КНИГИ – личност, себепознание, его – 3



3/9 


Терон К. Дюмонт, Същност и приложение на личния магнетизъм
ТАЙНАТА НА МЕНТАЛНОТО ОЧАРОВАНИЕ
Как да оказваме мощно и неустоимо въздействие върху ума и волята на другите

Странен, едва ли не удивителен е фактът, че хората като цяло приемат съществуването на личния магнетизъм и същевременно не познават природата на тази чудна сила. Тоест всеки вярва в личния магнетизъм, но почти никой не е наясно със същината му, а още по-малко – с начина на приложение на неговите принципи.
Още в дълбока древност хората са били убедени в съществуването на лична сила, влияние или атмосфера, излъчвана от определени индивиди, която ги правела способни да привличат, доминират или контролират другите. Ако проследим хрониките на човешката история през вековете, ще открием неизменното присъствие на тази странна вътрешна сила, всеобщо призната, а толкова малко разбирана. Днес, когато има огромен интерес към психологията и психичната материя като цяло, старата вяра в личния магнетизъм е още по-силна, но познаването на природата му – все така незадоволително.



прочети или прослушай

 =========================================================================
   
Мариана Везнева, Свръхсетивното познание 


Обикновено човек приема информация за обектите от обкръжаваща та го среда посредством петте си сетива. Срещат се обаче лица, които при определени обстоятелства могат да получават познания за обекти не само от обкръжаващата среда, а и от пределно разстояние или през всякакви прегради, както и да приемат информация за миналото, настоящето и бъдещето. Познанието, получено по някакъв друг начин извън предела на възможностите на известните ни пет сетива, определям като свръхсетивно познание.
Лица, способни да получават свръхсетивни познания, са съществува ли още в древността. Естествено такива хора има и днес.
В последно време специалисти от различни клонове на науката — физици, биофизици, биолози, философи, психолози и т. н., обединяват усилията си и работят по проблеми на психотрониката, свързани с получаване на познания извън възможностите на нашите пет сетива, извън нашия човешки опит и сякаш в противоречие с научните закони.
Специалистите обаче в повечето случаи разглеждат нещата като странични наблюдатели или изследователи, които черпят информация от екстрасенси, без самите те да могат напълно да я осмислят, да почувстват състоянието на екстрасенса. Допускам, че по този начин не биха могли истински да се задълбочат в проблема.


прочети  или прослушай 

=========================================================================   
Мариана Везнева, По Спиралата на Еволюцията 



В книгата са разкрити тайните истини за Отвъдните светове и законите на духовната еволюция, прераждането и възмездието (карма). Анализирани са съдбите на редица лица, във връзка с уроните, които трябва да научат по пътя на своята еволюция. В три разказа са предедени лични спомени на авторката от предишни превъплъще ния, изясняващи смъртта на Моцарт и франкмасонството, учение то на Иисус и християнството, култа към Истинската Светлина и посвещението в Древен Египет.


За автора: 
Мариана Везнева е по професия архитект, специалист по паметниците на културата. Надарена със свръхсетивни способности, тя от много години се занимава с изучаване на всичко тайн ствено, непознато, необозримо.
От 1982 година, както тя самата описва, започва особени телепатични контакти с Духовни Учители, които я обучават в специално училище в Шамбала, като въздействат директно върху нея, нейната дъщеря и близките й приятели. Те й предават посла ния, адресирани до човечеството, показващи пътя на духовната му еволюция и оцеляването му, които тя записва в дневника си.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Мариана Каплан, На половината път до върха 
Самоизмами и преждевременни претенции по пътя към просветлението


Какво е просветление? Дали е непрестанно състоя ние на свобода и блаженство, както повечето от нас по едно или друго време са си фантазирали, че е? Носи ли край на страданията, както бихме искали да се надяваме? Дали то е постоянен, траен недвойствен контекст, в който ние можем да действаме с голяма вещина и състрадание, въвлечени в проявения свят на относителната реалност, докато оставаме някак си за котвени в лишения от форма Абсолют? Или то просто е способността да се пробуждаме отново и отново, миг след миг, и действително да бъдем с това, което е? Макар несъмнено да представляваше една от традициите на просветлението, моят учител Чогям Трунгпа Ринпоче повече предпочиташе да говори за пробуждане, за това да бъдеш на мястото си, за култивиране на бдителност и състрадание посред цялата наша мъка и обърканост.
 



