КНИГИ – алтернативна медицина, самолечение – 5



5/5


Васил Л. Канисков - Народна медицина; Лечители; Болест; Лечебни методи













прочети

=========================================================================

Д-р Гари Нъл, Наръчник по алтернативна медицина

В последните години все повече хора се обръщат към нетрадиционната медицина. И все повече нови понятия навлизат в ежедневието ни – хомеопатия, акупунктура, ароматотерапия, акупресура... Предлагат се различни непознати (но всъщност не нови) методи на лечение и често болният се стъписва какво да избере.
"Наръчникът по алтернативна медицина" е замислен като ориентир в това многообразие. Написана достъпно и реалистично, книгата представя всички известни методи и терапии, като са описани:
• възможностите на всяка терапия
• докъде се простират границите й
• за кои болести е най-ефикасна.

Втората част на книгата е изградена на обратния принцип – описани са най-разпространените заболявания и методите, подходящи за тяхното лечение. Възможностите на всяка терапия са илюстрирани с разказите на хора, които са я прилагали.

"Наръчникът по алтернативна медицина" е предназначен за широка публика и ще помогне на читателите да намерят своя път за лечение.
Д-р Гари Нъл – известен медик, изследовател и лектор, носител на много награди, автор на над 50 книги.

прочети

=========================================================================

Как да си направим истински хляб с Хмел или Квас


Как са правили хляба си нашите баби преди векове, когато не е имало мая и дори магазини. Когато хляба е бил от първостепенно значение за оцеляването на многобройната челяд в българското семейство. Когато всичко потребно се е събирало от къра, полето или гората. Когато Хляба наш - насъщний е бил СВЕЩЕН.








=========================================================================

Валерий Синелников, Възлюби своята болест
Как да бъдем здрави, познавайки радостта от живота

Какво е болестта и откъде се взима тя?
Защо я създава подсъзнателният разум?
Какъв е главният закон на самоизцелението?

Новият модел на съзнанието, разработен от доктор Синелников, ще ви помогне не само да постигнете реално изцеление, но и да изпитате радост от живота. Това е вашият път към здравето и благосъстоянието.
Откажете се от чувството за вина и самосъжалението, научете се да управлявате своите емоции, сбогувайки се със страха и безнадежността.
Книгата ще ви помогне да промените отношението си към болестта, да направите тялото си здраво, а живота – щастлив.
След като прочетете книгата, ще се научите да използвате силата на своето подсъзнание, така че да простите и да се отървете от чувството за вина, да се справите с депресията и да прогоните ревността, да се излекувате от много заболявания и да се превърнете в успешен човек. Книгата притежава целителна сила, като позитивното й въздействие започва още от момента, когато я вземете в ръце.


=========================================================================

Катрин Милева, Лечебникът на Ванга

ВАНГА е знаела как да прилага мъдростта на природата при различни оплаквания и симптоми - освен чрез ясновидската си дарба тя е помагала на хиляди и с рецепти за здраве и сила. Гадателските й способности са всепризнати, а природните церове, завещани от нея, лекуват и днес благодарение на грижливо събираните и пазени през годините завети. Освен тях в книгата ще намерите:

• различни рецепти за отвари и мехлеми
• информация за често прилаганите от Ванга целебни практики
• ароматерапия
• медолечение • водолечение
• глинолечение
• съвети на пророчицата за щастлив и спокоен живот



=========================================================================

Антъни Уилям - Лечителят медиум, Най-полезните храни

Световноизвестният лечител медиум - Антъни Уилям, е посветил живота си на това да помага на хората да се излекуват от хронични и нелечими за съвременната медицина заболявания. Той споделя информацията, която получава от Висш Дух, с милиони читатели по света и ги напътства как да се предпазят от съвременната епидемия от необясними болести.
След като в първата си книга направи революционни разкрития за същността на разпространени болестни състояния като автоимунните заболявания, депресията и рака, сега Антъни Уилям ни посочва средствата да се преборим с тях. Той ни запознава с най-големите заплахи за здравето ни и ни разкрива четирите групи храни, с които да се излекуваме и предпазим. Тук ще намерите подробни описания на непознатите лечебни свойства на над 50 храни: плодове, зеленчуци, билки и подправки и диворастящи храни. Освен болестните състояния и симптомите, при които помагат, ще научите и ползите от тях в емоционален и духовен план. Благодарение на ценната информация в тази книга ще можете да се погрижите за своето здраве и това на близките ви хора и отново да се радвате на пълноценен живот.


