбата си, и колкото по-близо до Вселенския замисъл е  твоята съдба, толкова по-стойностен ще е  живота ти, толкова по-изпълнена ще е  мисията, заради, която си дошъл на този свят.


прочети или прослушай 

=========================================================================

ВЛАДИМИР МЕГРЕ, КОИ СМЕ НИЕ
ЗВЪНЯЩИТЕ КЕДРИ НА РУСИЯ
Книга пета

"Съществувам за тези, за които съществувам"
Анастасия

С тази книга продължава разказът на необикновената жена Анастасия, която притежава дарбата на прародителите си и знанията за първоизточниците на истината. Ето един цитат от нея: 
"Съумелите да разберат своето предназначение и същината на безкрайността, ще започнат да живеят щастливо, превъплъщавайки се вечно, тъй като те със своите мисли ще създадат сами щастливата си безкрайност."



=========================================================================

ВЛАДИМИР МЕГРЕ, РОДОВА КНИГА
ЗВЪНЯЩИТЕ КЕДРИ НА РУСИЯ
Книга шеста














прочети или прослушай 

=========================================================================

ВЛАДИМИР МЕГРЕ, ЕНЕРГИЯТА НА ЖИВОТА
ЗВЪНЯЩИТЕ КЕДРИ НА РУСИЯ
Книга седма

Човешкият живот! От какво или от кого зависи той? Защо едни стават
императори и пълководци, а други събират огризки от боклука?
Битува мнението, че още от раждането съдбата на всекиго е
предначертана. Ако е така, то човекът е само едно незначително винтче в
системата на някакъв механизъм, а не високоорганизирано Божие творение.
Има и друго мнение: човекът е самодостатъчно творение, в което
съществуват всички енергии на мирозданието.
Но има в човека една енергия, която е присъща само нему — тя се
нарича „енергия на мисълта“. И ако човек разбере какво притежава и се научи да я използва в пълна степен, то той ще се превърне във властелин на цялата Вселена.
Кое от тези две взаимоизключващи се определения е истинското?

прочети или прослушай 

=========================================================================

ВЛАДИМИР МЕГРЕ, НОВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
ЗВЪНЯЩИТЕ КЕДРИ НА РУСИЯ
Книга осма


В осмата книга от поредицата "Звънтящите кедри на Русия" авторът е засяга теми, актуални не само за Русия, но и за България: демографска криза, безработица, екологични катастрофи, проблеми с отбранителната способност на страната, стопиране на изтичането на капитали от страната и приток на инвестиции, намаляване на корупцията, тероризма, прекратяване на надпреварата във въоръжаването.








част 1 – прочети или прослушай 

част 2 (книга девета) – прочети или прослушай 

=========================================================================

ВЛАДИМИР МЕГРЕ, АНАСТА
ЗВЪНЯЩИТЕ КЕДРИ НА РУСИЯ
Книга десета


Хората трудно биха повярвали на това. И нека някои не вярват, какво от това? Какво ще донесе недоверието в своето могъществото на невярващите? Раждане ли? Да! Обаче за какво? След като животът по-нататък е безсмислен, той е като смъртта. И отново възниква въпросът: „За какво си се родил?”

През изминалите милион години са съществували много учения. И всичките се отнасяли за едно и също нещо, а именно, че човечеството все е чакало нещо от някого. Чакало е, заключило мисълта и разума си. Не е мислило защо и за какво Вселената „пали” звездите над човека.

