КНИГИ – непозната енергия



1/5


Богомил Герасимов, Тайнствената сила на пирамидите


Приложения и схеми за изработка на домашни пирамиди











прочети 

=========================================================================

Теория на торсионните полета










прочети

=========================================================================

Енергия от нищото
Интервю с Божидар Палюшев (от Соня Гълъбарова)



Г-н Палюшев, какво е това торсионно поле? 

Торсия ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството. Явлението ни е познато от материалния свят – представете си например въртенето на течността в чаша чай, който разбърквате с лъжичка. Или въртенето на земята около оста й. Теорията на торсионните полета доказва съществуването на нов тип физическо поле, което се поражда от усукването и вихрите в пространството. То е различно от известните ни досега гравитационно, силово, електромагнитно и слабо поле.




прочети 

=========================================================================

Джери Василатос, Изгубените открития


Потулени открития и невероятни изобретения щяха да създадат един изпълнен с чудеса свят, ако не бяха погубени от завистта и алчността. Открийте как физиофонът и безжичният телефон на Антонио Меучи се появяват десетилетия по-рано от изобретенията на Бел и Маркони? Как земната батерия на Нейтан Стъбълфийлд предвещавала революция в енергетиката? Как геоетерните двигатели на Никола Тесла заплашвали управляващите в зависимата от горива Америка? Как микроскопите и убиващите вирусите лъчи на д-р Райф предлагали решение за премахване на всяка болест и защо фармацевтичната индустрия в съюз с Медицинската асоциация направила всичко по силите си, за да хвърли великия изобретател в затвора? Как шумът в телефонните проводници позволил на д-р Т. Хенри Мъри да открие лъчистата космическа енергия. Дали мистериозният „шведски камък“ — могъщият кристал, открит от д-р Мъри — е първият случай, в който е регистрирана и овладяна идващата от далечните звезди енергия? Защо военновъздушните сили отначало финансирали изследванията и разработките на устройства за изкривяване на пространството на Т. Т. Браун, а след това отхвърлили проектите му? Когато термоядрените реактори на Фило Фарнсуорт направили „пробив“ през 1967 г., проектът му внезапно бил спрян от „Ай Ти Ти“.

Какви са заплетените интриги, които преднамерено променят историята? Всяка глава е едно истинско биографично съкровище. Пред нас се разкрива свят, съществувал стотици години извън предначертания му път на развитие.


прочети 

=========================================================================

Едуард Б. Литън, ВРИЛ силата на идващата раса


Първото издание на „Силата на идващата раса“ от британския писател и политик Едуард Булър Литън излиза през далечната 1870 година. Това е години, преди Елена Блаватска да постави основите на теософията и съвременния окултизъм с революционната си книга „Разбулената Изида“. Дебютът на „Врил“, както впоследсвие става по-известна „Силата на идващата  раса“, се появява и десетилетия, преди Рудолф Щайнер и Учителя Беинса Дуно да започнат да проповядват и да изнасят окултни беседи и лекции. И все пак… „Врил“, макар да е публикувана години преди възхода на теософията и антропософията, ни занимава с изключително любопитни възгледи, с които ни занимават и всички сериозни съвременни течения на окултизма. 




прочети или прослушай

=========================================================================

Как да си направим оргонит


БИОЕНЕРГИЙНИ ХАРМОНИЗАТОРИ

Ежедневието ни е динамично и стресово, тичаме след ангажиментите си, в края на деня сме изцедени, нервни и раздразнителни, изтощаваме се лесно, а се възстановяваме все по-трудно, често се събуждаме сутрин уморени… хронична умора и офис-синдром са масови диагнози. Отдалечаването от Природата, замърсяването на жизнената среда, затварянето в градовете причиняват системен недостиг на позитивна жизнена енергия (POR).

Накратко:

В периода 1930-1940 година д-р Вилхелм Райх успява с помощта на модифициран Гайгеров брояч да регистрира наличието на ефирната енергия (жизнена енергия, Чи, Ци, Прана), която той нарекъл Оргон (Orgone).

Д-р Райх създава съоръжение, конструирано от редуващи се слоеве стъкловлакна (органична материя) и метал (неорганична материя). То има свойството да събира ефирна енергия – едновременно положителна, полезна за живите организми, която нарекъл POR-positive orgone и вредна ефирна енергия (deadly orgone) или DOR. Свойството на оргон-акумулатора да привлича и DOR силно ограничава възможностите за употреба и налага множество предпазни мерки.