=========================================================================

Жан Рофидал, ДО-ИН - Книга за живота и здравето

ДО-ИН е комплекс от самомасажи и упражнения, основаващ се на природните закони за движението на енергиите във Вселената. Чрез нзго човек може да опознае по-добре себе си във физически, емоционален и духовен план и да навлезе по-дълбоко в езотеричните традиции и на Изтока, и на Запада. Представените от съвременна научна гледна точка закономерности на еволюцията в природата, в живота, разкриват нови възможности за хармонизиране на собственото биополе, а оттук и за предотвратяване на заболяванията, за диагностициране и самолечение, но особено за самоанализ, за възприемане и тълкуване на собствения опит, за развиване на интуицията. Тъй като собственият опит е най-прекият и най-добрият път към познанието, едновременният прочит на двете части на книгата е необходима предпоставка за по-бързото ориентиране в собствените проблеми, дирения и прозрения.

Авторът е французин. Очарован още в юношеството си от философията ДЗЕН, проучил задълбочено теоретично и практически западните методи по диететика, физкултура, вертебротерапия и масаж и източните методи джудо, ирано-египетска, индийска, тибетска, китайска и японска йога и особено различните дисциплини на ДЗЕН—медитация, хара и хранене. След първото издание на книга първа през 1978 година и на книга втора през 1982 година, след преводите на английски, немски, италиански, испански и холандски език, сега книгата поема своя път и към българските читатели.

ТАЗИ КНИГА ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ВАШЕТО ФИЗИЧЕСКО И ДУХОВНО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ


=========================================================================

А. Левшинов, Как да накараме организма сам да възпроизвежда стволови клетки

Най-после е намерено средство срещу стареенето и болестите. Това средство са стволовите клетки. С помощта на техните невероятни свойства могат да бъдат преодолени много болести, считани досега за неизлечими, да се достигне дълголетие и едва ли не вечна младост.Андрей Левшинов е открил начин за активиране на процеса на производство на стволови клетки в организма, базирайки се на многовековния опит на източната и западната медицина. Традиционният подход към решение на проблемите със здравето и подмладяването включва в себе си гладуване, дихателни, физически, гласови тренинги, йога-упражнения, техники за увеличаване на сексуалната енергия и по специален начин на живот. Вие само трябва да следвате указанията му и да ги прилагате. Организмът отговаря със синтез на стволови клетки при екстремални натоварвания и дефицит на храна и кислород.

Пуснете в действие своята фабрика за здраве по методиката на Андрей Левшинов и подмладете организма си!


=========================================================================

Михаил Столбов, Как си отгледах нови зъби


Живея здравословно. По-всички възможни правила за това, но въпреки това имам развалени зъби. Донякъде се дължи сигурно на наследствената ми карма, донякъде на не толкова здравословния ми живот в миналото, но най-вече на неспособността ми досега да обърна процесите на разваляне на зъбите ми в процеси на здравеене. Неспособността ми да премина от процес на здравеопазване, в процес на здраверазвитие. Е, вече съм радостен, че най-после намерих зъболекар, Виктор Бочев, който ще ми помага и ще ме подкрепя в този процес. Самият той вече е излекувал очите си по системата на Мирзакарим Норбеков, тоест с подходящо мислене, настройка, воля, усърдие и дълготърпение в упражненията. И както при Норбеков основно внимание се отделя не на упражненията, а на мисловната настройка, то същото важи и в предложеното от Михаил Столбов лечение на зъби. Всъщност при него се говори не само за лечение, а дори за „порастване на зъби“. Човекът бил останал без зъби и си отгледал нови. Това му струвало много усилия, но той ги положил и успял. А сега дори е написал наръчник как всеки може да го постигне.