Течеше 2010 година по григорианския календар. След десет хиляди години сън на планетата Земя се събуждаха първите хора. Предстоеше им да видят какво се е случило със Земята по времето на техния сън, да разберат причините, да „запечатат” случилото се в паметта си в качеството на антивирус, за да не се повтаря това в бъдеще. Запаметиха многобройните автомобилни катастрофи и войните. Фиксираха задушаващия въздух в градовете и мащабите на замърсяването на водите. Запомниха многобройните заболявания, поразили физическите тела, докато човечеството спеше. Отчетоха... Не успяха обаче да формулират причините. Те ще могат. Естествено, че ще могат да върнат първичността на Земята! Върви усмихнато по полянка в дълбините на сибирската тайга малко дете. Нищо не го заплашва, никой не го напада. Дори обратното – зверовете са готови при първия му повик да му се притекат на помощ. Върви малкият човек, сякаш е наследник на царски род, разхождащ се из владенията си. Интересно му е да наблюдава живота на буболечките, катеричките и птиците; да разглежда цветенцата и да опитва на вкус тревичките и плодовете. Ще порасне и ще усъвършенства този прекрасен свят. А къде е по това време вашето дете? Какъв въздух диша? Каква вода пие? С какво ще се занимава, когато порасне? Всичко обаче по реда си.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Димитър Божанов, Кафе за събуждане

В ръцете си държите вашето кафе за събуждане. То ще ви помогне
да отворите очи широко. Да отворите сетивата си за възможност-
ите, които са навсякъде около нас. Да отидете дори отвъд сетивата
си. Да позволите на ума си да приеме красотата, добротата и любо-
вта, с които изобилства света ни.
Много от нас са забравили да виждат. Вървят през света спейки.
Остават слепи за съвършенството на живота. Остават глухи за
сигналите на сърцето си. Остават безчувствени към импулсите на
собствените си вдъхновение и любов. Тази книга ще им помогне да се
събудят и да си спомнят.



прочети или прослушай 

=========================================================================

Н. В. Левашов, СЪЩНОСТ и РАЗУМ
Том 1


В тази книга авторът продължава, като използва теорията си на нееднородността на пространството, да сваля завесата на секретност от поредните "парадокси" на природата. Този път във фокуса на обектива на познанието е живата природа и самият човек. Авторът формулира необходимите и достатъчни условия за възникването на живот на планетите. Простотата и красотата на понятията дават възможност на читателя, вероятно за първи път в живота му, да изпита просветление със знание, когато възниква чувството, че знанията се превръщат в неразделна част от самия теб. В първия том на тази книга авторът разкрива природата и механизмите на емоциите. Показва ролята на емоциите в еволюцията на живота като цяло и на човека, в частност. За първи път се дава обяснение на чувството на любов и от това обяснение любовта не губи красотата си, по-скоро обратното, позволява на човека да разбере какво се случва с него и да се избегне ненужното разочарование...

Николай Левашов анализира в книгата си влиянието на музиката върху човека и стига до следните изводи:

Слушането на "музиката" от типа "рап" и "метъл" води както до дестабилизацията на клетката, така и до частичното разрушаване на астралното тяло на клетката. Преди всичко се разрушават горноастралните структури на клетката, които при младите хора са в процес на развитие и затова лесно могат да бъдат разрушени при протичането на подобен процес. По този начин, като се пробутва на младото поколение под формата на примамка определеният тип музика, от който младежта се “кефи”, може лесно и сигурно да се унищожи еволюционното й бъдеще.

Звуковите вълни с честота 6-8 Hz (херц) са истинско оръжие. Фронтът на звуковата вълна с тази честота при преминаването си през живата материя предизвиква такова преразпределяне на първичните материи, при което във високоорганизираните клетки, които са неврони в мозъка, протичат необратими процеси. В резултат на това мозъкът се претоварва, невроните се разрушават и човекът умира...

Също така Николай Левашов разглежда въпроси, свързани с Бялата Тантра, Черната Тантра, сексуалният вампиризъм..

Бялата Тантра е възможна само когато между мъжа и жената има пълна хармония и взаимна любов. Съзнателният сексуален вампиризъм фактически е черна тантра.

Освен това, авторът хвърля светлина върху природата на паметта, също така за първи път показва механизмите на формирането както на кратковременна, така и на дълговременна памет. И на тази основа разкрива механизмите на зараждането на съзнанието.

Авторът разкрива пред читателя начини за запомняне на информация. Човек получава възможност сам да управлява този процес.
Книгата съдържа 100 авторски илюстрации с високо качество.