През 2000 година Керъл Крофт, която явно има особена дарба да работи с ефирната енергия прави следваща значима крачка – прибавя късчета кварцови кристали към сместа от органична смола и неорганични метални стружки, за да засили способността и да събере, преобразува и излъчи ефирна енергия. Така се получава субстанция, която работи като автономен, непрекъснато действащ и много ефективен преобразувател на негативната форма на енергията (DOR) в позитивна. Всъщност това е оргонит, понятието за пръв път е въведено от Карл Велц. Оргонит® е запазена търговска марка и занапред ще използваме другия популярен термин, с който се означава тази субстанция – оргоник (orgоnic).

Когато оргоника се намира в зоната на действие на негативна енергия – ретранслатори, излъчватели, електропроводи, атомни електроцентрали, военни полигони, както и естествени гео-патогенни зони, той непрекъснато и ефективно я трансформира в позитивна жизнена енергия и я разпръсква в околната среда.

Свойства на генераторите на жизнена енергия:

•Работят автономно и непрекъснато.

•Процесът на преобразуване на негативната енергия в позитивна жизнена енергия е еднопосочен и необратим.
•Пречистват енергийно въздуха, водата и почвата. Ограничават вредното въздействие на електромагнитното излъчване.
•Растенията се развиват по-добре, добивът се повишава, отблъскват вредителите (но за съжаление избуяват и плевелите
•Подобряват настроението, балансират емоциите, хармонизират взаимоотношенията, те са ефективно средство за избавяне от хронично безсъние и кошмари.
•Активират сензитивността и психическите способности, личностното развитие, доброто самочувствие и физическата издръжливост.

прочети

=========================================================================

Стефан Г. Владимиров, Пирамида за енергийно хармонизиране 



Пирамидите за енергийно хармонизиране имат широк спектър на приложение и могат да се използват за:

1. Изграждане на защитни системи срещу влиянието на различни вредни излъчвания в жилищни и административни сгради, банки, компютърни, концертни и изложбени зали, болнични, училищни и детски заведения, санаториуми и социални домове, производствени и складови помещения, чакални, супермаркети и др.

2. Енергийно балансиране на хранителни продукти, вода, билки, лекарства, козметика и препарати и др.

3. Благоприятно въздействие върху човешкия организъм.

Защитната система от пирамиди внася хармония и баланс в дома и офиса. Освен, че неутрализира вредните влияния, тя осигурява и поле с благоприятно въздействие в цялото жизнено пространство.

Желателно е използването на пирамидите да се съчетава с принципите на здравословното хранене и природосъобразния начин на живот.   

прочети

=========================================================================

Каролина Хеенкамп, Децата на новата ера














прочети

=========================================================================

Дорийн Върчу, Кристалните деца 














прочети

=========================================================================

Лий Каръл, Джен Тоубер, Деца Индиго


Когато започнете да четете тази книга е възможно да си помислите: ”А, ето още една скучна малка книжка за това как обществото променя нашите деца”. Да но не! Тук става дума за много вълнуващо и необичайно явление, променящо фундаменталната човешка природа. В това можете да се убедите сами в процеса на четене. 










прочети

=========================================================================

Предназначено за Индиго
Чрез Анатолий Мелниченко

Това е написано за всички, но е предназначено за Децата Индиго, за децата, родени в периода между 1988 и 2002 година. Точно в този период се роди преобладаващият брой такива деца. 







прочети

=========================================================================

Едгар Кейси, Свръхсетивното 



Предназначението на тази книга е да отговори на въпроса дали Едгар Кейси е притежавал екстрасензорни способности и да илюстрира тези негови умения с помощта на примери от неговия архив. Дорис Ейджи е обогатила този материал не само с писателския си стил, отличаващ се с яснота и директност, но и с интелектуалната дълбочина на изследователски настроения документалист. Тя беше изключително впечатлена от съдържанието на тълкуванията на Едгар Кейси. Написаните от нея първи глави на тази книга имат за цел да дадат на читателя отговор

на въпросите: „Защо именно той е притежавал такива способности?" и „Как са създадени неговите тълкувания?" Представяйки в по-голямата си част непознати случаи, мисис Ейджи разкрива богатото многообразие на екстрасензорните възприятия, отразено в архива на Едгар Кейси За източник на телепатично-ясновидските аспекти тя използва физическите тълкувания и тълкуванията на живота.
В раздела, посветен на издирванията на изчезнали хора, тя разглежда няколко случая, които досега не са били публикувани. Нейният подход към научното изследване на много от предсказанията е разработен с голяма точност. Като цяло тази книга е ценно ново попълнение в редицата от книги, основаващи се на тълкуванията на Едгар Кейси 