Ще ви разкажа повече за това, но искам да почна от друго място, а именно да напомня, че ние сме вода (над 80%). И благодарение на това, че сме вода, ние можем да се лекуваме и възстановяваме много лесно, защото водата е вещество лесно податливо на Творческото начало, на силата на мисълта. Водата, също както и цялата ни планета Земя, е пример за женското възприемчиво начало, което мигновено отговаря на и възприема Творческите импулси на Духа. Със силата на мисълта си можем да заставим водата да се променя така, че да започне процесите на лечение, на здраверазвитие. Затова и лечението на очи е „лесно“ според наръчника на Норбеков.

При зъбите това е малко по-различно – те са органа, тъканта, която съдържа най-малко вода – едва 5% и съответно е доста по-трудно да им повлияем, но е възможно въпреки това. И ако успеем да си оправим зъбите, то може да сме сигурни, че ще успеем и с всяка една друга част от тялото. Но нека да погледнем какво пише Столбов за поникването на зъби. Той прави един кратък план от седем точки:

Променяме си мирогледа – научаваме се да вярваме в чудеса
Спираме цигарите
Махаме излишните килограми
Учим се да слушаме тялото си
Учим се да слушаме душата си
Учим се да слушаме Света
Отглеждане на зъби

Виждаме, че се започва с промяна на нагласата към света и към това какво е възможно. Всичко е възможно. Както се казва, ако имате вяра дори колкото и синапово зрънце, ще можете и цяла планина да повдигнете. И докато втората и третата точки засягат предимно „прости“ и разумни решения за физическото тяло, то следващите три ни показват, че трябва да започнем да съзерцаваме и да възприемаме, да сме в равновесие с тялото си и висшата си същност, Душата, Духа и в единение с природата. На последната стъпка, най-маловажната (също както при упражненията на Норбеков за зрението), се отделя и най-малко място в обяснението му. Важното е самовнушението, че зъбите ни растат или здравеят и те наистина ще започнат да го правят след като сме се променили и сме се научили да живеем здравословно и да слушаме себе си и света. Особено значение има работата със Съзнанието, въобще изграждането на едно такова у нас самите. Също така отдава важност и на насочването на Любов и Светлина в зъбите. Що се отнася до помощни средства, препоръчва жабурене със спиртни тинктури от прополис и блатен аир.

Нека обърнем внимание и на това, което казва Учителя Дънов за зъбите:

Който бързо яде, рано умира. Ще дъвчете добре от двете страни на зъбите — отдясно и отляво. Когато си неразположен и болен, не яж. Гневен ли си, не яж, почакай да утихне всичко в теб.

Здравето зависи от правилното хранене. Който има здрави зъби и дъвче добре храната си, не боледува. Ако дъвчеш само на лявата страна или само на дясната, не можеш да си здрав; ако широко отваряш устата си при хранене, въздухът пречи на правилното храносмилане — не може да си здрав; ако при хранене мислиш лоши работи, съдиш близките си или негодуваш против живота, не можеш да бъдеш здрав.

Ще накиснете от вечерта 100 г чисто жито с вода, ще го разделите на три равни части: ще дъвчете сутрин, обед и вечер; ако ви се пие вода през деня, може да пиете, колкото искате. Ако бяхте се поставили на този режим от по-рано, щяхте да имате по-здрави зъби и нервната ви система щеше да бъде по-добре регулирана.

При зъбобол — да се сваряват орехови листа, да се жабурят венците с тази вода.

В моето меню супа няма. Има ябълки и твърда храна, зъбите да дъвчат.

Всичко трябва да се употребява в естествен вид, както природата го е създала.

Децата обичат да дъвчат сакъз и така несъзнателно чистят зъбите си от остатъците на храната, от друга страна, при дъвченето приижда повече кръв във венците и зъбите се хранят и засилват.

След топло никога не пийте студено, защото от резките промени зъбите се развалят, Природата не обича резките промени, пък и какво добро ще донесе свиването и разширяването глечта на зъбите?

Човек трябва да мие лицето, ръцете, зъбите си по десет пъти на ден. Зъбите не трябва да се мият всякога с четка, да се изтъркват. Достатъчно е да ги миете с топла вода и сапун или с малко спирт. Много болести се дължат на микробите, които се развиват в зъбите. Ако човек не е готов да поддържа физическа чистота на тялото, как ще поддържа своята духовна чистота?