прочети

=========================================================================

Невяна Константинова, ЗОВ ЗА БУДНОСТ НА СЪРЦАТА

Молитвен порив и медитативен блян ме повеждат към столетията, когато много отдавна, през Х век след Христа, по родната ни земя се е породило и разпространявало едно демократично и духовно извисено учение, просъществувало цели пет века в България и дало тласък на по-сетнешните реформаторски духовни движения в света. За всички тези движения се пише и говори, а българските богомили – охулени и охулвани, отречени и отричани – тънат в забвение...
А те са знаели тайните на Духа, упорито и стоически са изтърпявали предизвикателствата на варварската епоха и са опазвали смирено чистотата, верността и алтруистичната всеотдайност. Та нали знанието за тези тайни е идело от вътрешния им взор, от още по древните извори – Питагор, Орфей, Индия, Египет...
Богомилите са знаели отвеки, че цифрите, които ние наричаме арабски, са тайният код на
духовното развитие на човека, че всеки от нас, реши ли да потъне в своя Аз, затвори ли
очи в смирено мълчание, сам вижда степента на своята духовна извисеност или вглъбеност, което е едно и също, че от връзката си с Бога всеки сам узнава резултата на своя живот, на своите дирения и усилия в досегашния си земен път.

прочети или прослушай 

=========================================================================

Нийл Андерсън, Победа над отрицателните мисли, нелогичните чувства, пороците
Разчупване на оковите

        Най-сетне свободен!
        Част първа - Бъди смел -1. Не е нужно да живееш в сенките
        2. Да намериш пътя си в света
        3. Имаш пълното право да бъдеш свободен
        4. Да се изправиш срещу бунтовния княз
        5. Исус те покрива
        6. Справяне с личността на злото
        7. Примамката на знанието и властта
        8. Убеден да живееш по свой начин
        9. Не вярвай на всичко, което чуваш
        10. Външността може да лъже
        11. Опасността да загубиш контрола
        12. Стъпки към свобода в Христос
        13. Да помагаме на други да намират свобода в Христос

прочети или прослушай 

=========================================================================

Декалцифициране на епифизата
http://gpetrov.blogspot.com/

Какво е епифизата и защо тя е толкова важна за нашето духовно развитие и за развитието ни като същества? 
Ще поговорим за калцификацията на епифизата, какво я предизвиква, както и за вредните ефекти от това върху нашия физически и духовен живот. Ще говорим за начините как да декалцифицирате епифизата си, как да я активирате (да активирате третото око) и всички произтичащи предимства от това. В този ранен етап на поредицата само ще спомена, че без активирана и декалцифицирана епифиза почти никакви сериозни духовни преживявания не са възможни, което несъмнено забавя и развитието ни като духовни същества. 
Не забравяйте! – Ние сме духовни същества, имащи човешки преживявания, а не обратното. Приятно четене!



прочети или прослушай 

=========================================================================

Събуждането като приемане на реалността

... или
това, което си мислим, че сме в духовния свят 
и реалността на това, което наистина сме






прочети или прослушай 

=========================================================================

Джон Кехоу, Успехът и парите

В "Успехът и парите", която е продължение на световно известния бестселър "Подсъзнанието може всичко", Джон Кехоу предлага убедително доказателство, че самоусършенстването и финансовия просперитет вървят ръка за ръка. Изпълнена с блестящи анекдоти и практични примери взети от живота на преуспели хора от цял свят, "Успехът и парите" е едновременно и пътеводител към материалното богатство, и окончателно потвърждение на принципа за балансиран живот. С яснота и забележителна мъдрост Джон Кехоу илюстрира не само как трябва да действаме, но и как трябва да мислим, за да постигнем успех във всичките му измерения.




=========================================================================

Джеймс Алън, Мислещият човек

Днес се намираш тук, където са те довели вчерашните ти мисли. 
Утре ще бъдеш там, където ще те отведат днешните. 

Животът ни изцяло зависи от нашите мисли. Това е основната идея в тази книга, използвана десетилетия по-късно и в "Тайната" на Ронда Бърн. Истината винаги може да бъде казана с прости думи. Според Джеймс Алън нашата сила е в умовете ни. Веднъж открита, за нея няма граници – тя оформя характера, направлява действията, предоставя възможностите. И променя живота ни към добро. 