прочети

=========================================================================

Кевин Дж. Тодеши, Едгар Кейси за сродните души




Сродни души. Две думи, които пораждат очакване за романтика, за вечери на свещи, за смях и

разходки на лунна светлина, за страстни прегръдки, безусловна любов и сливане в едно. Човек винаги свързва това понятие с отношенията с „другата си половина", с която копнее да се съедини в едно. Наричат го божествена любов на Земята. Описват го като близнака на индивида, като физическото въплъщение на духовната му половина. Връзката между две сродни души представлява абсолютно сливане с друго човешко същество, тя е идеалният съюз, спойката, в която мечтите се сбъдват, а индивидуалността бива насърчавана да расте и процъфтява — подтиквана от човека, когото наричаме сродна душа. 




прочети

=========================================================================

Дона Идън, Енергийна медицина 


Вие сте мрежа от сложно и съвършено преплетени енергии. Огромното количество проявления на този единствен факт са в основата на енергийната медицина. Каня ви да прекрачите смело в това необятно поле и да навлезете в област, намираща се извън видимата страна на нещата; да усетите как невидимите енергии оформят начина, по който се чувствате, вашето мислене и начин на живот; да подредите тези енергии и да ги накарате да работят за вашето здраве и добро самочувствие; да опознае те вечния си танц с невидимите сили във и около вас. Когато го направите, ще ви поканя заедно с мен да се радвате на безкрайността на едно „неземно" чудо, тъй като динамичните енергии, които текат през вашето тяло, ум и душа, разкриват брилянтно гения на „рисуващата ръка" на природата.




прочети

=========================================================================

Ричард Бартлет, Енергийната матрица 


В „Енергийната матрица" д-р Бартлет представя своята дейност и организираните от него семинари, като ни дава възможност да се докоснем до неговото откритие - един процес, в който науката за фината енергия съвместно с вродените ни способности може да доведе до удивителни резултати. Прилагайки познатите ни от съвременната физика си ли, всеки от нас може да достигне осъзнаване, да се докосне до същността, да изживее пътуване във времето и да приложи преживяното в настоящето. Резултатите са незабавни и изумителни. Както д-р Бартлет недвусмислено заявява, тази практика не изисква специално обучение, трансформацията е мигновена и може да се постигне от всеки, който има желание за това.





прочети

=========================================================================

Магии

Liber MMMпрочети 

OVEN – READY CHAOSпрочети

История на магиятапрочети

Основи на магията – прочети




=========================================================================

Джон Екхарт, Проклятия, духове на чародейство и как действат 










прочети

=========================================================================

Иван А. Тодоров, ЗОДИЯ ЧОВЕК
РАДИЕСТЕЗИЯ - ТЪНКОСТИ ОТ ЗАНАЯТА 



Това е наука, древна колкото човешкия род. Всички народи от незапомнени времена ползват услугите на хора, които умеят да намират питейна вода, полезни изкопаеми, нефт и други блага под и над земята. Те посочвали местата за изграждане на дворци и на обикновени жилища, избирали местата за храмове и покой на починалите. Златари, знахари и магове определяли чрез тези умения от какви камъни и метали да изработват украшения и от какви - амулети и талисмани. 

Впрочем не трябва да говорим за радиестезията в минало време, защото в днешното си забързано ежедневие, човек все повече страда от дисхармония с околната среда. Затворени в бетонните джунгли на съвременните градове, преуморени от шум, от липса на чист въздух, светлинно и електромагнитно замърсяване хората не могат да си отдъхнат и да възстановят сили в своите жилища - крепости. И не само защото жилищата им безразборно сочат всички възможни посоки, а и защото много сгради са строени на места, на които предците ни не биха посмели и гробища да направят. Мнозина от нас обаче заплащат със здравето и живота си невежеството на архитекти и строители, забравили, че всичко в материалния свят обменя, излъчва и поглъща вълни.