Основната болест по зъбите, от която всичко тръгва, са кариесите. Ето малко повече и за тях:

Липса на витамини поради недостатъчната употреба на плодове и зеленчуци и образуване на киселини в устата главно от меката храна, захарта и брашнените храни. Последните се загнездват между зъбите, където загниват и образуват киселини, които разяждат емайла на зъбната обвивка. Шведските и норвежките учени пък смятат, че главната причина за кариеса е подквасването на хляба, което се употребява в цял свят, с изключение на северните народи. Този квас силно поврежда зъбите. От подквасата на нашия хляб, а също и от бирената подкваса, оставали по зъбите гниещи остатъци, които се измивали много трудно. Тяхното гниене именно причинявало разяждането на зъбите. След всяко ядене зъбите трябва да се изплакват с хладка вода и събраната между тях храна да се изчиства. След всяко измиване на зъбите четката трябва да се измива със сапун и после да се окачва, за да изтече останалата в нея вода.

Народната медицина пък ни препоръчва някои средства срещу зъбобол:

– гаргара с градинския чай, прополис или лайка
– прополис може да се сложи и направо на болния зъб
– каша, приготвена от лук, чесън и сол, също успешно се справя с болката. Малка част от сместа се поставя на тампон, който се прикрепя в долната част на болния зъб
– в ухото, от чиято страна е зъба, се поставя крен от живовляк

Следните минерали са необходими за здрави зъби:

– Калций – необходим за костите и кръвосъсирването. Първо се изтегля от зъбите при недостиг. Яденето на месо увеличава загубата на калций. Липсата на упражнения също. Съдържа се в млечни продукти, зелено-листни зеленчуци, ядки и семена (бадеми, бразилски орехи, сусам), зърнените храни и сушени. Твърдата вода също може да съдържа калций. От млечните продукти с най-високо съдържание на калций са суроватката, козето сирене и кашкавалът. Лозовите листа и къдравото зеле са сред първите по съдържание измежду зеленчуците. Овесените ядки, царевичното брашно и пшеничените трици са добър източник на калций. От сушените плодове богати на калций са смокини, стафидите, фурмите. Бобът също. Рекордьор по съдържание на калций от ядките е сусамът, следван от бадемите и лененото семе. Други източници са подправки като риган, розмарин, магданоз. Количеството на калций в храната остава непроменено при готвене или дългосрочно съхранение. Количеството на веществата може да възпрепятства абсорбацията на калция. Някои киселини, намиращи се в триците, пълнозърнените храни и някои сурови плодове и зеленчуци са едни от тези. (което говори за разделно хранене). Калцият се изхвърля чрез изпражненията, урината и потта. Загубата е приблизително равна на дажбата за възрастни. Калциевата загуба се намалява, ако приемането му намалее. Приспособяването към увеличения и намаления калций става с храненето. Намаленото приемане води до увеличение на способността за абсорбация. Адекватният прием на витамин Д е необходим за усвояването и използването на калция.
– Фосфор – в млечните продукти, черен дроб, морски дарове, мазна риба и месо, домашни птици, пълнозърнести житни храни, яйца, ядки, семена. Богат източник на фосфор за човешкия организъм са фасула, граха, орехите, морковите, ягодовите култури. Висок прием на алкохол може да намали нивата на фосфор. Големите дози на фосфор може да намалят нивата на калций в организма. Думата „фосфор” значи носител на Светлина. За да бъде поддържан правилния химичен баланс, човек се нуждае от два пъти повече калций, отколкото фосфор. Дефицит или излишък на един от двата елемента води до прекомерно използване или „претрупване“ на другия. Например, когато количеството на приемания фосфор е високо, нивото на калций спада.
– Флуор – предимно във водата го има. Полезна и допустима дневна дажба до 1мг на литър. Храната и водата са достатъчно богати на естествени флуориди необходими за растежа на зъбите и тяхното изграждане. В подпочвената или изворна вода съдържанието на флуорид е достатъчно за защитата на зъбите (до 1 mg/l), като той се среща главно във формата на калциев флуорид. Морската храна и особено водораслите имат високо съдържание на безвреден флуорид. Основни източници на флуор са водата (около 1/3 от дневния внос) и растителните храни, особено чаят, соята, пшеницата, оризът, спанакът, лукът, зеленолистни зеленчуци. Флуорът влияе положително върху зъбния емайл, като създава максимална резистентност към развитие на кариес. В устната кухина той проявява също така и антибактериален ефект, като действа като ензимен инхибитор. Внимание: в по-големи количества флуора може да е вреден и вредата му се отразява най-вече там, където обикновено е полезен – в костите и зъбите.
– Селен – изчиства живака от организма (що се отнася до зъбите, в случай на много амалгами, които могат да корозират. Също и левурдата помага за това). Съдържа се в паранус (бразилския орех. Толкова много съдържа, че само 1-2 ядки на ден стигат), ядките, зърнени, месо, гъби, яйца, боб, чесън, лук. Има го доста и в семките. Селенът е мощен антиоксидант, засилва имунната система на организма, неутрализира свободните радикали, не позволява развитието на ракови клетки в организма, предпазва от отравяне с тежки метали, помага за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Селенът е непряко отговорен и за поддържане доставката за организма на три други хранителни вещества, а именно витамин С, глутатион и витамин D. Дефицитът на желязо и мед също увеличават риска от дефицит на селен.
– Желязо – в зeлeнитe и лиcтни зeлeнчyци ĸaтo cпaнaĸ, pяпa и зeлe. Също в боб, леща цвекло, магданоз. Желязото и калцият са двата главни елемента, които най-често са дефицитни в храненето на съвременния човек, особено на жените. Едва 8% от общия прием на желязо се абсорбират и фактически проникват в кръвния поток. Хемовото е високо усвоимо и неговата резорбция в организма на човека не се влияе от други фактори. То се намира в животинските тъкани и органи, които съдържат хемоглобин и миоглобин – месо, птици, риба (тоест отпада за вегетарианци и вегани). Нехемовото желязо е слабо усвоимо. Има го в яйца, плодове и зеленчуци. Резорбцията на нехемовото желязо зависи от разтворимостта му в чревния тракт и от други фактори в храните, някои от които потискат, а други – стимулират резорбцията (всмукването) му. Витамин С, както и животинските храни – месо, риба, птици, улесняват резорбцията на нехемовото желязо. Храни, които съдържат целулоза, танини, фосфати, полифеноли значително пречат за абсорбцията на желязото. Богати на вещества, потискащи усвояването на желязото, са чаят, соята, млякото. Преведено на езика на вегетарианците и веганите – никакъв хляб, ядки или зърнени към салатата! И никакво сирене или вино. Желязо може да се набави по естествен път също от различни видове ядки, фасул, аспержи, овес, цитруси (грейпфрут, портокал, лимон, мандарини), ягоди, боровинки, пъпеши, манго, киви, диня, броколи, брюкселско зеле, карфиол, картофи, домати.
– Цинк – има основна роля в растежа на децата и е от решаващо значение за развитието на здрави сперматозоиди и мъжки хормони. Той също е от съществено значение за една здрава имунна система, както и за зарастване на рани. Цинкът помага организма за отделянето на вредни метали като олово и кадмий. Съдържа се в пшенични зародиши, мак, сусам, кардамон, тиквени семки, див ориз, босилек, кашу, синап, кимион, семки, магданоз, салвия, риган, чубрица, лен.
– Магнезий – в подправки, ядки, зърнени храни
– Мед – във всякакви ядки

https://openom.eu/bg/17082

прочети

=========================================================================

Людмила Ким, Кажи ми, Ванга

Людмила Ким е родена през 1941 г. в Северен Кавказ. Поколения наред в рода ѝ са лечители. Ким завършва Химико-технологическия институт в Москва. До 30-та година семейството ѝ забранява да лекува. След това лекува, но почти тайно. Владее тънкостите на тибетската, руската и българската лечителска школа, силен екстрасенс.
През 1985 г. се среща с Ванга, която я приема в своя близък кръг. Лекува Ванга, руски и български политически и държавни дейци. Книгата съдържа редки,
лесноприложими и ефективни рецепти и методи за лечение.