=========================================================================

Система ФЕНИКС

Тази система е създадена, за да може всеки да промени живота си в кратки срокове. В течение на 6 до 12 месеца занимаващият се усърдно и редовно с нея ще забележи как живота му започва да се променя в положителна посока. Неща, които преди са ни вбесявали и тормозели в продължение на дни сега за няколко минути изчезват. Това дава възможност да се занимаваме с неща, които харесваме и обичаме. Ще може да намерим целите си в живота и да не се носим като кораб без платна в бурното море на живота. Ще даде един нов смисъл на нашия живот, който е бил скрит от нас през цялото време на нашето съществуване. Упражненията и заниманията със системата не изискват много време, но за сметка на това са доста ефективни. Достатъчно е малко усърдие и внимателност и нещата лека-полека започват да се променят. Истинската радост настъпва когато забележим първите промени. След това нещата започват да се променят с главоломна скорост. Но има и подводни камъни – човек трябва да е търпелив и усърден. Трябва да има куража да направи промените. Да може да издържи на опитите на околния свят да го върне в старите релси на съществуване. Накратко системата ФЕНИКС променя негативизма и черногледството в положително мислене и добро отношение към живота. Промени и опознай себе си със системата ФЕНИКС.

Пожелавам ви успех в заниманията със системата ФЕНИКС!


=========================================================================

Георги Данаилов, Къща отвъд света

Тончо Жечев: Отдавна не бях чел ръкопис на български писател с такъв жив, изразителен, естествен слог... За мен тази книга е културно събитие!

Георги Величков: Тя просто трябва да се прочете, за да “проникне” до свидните кътчета на душата. “Къща отвъд света” е архибългарска.

Федя Филкова: Рядко един толкова вдълбочен и остър ум умее да бъде и толкова толерантен към несъвършенствата на живота и човешките слабости. С много любов, с великолепно чувство за хумор и с ярък български език писателят е успял да създаде произведение, което, сигурна съм, българските читатели ще обикнат.




=========================================================================

Ким Майкълс, Пробивите по духовния път

“Тази поредица от статии се основава на споходило ме неотдавна разбиране. Знаете ли, повече от 30 години съзнателно следвам духовния път, а в последните няколко години съм принуден да служа като учител. За това време имах доста опити, при които чувствах, че сякаш съм се доближил до това, което може да се нарече, преломна точка или пробив. Този опит ми даде забележително осъзнаване, което изведе моя път на абсолютно ново ниво. Макар да осъзнавах, че това са важни опитности, смятах, че са основни, и всеки който, е бил за известно време по пътя на ученичеството, полагайки усилия, би трябвало да достигне до това осъзнаване. През последните няколко години започнах да забелязвам, че се сблъсквам с все повече и повече хора, които, очевидно, нямаха прозренията, които толкова много ми помогнаха.
Неотдавна получих много ясна демонстрация на това, че е напълно възможно, десетилетия да се следват духовни учения и да се практикуват духовни техники, но така и да не се разберат истински най-основните принципи на това, как става духовното израстване. И основавайки се на това разбиране, реших да напиша поредица от статии за пробивите, които на мен ми помогнаха, вярвайки, че “някои ще разберат”.


=========================================================================

Ян Ван Райкенборг, Идващият нов човек


Какво знаете за Свободата и Освобождението? какво е за Вас Свободата? Ако представите Ви за тези думи надхвърлят представите на вашето общество, книгата "Идващият нов човек" е точно за Вас. Тогава тя ще ви поведе на пътешествие към другия във Вас, ще Ви въведе в един път на развитие, водещ към Вашето същинско призвание.

В тази книга Ян ван Райкенборг описва съвременния човек като система, състояща се от повече тела, обгърнати от един микрокосмос, в чийто център се намира Божественото ядро, Духовният Атом на първоначалния човек, който сме били в миналото. Централният въпрос е: Кои бяхме ние и кои сме сега? Накъде ни води пътят ни? "Идващият нов човек" се базира на Универсалното Учение, червената нишка на което може да се проследи във всички световни религии и мистерийни школи, съществуващи от началото на човечеството. Това е Гностичното учение, учението за неосъзнатото знание и познание. Всяка епоха и всеки човешки период формулират свой собствен път към освобождение, свой житейски път.