прочети

=========================================================================

Иван А. Тодоров, РАДИЕСТЕЗИЧНА ТЕТРАДКА 


Авторът на тази книга, Иван А. Тодоров, е практикуващ радиестезист, член на Дружеството за физикална радиестезия в София, България. Ескперт-оператор по сложни системи, специализирал по програмите „Аванти ХХI“, „Голд уей“, „Интерспесиал“ на Международния научно-учебен център „Делта информ“ при Академията за фронтални проблеми „Евгений В. Золотов“, Русия. Създател е на оригинален метод за зонова терапия с пирамиди. Специалист в областта на сложните информационни системи, геопатологията, радиестезичната диагностика и прогностика, защитите срещу геопатогенни зони и вредни излъчвания. Занимава се с диагностични и прогностични анализи, свързани с човешкото здраве и реализация на личността в личен и професионален план. Прави проверки за наличие на вредни вълни на терени за строителство, на жилищни и обществени сгради. Извършва замервания за наличие, качество и дебит на питейни, битови и промишлени подземни води. Изгражда радиестезични защити.




прочети

=========================================================================

Дори да не вярвате, опитайте! 


Хората се занимават с гадаене от дълбока древност. И от дълбока древност използват различни помощни средства за това – кости, камъчета, вътрешности на животни, кристални топки. Но независимо какво е помощното средство, целта на гадаенето винаги е една и съща – да се даде отговор на някакъв въпрос, свързан с миналото, настоящето или бъдещето. И това да стане директно бързо, незабавно – без наличието на опит и без извършването на логически умозаключения.Това се постига от хора, притежаващи специални качества, позволяващи им да гадят успешно. Някои от тях притежават толкова силно изразени качества на гадатели, че не се нуждаят от карти, кафе, кристални топки или махало, за да дадат точен и верен отговор на какъвто и да е въпрос. Това са хора-феномени, които се срещат изключително рядко. 

Повечето от гадателите, ясновидците, пророците, гледачите, врачките – можем да ги наречем по още няколко начина – се нуждаят от някаква трансмисия, някакъв преводач, посредник усилвател на възможностите, които притежават. Това са помощните средства, за които писахме. И може би най-ефективното от тях е радистезичното махало.


прочети

=========================================================================

Антоанета Титянова, Роден за пророк 

На корицата:

Първата книга в света, орисана с късмет, категорично приляга на ясновидец номер 1 в момента в Източна Европа. Юпито сред пророците, както наричат феноменалния Божидар Караджов, е най-прозорливият ясновидец, диагностик и магьосник, раждал се по нашите земи след Ванга насам. За почти едно десетилетие той спечели сърцата на учени, езотерици и фенове на футурологията по цял свят с феноменалните си пророчества и вълшебни ритуали. Сред глобалните му предсказания се нареждат газовата криза, която миналата зима скова цяла Европа, корупционните скандали около АЕЦ "Белене", дори инцидентът с припадането на Мадона по време на концерта й в София. 

През 2007-ма Караджов пророкува огнената трагедия във влака София - Кардам, а през 2002 г. ясновидецът се оказа кадем - в едно интервю назова точно темите, които два дни по-късно се паднаха по история и литература. Сензационното четиво "Божидар Караджов роден за пророк" разкрива тайната на космическата му дарба, осветлява миналото и настоящето на политици и шоузвезди. Разкрива бъдещето на България и планетата дори след края на света.


прочети

=========================================================================

Петя Димитрова, Свръхестественото














прочети

=========================================================================

Христо Нанев, Бъдете в този свят, но не от този свят
(Свръхфеноменът Слава Севрюкова)


Тази книга е опит за проникване в земните и вселенски проявления на необикновено човешко същество.











прочети

=========================================================================

Христо Нанев, Прозрения
Свръхфеноменът Слава Севрюкова


Пътят, по който Слава Севрюкова постига от крития, е неразбираем, неприет. По-важно е те да отговарят на истината.

Това несъмнено е така. През уникалния поглед на богобелязаната светът вече не е същият.
Новоизгряваща, психотрониката е лишена от признание. Образите на Слава изглеждат реалис тични, но реализмът й се възприема магически. Как да се обоснове научно, като е трудно възпроизводим? Затова ли "титулуваните капацитети" го отхвърлят като непонятен?
Засега. Но Човечеството се развива...
Вълшебното огледало на свръхсетивността. Благодарение "психотропното си око", пророчицата се пренася от своя скромен дом в далечни епохи и пространства. Съзира хора и събития на огромни разстояния. Докосва се до Всемирната душа. С пръст е на "спусъка на Светлината". Тя самата - светлинно същество.
Миражи ли следва? - Реалии. Практиката го по твърждава.
Душата на Слава Севрюкова - свят, събран в капка с цветовете на дъгата. Прозренията й са от "безпристрастните записки на Висшия разум".
Поразени от безграничната й сърдечност, до косналите се до загадъчната жена се изумяват. Развълнувани тръпнат. Отпили виното на Мъд ростта, са възвисени. Като след досег с неземно същество.