=========================================================================

Сан Лайт, Аюрведа
Принципи за хармонизиране на тялото, душата и съзнанието

Здравето е нашето естествено състояние. Но организмът ни непрекъснато е подложен на атаката на милиони бактерии, вируси и алергени, които заедно със стреса, напрегнатия живот и умората го отслабват и разболяват. Основната цел на Аюрведа е постигането на съвършено здраве за отделния човек, обществото и околната среда. Но не може да има физическо здраве без психическо и обратно. Ето защо същността на Аюрведа - това са принципите за хармонизиране на тялото, душата и съзнанието. В основата й са залегнали опитът, рецептите и упражненията, практикувани и утвърдени от много поколения. Това е добре обмислена система за поддържане на естествения баланс между ума и тялото и може да се приложи за всяко живо същество, защото е истинска наука за живота. Аюрведа не е медицина и не е философия - тя е начин на живот, който прави човека млад, бодър и щастлив.
Всичко това, уважаеми читатели, ще намерите в новата книга на Сан Лайт.


=========================================================================

Даян Стейн, Книга за лечението
Заявете вашето право да лекувате

Древните лечители знаели, че тялото е много повече от видимата плът. Те зачитали целостта на тялото, емоциите, ума и духа, виждали Божественото във всяко едно същество и лекували своите пациенти с уважение и грижа. Изучавайки и използвайки древните умения на лечител-ството, много от болестите на тялото, емоциите, ума и духа могат да бъдат предотвратени и трансформирани, преди да са станали хронични симптоми. Уменията на древните лечители са достъпни, мощни и живи тук и сега. Лечителството включва такива умения като работа с аурата, чакрите и цветовете, съзидателна визуализация, медитация, лечение с полагане на ръце, психично лечение и лечение с камъни и кристали. Тези древни и универсални познания са основни и макар дълго да са тънали в забрава, никога не са се изгубили. „Книга за лечението“ разкрива, обяснява и преподава тези умения по разбираем за всеки начин. Тя съдържа информация за основното лечение, след това прилага тези умения към лечението с кристали и полу-скъпоценни камъни - красив, ефективен и упълномощаващ аспект на древните лечителски методи. Така изцелението и доброто здраве стават въпрос на избор на всеки човек за доброто на всички.
Задълбочената творба на Даян Стейн „Книга за лечението“ черпи информация от лечителските познания на древните традиции и култури. Това е обстойно изследване на пътищата, по които нашите невидими енергии протичат в и около тялото ни, което прераства в подробно практическо ръководство за прилагане на това познание чрез нашите ръце, психични способности и скъпоценните камъни. Книгата на Даян Стейн може да служи като ръководство както на начинаещите лечители, така и на професионалистите.


=========================================================================

Даян Стейн, Лечение със скъпоценни камъни и кристали

Обогатете живота си с магическите лечебни сили на скъпоценните камъни
Тази книга представлява подробно упътване за лекуване на тялото, ума и духа със скъпоценни камъни и кристали. Независимо дали сте работили досега със скъпоценни камъни и кристали, или сега започвате да се интересувате от това, тук ще намерите богата информация и ценни съвети.
Даян Стейн ще ви покаже как да избирате, очиствате, програмирате и посвещавате скъпоценните камъни и кристалите. Ще научите как да се свързват и взаимодействат скъпоценните камъни и ауричните тела. Ще усвоите методи за полагане на камъните при лечение и медитация.
В книгата е включен списък на повече от 200 скъпоценни камъка с обяснение на техните свойства и лечебни приложения.
Даян Стейн, природолечителка и учителка по женска духовност, е написала повече от 20 книги, включително "Рейки", "Енергийно балансиране", "Ние сме ангелите".


=========================================================================

Даян Стейн, Психична защита

В тази книга Даян Стейн представя една смела и дръзка идея, а именно, че голяма част от нещастието, болестите и неуспехите на иначе добрите хора са резултат на негативно вмешателство на същества и сили от земен и извънземен произход. Тя предлага практически указания за превъзмогване на това неблагоприятно положение чрез методи за визуализация, целящи да призоват позитивните сили, да прекратят негативния мрак и да върнат вашата енергия към чистотата на Светлината. Като променяте работата на вашата Мисловна мрежа така, че негативният мрак да не може да функционира там, вие позволявате на сиянието на Светлината да изпълни и да излекува вашата енергийна система и живота ви.
Когато сте очистени от злото и напълно защитени, вие се чувствате релаксирани, спокойни и в мир със себе си. Ще се радвате на здрав сън, повишена жизненост и добро физическо състояние, на спокоен ум и позитивна нагласа, на чувство на безопасност и сигурност. Ще усещате, че контролирате живота и свободната си воля и че сте напълно свързани с делото на живота ви и с вашия жизнен път, със службата към планетата. Всичките тези неща са достъпни за вас и започват сега. Като освобождавате себе си, вие започвате да освобождавате планетата, и доброто и Светлината ще надделеят.