Тази книга, която се обръща към хората на XX и XXI век, дава възможност на читателя да изпита и изживее тези процеси до най-малките подробности, стига да притежава нужната готовност за това. Тя описва борбата на човечеството за Светлина. тя съдържа ключа към истинския самоанализ, който е един процес на самопречистване. като последица се появява една годност за духовно бъдеще. Крайната цел е Трансфигурацията, развитието към един Нов Човек, който живее от сили, които ние почти не можем да схванем. Този Нов Човк е описан с най-големи подробности от Ян ван Райкенборг, така че съвременният търсещ човек да може да го познае и да върви по следите му.

"Идващият нов човек" е една основна книга за всички, които желаят да се задълбочат в учението на Интернационалната Школа на Златния Розенкройц, на Лекториум Розикруцианум.


=========================================================================

Василка Маркова, Възможната България
Пътеводител на живите места

Нов пътеводител се разхожда из т.нар. живи места на България. В тази дефиниция авторката Василка Маркова слага всички кътчета "извън градовете, където предимно млади хора са отишли да живеят устойчиво и сравнително независимо".

Пътеводителят "Възможната България" излиза от печат тази седмица. Той описва над 30 места в 27 различни географски точки на България, посетени от авторката, както и информация за още 17.Това се случва след като през септември и октомври 2014 г. Василка Маркова лично ги посещава в в 25 селца и паланки и изминава общо 3 700 км.

"Нарекох книгата си "Възможната България", защото това, което видях, и това, което се прави по живите места, ме кара да вярвам, че има една наистина възможна, щастлива и усмихната България," обяснява авторката в предговора на хартиения вариант. Тя е антрополог (културна и социална антропология), и се описва като "майка, градски човек, прекарал детството си в София и Ахтопол." "Хората винаги са ми били най-интересното нещо на този свят – не планините, не морето, не разходките из природата, нито пък заведенията. Мисля, че човекът е най-интересното нещо. Затова и учих антропология. Хората и техните стремежи, вери, практики, желания, удовлетворености, представи за красиво и грозно, умно и глупаво, редно и нередно. Техните търсения, смисли, истини," пише още тя.

От "преброяването" й става ясно, че тези живи места не са толкова малобройни и са доста разнообразни, с различни разбирания, цели и практики, пишат от издателство "Потайниче".

В края на книгата са обобщени добрите и лошите практики, направили впечатление по време на обиколката. Търси се отговор на въпроса защо в България няма истинско екоселище, а Василка Маринкова разглежда 21 причини.

"Пътеводителят е интересно четиво за незапознатите с алтернативните начини на живот извън големия град. Особено полезен е за тези, които са склонни да опитат, да посетят живите места и да видят сами какво представляват, да се включат в живота там, например в организираните работилници или като доброволци, а защо не и за по-дълго - съмишлениците навсякъде са добре дошли," обяснява авторката.

136-те страници и кориците са отпечатани върху 100% рециклирани хартия и картон. Тиражът е бутиков – само 100 броя.

Пътеводителят се предлага единствено във виртуална книжарница "Ветровете", в някои от живите места, както и по някои от големите летни фестивали в страната.

Електронният й вариант е със свободен достъп в интернет, а разликата е, че в него има повече линкове, които ви отвеждат към репортажи, статии, сайтове и профили. Недостатъкът е, че не можеш да си го сложиш на седалката на колата или в раницата, за да тръгнеш на обиколка, използвайки го като справочник.