прочети

=========================================================================

Христо Нанев, Зеница към вселената
Свръхфеноменът Слава Севрюкова


Непопулярна в заслепения от прагматичен егоизъм 20-ти век, звездата на една от най-загадъчните българ ски пророчици е осъдена да изгрее в Родината едва след смъртта й. Дали защото принадлежи на идните столетия? Облик на историческата епоха дават хора та, изпреварили съвременниците. Сред малцината "учени-психотроници" - изследовател, не някаква си ясновидка.

Изключително ценни пробиви - от Сътворението на Земята и началото на живота. Вълнуващи прогно зи. Спасителни хоризонти за нас - на планетата - до третото хилядолетие. И занапред.
Проникновения, надхвърлящи човешките рамки. Неординерни методи на работа с реални доказател ства в нейна защита.
Слабо позната уникалност. От разстояние на го дините - все по-видима. Дали защото носи в себе си респектираща невидимост? С кредо „Животът е най-труден в простота."
Пред вас е третата книга. За Минало и Бъдеще. Предвещания за планетата Земя и Човечеството. За еволюцията на Духа.
Без усилния труд на изследователите на Сла ва Севрюкова невероятните психотроннни пробиви безвъзвратно биха потънали в плаващите пясъци на Миналото.
Дотук с предислова. Нека проговорят посланията на феномена.

прочети

=========================================================================

Сборник статии за Слава Севрюкова


– Биография

– За гибелта на Ботев
– Истината за гибелта на Левски
– Какво е бъдещето на Родопите
– Разгаданата тайна на Царичина
– Нещо куца в теорията на Айнщайн
– Божието слово е програмирано поле
– За елементарните частици, за вселената, за мисълта, за извънземни цивилизации, за гръцките легенди и богове
– Предсказания, видения


прочети

=========================================================================

Красимира Стоянова, Ванга – ясновидката 


В настоящата книга е събрано всичко, написано досега от мен, за живота и ясновидската дарба на Ванга. Прибавени са и непубликувани текстове, както и страници за събитията около последните й дни на земята. Така се получи един сборник, който, надявам се, дава пълна картина за личността и ясновидските способности на българската пророчица.

При възстановяването на различни спомени, случки и събития и аз, и моето семейство като най-близки роднини на Ванга, живели дълги години край нея, съзнавахме голямата отговорност, която носим за представянето на образа и дейността на Ванга в истинската й светлина, затова не сме си позволявали никакви волности или обяснения, а сме описвали всичко видяно и чуто с единствената цел да съхраним истината и да представим на читателя най-близкото свидетелство за живота на тази необикновена жена.

Красимира Стоянова

=========================================================================

Петър Баков, На колене пред ВАНГА 

На колене пред Ванга
- като пред светостта
- като пред майката
- като пред прорицанието
- като пред всевъзможието
- като пред възмездието…







прочети

=========================================================================

Бойка Цветкова, ВАНГА
ЖИВОТ ЗА ХОРАТА


Години наред аз събирах с разрешение на Ванга факт след факт свидетелства за този човек и феномен. Много от описаните събития, за които ще прочетете в книгата, са документирани с помощта на магнетофон, фотоапарат или камера. Пророчицата не само не ми се сърдеше, че така упорито записвам случка след случка, а ме и поощряваше, разправяше ми за някои от невероятните си преживелици, помагаше ми да опазя цялото това богатство. Като психолог смятам, че значението на записите е уни кално - възможно е благодарение на тях нашите потомци не само да прочетат за Пророчицата, но и да чуят гласа на този феномен на XX век, както и да видят лика и фрагменти от живота й, а и - дай, Боже, чудото да стане - да успеят да разберат откъде се е взело всичко това у ВАНГА.





прочети

=========================================================================

Сборник за Ванга

– Биография
– В предишен живот Ванга е била майка на Аспарух
– Людмила и Вангелия
– Предсказания и съвети
– Ванга и извънземните
– Научни обяснения
– Жени Костадинова за Ванга
– Интервюта


прочети

=========================================================================

1 ==>  2 // 3 // 4 // 5