=========================================================================

Даян Стейн, Основи на психичното лечение

Даян Стейн ни представя техники за психично лечение, които някога са били считани за езотерични и за тяхното приложение се изисквало специализирано окултно познание, години на практикуване и свръхестествени способности. Чрез тази книга тя ни показва как да се свържем с мощната лечителска сила на нашите психични енергии.
За начинаещите Даян дава теория и практика за основите на медитацията, визуализацията, енергията кундалини, чакрите и аурите, както и строежа на душата. По-напредналите в духовните практики ще научат как да се свързват с духовни водачи и ангели, лечение с кристали, лечение чрез полагане на ръцете, методи за освобождаване на емоциите и лечение от разстояние. Програмата за напреднали разглежда лечение на кармата и миналите животи, възстановяване на душата, освобождаване от същности и прикрепвания, разбиране и подпомагане на процеса на смъртта.
Психичното лечение означава да излекуваме себе си, другите и планетата. Лечителят не провежда лечението върху пациента, а заедно с него. Всяко лечение е тристранно споразумение между лечителя, получателя и Богинята или Божественото начало, а ролята на лечителя е да улесни и канализира този процес.


=========================================================================

Даян Стейн, Ние сме Ангелите

Тази новаторска книга от знаменитата писателка Даян Стейн повежда читателя по пътя на изцелението и упълномощаването. Авторката, която черпи от своя 30-годишен лечителски опит, ни превежда внимателно през процеса на себеоткриването и ни дава практически съвети как да се центрираме, да очистим енергийното си поле, да създадем енергиен баланс в нашите тела и да се свържем с висшия си Аз и с Богинята.
Даян Стейн ни запознава с Господарите на Кармата, Същества от света на ангелите, които са върховните пазители на кармичните записи. С помощта на прецизно формулирана молитва към Господарите на Кармата можем да получим освобождение от нашите негативни кармични модели. Всички ние притежаваме това право, защото сме ангелски същества и можем да излекуваме себе си и планетата.



=========================================================================

Клеменс Арвай, Природата лекува

КАК РАСТИТЕЛНИТЕ ВЕЩЕСТВА В ГОРАТА СТИМУЛИРАТ НАШАТА ИМУННА СИСТЕМА?
КОИ СВОЙСТВА НА ПРИРОДАТА МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ В БОРБАТА СРЕЩУ РАКА?
КАКЪВ Е ЛЕЧЕБНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ОБЩУВАНЕТО С ЖИВОТНИ?
КАК ПРЕКИЯТ КОНТАКТ С ПРИРОДАТА ВЛИЯЕ НА НАШИТЕ ОРГАНИ И КЛЕТКИ?
Клеменс Арвай ни дава достъпни и полезни насоки как да използваме лечебната сила на природата. Той цитира интересни случаи от практиката на свои колеги, лични преживявания и наблюдения, както и споделен професионален опит, за да илюстрира несравнимите терапевтични способности на природата.
Арвай е активен привърженик на новата, революционна наука екопсихосоматика, която изразява тясната връзка между психиката, тялото и природата, и ясно заявява, че няма как хората да са здрави, ако не опознаят и пазят природата. Той разглежда различни аспекти на тази зависимост - човешкото здраве и природата, медицината и природата, лечебния код на природата - защо тя наистина лекува.
Клеменс Арвай е роден през 1980 г., инженер и биолог, завършил екология и приложна ботаника. Автор на няколко книги, в които акцентира върху лечебната връзка между човека и природата. „Природата лекува" е интересна, полезна и интригуваща книга за всеки съвременен човек, независимо от това в какъв вид медицина вярва - академичната, алтернативната, аюрведичната, холистичната.