=========================================================================

Майкъл Дж. Тамура, Отговорът си ти
Разкриване и осъществяване на целта на вашата душа

По време на своя живот може да имате голямото щастие пътят ви да се пресече с този на невероятно човешко същество, което да ви докосне толкова дълбоко, че никога да не сте отново същите след тази среща. Искам да ви представя един такъв човек. Авторът на тази книга, Майкъл
Тамура, превъзходен духовен лечител и учител, е човек, който вижда живота и вас чрез духовните си очи. И неговата мъдрост прониква в дълбините на душата ви. Ако сега се пробуждате за своята духовност, Майкъл ще ви даде стабилна основа, от която да започнете своето пътуване. Ако сте поели по този път от известно време, той ще ви вдъхнови, ще ви предостави допълнителни средства, които да използвате, и ще ви помогне да придобиете увереност в себе си, за да се
посветите на своето духовно израстване с нови сили. Майкъл предлага на напредналата душа
огромно богатство от прозрения, утвърждения, мъдрост и по много начини ви припомня целта на душата ви...

прочети или прослушай

=========================================================================

Уилям Пол Йънг, Колибата

Тъй като ти си важен, всичко, което правиш, е важно. Всеки път, когато простиш, Вселената се променя; всеки път, когато протегнеш ръка и докоснеш нечие сърце или нечий живот, светът се променя. С всяка добрина и с всеки акт на милосърдие моите цели са постигнати. И нищо вече няма да е същото...

Шестгодишната дъщеря на Макензи Алън е отвлечена по време на семейна ваканция. Всички улики сочат, че вероятно е била жестоко убита в запустяла колиба високо в планината. Четири години по-късно съкрушеният й баща получава странна бележка, която, по всичко изглежда, е от... Бог. Той го кани на среща в същата колиба, където е открита окървавената рокля на дъщеричката му. Макензи, който като дете е бил малтретиран от собствения си баща - уважаван член на църковната общност, не е особено религиозен, а след сполетялата го трагедия има лични сметки за уреждане с Бог. Ето защо приема предизвикателството. Онова, което ще преживее в колибата, ще промени живота му завинаги. Колибата повдига вечния въпрос: Къде е Бог в един свят, изпълнен с толкова болка? Отговорите, които Макензи получава, ще ви смаят, а може би ще преобърнат собствените ви представи за света.



=========================================================================

Франк Кинслоу, Тайната на истинското щастие

Тази книга е практически пътеводител за придобиване на покой. В нея ясно е определено какво е безметежност, защо хората толкова рядко я усещат, защо спокойствието е толкова важно за пълнотата на живота и как да го постигнем, без да променяме начина си на живот.
Тази книга е уникална сред множеството текстове за самопомощ и материали с духовна ориентация, доколкото съчетава в себе си три основни метода за обучение, слети в едно: просто представяне, задълбочено разглеждане на материала и практически методи за работа. Вземайки тази книга в ръка, всеки човек може за броени минути да се сдобие с покой: самотната майка и директорът на голяма компания, светецът и грешникът.

прочети или прослушай

=========================================================================

Анди Андрюс, Съкровищата на пътешественика


Четирийсет и шест годишният Дейвид Пондър не е просто във финансова криза. Бившият изпълнителен директор кара разпадаща се кола, закъснява с вноските за къщата и няма здравна осигуровка. Няма и откъде да намери единайсет хиляди долара за неотложната операция на дъщеря си. Нещата стават съвсем безнадеждни, след като го изхвърлят и от нископлатената му работа. Когато колата му поднася на заледения мост, Дейвид вече не е сигурен дали иска да я овладее… Единственият въпрос, който таи в сърцето си е “Защо точно аз?”.

В този миг на отчаяние той все още не знае, че е сред малцината избрани да получат отговор.

Авторът на “Проницателят”, който промени Америка и покори хиляди български читатели с нежност, мъдрост и най-вече с положителната сила на “новата гледна точка”, този път ни разкрива същинските съкровища в сегашния ни живот. Сюжетът ни повежда на пътешествие – от днешността към далечното минало, връща ни към познанията на библейските скрижали, препраща ни към близкото бъдеще.