=========================================================================

Маргот Хелмис, Чудото наречено ябълков оцет

За ябълковия оцет навсякъде се заговори като за истинска сензация. Това не е случайно - той се оказва изумителен еликсир на здравето. Тази книга предлага точни и проверени практически съвети как да приготвим сами ябълков оцет, как да го използваме като щадящо лечебно и козметично средство, неподозирани трикове за приложението му в кухнята, рецепти за оригинални и вкусни коктейли - плодови, зеленчукови и алкохолни, препоръчва и ефикасна диета за отслабване. „Чудото, наречено ябълков оцет" ще ви помогне да се чувствате и да бъдете млади, здрави и жизнени.






=========================================================================

Сидхарт Мукхърджи, Генът 
(Една интимна история)

Какво ще се случи с човечеството, ако се научим да разчитаме и да манипулираме собствената си генетична информация? Какви възможности и опасности крие разгадаването на Кода на кодовете – човешкия геном?

Това е фокусът в книгата на един от най-големите специалисти в областта на генетиката – Сидхарт Мукхърджи. Историята на гена започва в затънтено августинско абатство в Моравия през 1856 г., където един монах се натъква на идеята за „единица на наследствеността“. По-нататък се пресича с Дарвиновата теория на еволюцията, за да се сблъска с ужасите на нацистката евгеника през 40-те години на ХХ в. Откриването на гена бележи следвоенната биология и преобръща разбирането ни за сексуалността, темперамента, избора и свободната воля. Това е история за човешка изобретателност, но и за зловеща обсебеност – от Дарвин и Грегор Мендел през Франсис Крик, Джеймс Уотсън и Розалинд Франклин до хилядите учени, които и днес работят върху разбирането на човешкия геном.

Разгърнете тази епична, вълнуваща история за раждането и развитието на една от най-революционните научни идеи. Втъкана в книгата като червена нишка присъства и историята на семейството на Мукхърджи с повтарящия се модел на психични заболявания, напомняйки ни за дълбокото значение на генетиката за всекидневния живот. Книгата звучи особено актуално днес, когато съществува реалната възможност да променяме човешкия геном и по този начин да влияем върху съдбата и идентичността на децата си. Готови ли сме за тази отговорност


=========================================================================

Линда Кейц, Животворната вода

Жива и мъртва, сребърна, кислородна, златна, структурирана, силициева, магнитна, глинена, пирамидална, минерализирана, йонизирана, слънчева

Тази книга предлага богата информация за животворните лечебни свойства на различните видове води и тяхното приложение им в медицината.
Водата е главната съставка на тялото и поддържа всички биохимични процеси в него. Оказва се, че нейните живителни свойства може да се подобрят и подсилят чрез различни методи, които описваме в тази книга.






=========================================================================

Дебора Кинг, Шаманът в теб

Може би не си давате сметка, но почти всеки човек е роден лечител! Всъщност може би вече притежавате някои от уникалните способности, свързани с тази дарба. Можете да доразвиете своя скрит талант и да се превърнете в истински шаман. Не само да лекувате, но и да изцелявате.
Тази книга утвърждава нашата вродена способност да боравим с фините енергии и да лекуваме себе си и другите и ни импулсира да използваме скритите сили в живота си. Тя е пътешествие в езотеричния свят на лечителството.
Майстор-лечителката Дебора Кинг споделя своя опит в изучаването и прилагането на източни и западни концепции и лечебни техники – от най-ранните описани практики отпреди 5 000 години до собствения си мощен авангарден подход. Нейният разказ е откровен и състрадателен, мотивиран от искреното желание да предаде своето знание, да бъде помощник и приятел на онзи, който е тръгнал по изпълнения с неравности път на лечителя. Предлаганите от нея полезни упражнения и медитации са съчетани с прекрасни техники – за защита от психическа атака, за преодоляване на ограничаващи нагласи и убеждения, за поддържане на баланса между земно и духовно.
„Шаманът в теб“ ще ви подкрепи да израстете в човека, който винаги сте знаели, че можете да бъдете.


=========================================================================

1 // 2 // 3 // 4 <== 5