Но това не е развлекателна разходка, а книга-филм, изпълнена с поразяващи съзнанието ни житейски случки от историята, малко познати, забравени и неразбрани дори от най-будната част от днешното човечество.
Срещите на пътешественика ни дават нова възможност да осъзнаем, че има изход от всяка безизходица, че всеки от нас е жива частица от вечната Вселена. И най-важното – че в ръцете на собствената ни воля е ключът към всичко, към което се стремим.
Румен Леонидов

“Съкровищата на пътешественика” (The Traveler’s Gift) е литературен феномен. Ръкописът на Анди Андрюс е бил отхвърлян с изумително единодушие от големите издатели в САЩ в продължение на три години, преди Thomas Nelson Publishers да се съгласят да го публикуват през 2002 година. Веднага след издаването си книгата влиза в класациите за бестселъри на най-авторитетните медии и книжарски вериги. Изключителната й оригиналност става причина Ню Йорк Таймс да я класира в раздел “бизнес”, Уол стрийт джърнъл – в “психология”, Барнс и Нобъл – в “мотивационна литература”, а Амазон – в “художествена литература”.

На изявленията на някои критици, че е написал “книгата на столетието” Анди свива рамене и с широка усмивка отговаря: “Е, това столетие беше доста кратко.”

“Съкровищата на пътешественика” е най- известната книга на Анди Андрюс. Преведена е на повече от двайсет езика, а в някои американски училища е включена в учебната програма по литература.

прочети или прослушай

=========================================================================

Анди Андрюс, Проницателят


Бедност. Пропадащи бракове. Старост. Изгубени надежди. Банкрут. Несигурно бъдеще. Жителите на Ориндж Бийч, Алабама, се сблъскват с всички тези проблеми, захвърлени в самота и безсилие да променят живота си.

Но за един стар скитник, благословен с дарбата да вижда онова, което другите пропускат, няма безизходна ситуация. Тайнственият Джоунс обикаля из крайбрежния град и дава помощ на всеки отчаян, посявайки в душите мъдрост и безсмъртна надежда.

"Прочел тази вълнуваща книга, имаш чувството, че и ти си срещал или всеки момент ще срещнеш този правещ добро странен старец. Знаеш вече, че и ти можеш да разчиташ на него в твоите критични минути. А това означава, че творбата благородно е обсебила съзнанието ти, че прочитът не е бил еднократно преживяване. Светът на "Проницателят" трайно ни е променил. Старият Джоунс се е намесил и в нашата съдба, за добро!"

Михаил Неделчев

"Мъдра и прекрасна книга, която е в състояние да промени живота на всеки от нас."

Владимир Зарев

"Изключително завладяваща книга. Най-малкото, което може да се каже, е, че след прочита й човек остава безмълвен. Това е най-хубавата книга, която съм чела през живота си."

Нанси Лопес, световна шампионка по голф

"Анди Андрюс лекува умовете и душите с безусловен и завладяващ оптимизъм."
Ню Йорк Таймс

Анди Андрюс е роден на 22 май 1959 г. в град Бирмингам, щата Алабама. Започва кариерата си като комедиен артист. Избран е за комик на годината с гласовете на повече от хиляда негови колеги за две последователни години. По-късно се отдава на писане. Славата идва с една от първите му книги - The Travelers Gift (на български - под заглавие "Съкровищата на пътешественика") става бестселър на "Ню Йорк Таймс" и е преведена на повече от двайсет езика. Интересен факт е, че е била отхвърлена от 51 издателства, преди да бъде издадена. Анди си спомня със смях, че си мислел: "ако след 51 отказа се отчая, никога няма да успея". Следващите му книги стават изключително популярни в цяла Америка и се превръщат в бестселъри по целия свят. Пресата го определя като "една от най-влиятелните личности на XXI век в Щатите". Притежава изключителен ораторски талант и способност да мотивира хората. Говорил е пред огромни аудитории по молба на четирима различни американски президенти и пред ръководния състав на най-големите американски корпорации. Води обикновен живот в Ориндж Бийч, Алабама, със съпругата си Поли, и двамата им синове. Разтоварва се, като лови риба.

прочети или прослушай

=========================================================================

Анди Андрюс, Проницателят се завръща

"Понякога се налага да търсиш прозрението. Друг път то само те намира."
Анди Андюс

„Проницателят се завръща“ е книга, която  ни разказва живота, вдъхновявайки ни за него. С присъствието на мистериозен старец, който идва и си отива незнайно защо и как, но вечен и неизменен в спомените на жителите на малкото селце Феърхоуп. С историите на няколко обикновени американски семейства, чийто надежди, страхове, успехи и провали са тези на всяко едно обикновено семейство, където и да е по света.

Това е книга за силата на светлината, която преодолява мрака само и единствено  в непрестанна  борба с него. „Ако  мракът печели битките, приятелю, то е само защото светлината не си върши работата – обръща се Проницателят към теб читателю – Ти си светлината. Така, че събуди се.“


прочети или прослушай

=========================================================================

Лоран Гунел, Бог пътува винаги инкогнито

Лоран Гунел е френски писател и психолог, специалист по личностно развитие, получил образование във Франция и Съединените щати. Още първата му книга, „Човекът, който искаше да бъде щастлив“ (ИК „Колибри“, 2009), има колкото неочакван, толкова и феноменален успех. Само във Франция са продадени 200 000 екземпляра, а правата са закупени от 13 страни. В книгата „Бог пътува винаги инкогнито“ авторът отново смесва елементите на романа, психологията и философията, за да получи едно крайно любопитно и изключително завладяващо четиво.

Представете си, че някой ви спасява живота, но срещу задължението да правите всичко, което ви нареди… за ваше добро. Притиснати от обстоятелствата, вие приемате и се оказвате въвлечен в невероятно преживяване. Вече не сте господар на живота си и въпреки това в много отношения той е по-вълнуващ отпреди! Но какви са истинските намерения на човека, намесил се в съществуването ви? Кой е той в действителност? И кои са тези загадъчни хора около него? Историята, която ни потапя във вълшебната атмосфера на едно парижко лято, ни насочва по възможно най-добрия начин към размисъл за самите нас. Как да преодолеем вътрешните си задръжки и страхове, за да излезем от „предначертания“ път в живота, когато той не ни носи пълно удовлетворение? И как да поемем по пътя на мечтите си?


прочети или прослушай

=========================================================================

Олга Харитиди, Влизане в кръга

Това е верен автобиографичен разказ за един период от моя живот, в който странна поредица от обстоятелства ме отведе от работата ми в психиатрична болница в Новосибирск, Сибир, в серия от забележителни шамански преживявания и откровения, в исторически мистичен район на планината Алтай. С малки изключения всички събития в тази книга са се случили така. както са описани. Направила съм малки промени, за да запазя тайната на семейство и приятели. Частите, поставени отделно в курсив (писани в сегашно време), са взети направо от дневниците ми. Диалозите бяха запомнени и по-късно записани, доколкото е възможно най-достоверно. Рисунките, използвани в книгата, представляват татуировки на мумия, изровена от древен гроб в планината Алтай, както и други предмети на изкуството от същия гроб.



прочети или прослушай

=========================================================================

ПРОСВЕТЛЕНИЕ ЗА 1 ЧАС!


...лекция с информация в рамките на 1 час.










прочети или прослушай

=========================================================================

Д-р Джоузеф Мърфи, Силата на твоето подсъзнание

Тази удивителна книга съчетава в себе си древната мъдрост и съвременната наука, дава ви не само нови прозрения, но и нещо още по-важно - практически съвети, които можете да приложите в ежедневието си. Сред най-завладяващите глави на тази книга са Съкровищницата в самите вас, Как работи собственото ви съзнание, Чудотворната сила на вашето подсъзнание, Древни методи за лечение чрез силата на мисълта, Подсъзнанието е насочено към живота, Подсъзнанието е ваш спътник по пътя към успеха.


Тази книга може да направи чудеса с живота ви. Виждал съм да стават чудеса в живота на различни хора от всички краища на света. На вас също могат да ви се случат чудеса - ако започнете да използвате силата на вашето подсъзнание. Тази книга е написана, за да ви научи, че онова, което най-често си мислите и си представяте, формира, моделира и твори съдбата ви. Защото каквото има в подсъзнанието на човека, това представлява и той самият.


прочети или прослушай

=========================================================================

 1 // 2 // 3 // 4 // 5 <== 6 ==> 7 // 8 // 9