прочети  или прослушай 

=========================================================================


Джон Грей, Мъжете са от Марс, жените – от Венера 


Ние израстваме заедно в любовта, като преодоляваме нейните предизвикателства. Сега се вслушайте в дълбините на сърцето си, в искреното желание на душата си да обича и да бъде обичана. Обещайте си да четете всеки ден своите вдъхновения и накрая ще пожънете успех. Освен че заслужавате нежна и трайна връзка, необходимо е да работите, за да я постигнете. Нека тези вдъхновения за всеки ден би помогнат да създадете връзката на вашите мечти. Благодаря ви, че ми позволихте да променя живота ви, благодаря ви и че отделихте време, за да породите повече любов в този свят. Продължете да се развивате в любовта и споделяйте с хората светлината на вашето сърце.



                                                                                                                                                Джон Грей




прочети или прослушай 

=========================================================================


Ким Майкълс, Минимума, който трябва  да знаете за егото 



Целта на тази серия от послания, които ви предавам, е кратък обзор на предизвикателствата, които човешкото его отправя към всички духовно търсещи, без значение, какво външно учение или религия следват. Това може да бъде наречено, минимума, който трябва да знаете за човешкото его.
Защо давам тези послания? Защото преодоляването на егото е централния аспект на духовния път. Независимо, какво външно учение или традиции следвате, сте ДЛЪЖНИ да преодолеете егото, за да достигнете до по-високо състояние на съзнанието, което е ЕДИНСТВЕНИЯ ключ за преодоляване нуждата от прераждания на Земята. Основна реалност е, че просто човешкото его не може да въздигне до „Небесата” или както и да предпочитате да ги наричате. Затова, дори духовното ви учение да не говори пряко за егото, всяко истинско учение е разработено така, че да ви помогне да се разделите с него и да изградите ново, вече не основано на егото, чувство за идентичност.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Борислав Русанов, Мистерията Лим


В памет на загиналите след катастрофа в река Лим на 4.04.2004г. Антония, Боряна, Женя, Глория, Валентин, Юлиян, Светослав, Александра, Антоана, Лора, Виктор и Светослава Пантелеева – детето, което с малките си ръчички можеше да прегърне целия свят, а с лъчезарната си усмивка – да стопи всички ледници в сърцата на хората!

Моите сълзи по теб, мило дете, не са обикновени сълзи, както мислят хората, а скъпоценни перли. Изреченото в тази книга е само тяхно бледо отражение. Моля те да ми простиш за това, че не намерих по-адекватни думи да опиша и да изразя това, което беше, и това, което чувствах!

Посвещавам книгата и на кръвната си дъщеря Светослава Русанова, защото ако не беше тя, ако не бяха нещата, които ù се случиха и нейните впечатляващи съновидения, тази книга нямаше изобщо да бъде написана!
С цялата си любов и състрадание на всички, които са загубили любими същества! При писането на книгата, водещи за мен бяха думите на Учителя /Петър Дънов/: “Когато Бог обърше вашите сълзи, обършете и вие сълзите на ония, които плачат. Всеки човек в този свят трябва да избърше сълзите на някого.”


прочети или прослушай 

=========================================================================


В. Лермонтов, Моите приятели щастието, здравето, богатството, любовта 

 
  
















прочети или прослушай 

=========================================================================


Дмитрий Верищагин, Мъдрост 
Да създадеш емоционална воля 


 
Откривайки тези книги, вие получавате шанс един път за винаги да измените своя живот, встъпвайки в нова степен на еволюция. Ще ви се открият истинските причини за здравето, болестите, постъпките и човешката съдба. Ще станете свободни от влиянието на големите енергийни паразити, управляващи останалите хора и тласкащи ги на самоубийствени постъпки.








прочети или прослушай 

=========================================================================

Д-р Уейн Дайър, Мъдрост за всеки ден 


В КНИГИТЕ НА УЕЙН ДАЙЪР Винаги присъства силата на вътрешното Аз, което ни ръководи по пътя на мъдростта и ни помага да разкрием истинската магия на съществуването, скрита в собствената ни душа. В „Мъдрост за всеки ден" са събрани истински бисери на неговата собствена житейска и духовна мъдрост, които ни насочват към тайните кътчета на същност та ни, където ни очакват тайните на щастието, вътрешната свобода и успеха. В тази изключителна книга всекидневните чудеса, като плод на истинската магия, на която всеки е подвластен и всеки е способен, са разкрити по лаконичен и изящен начин, присъщ на неповторимия стил на Дайър, какъвто читателите си го спомнят от „Вашите слаби места", „Бъди господар на живота си", „Истинска магия".
 
прочети  или прослушай 

=========================================================================  
Гари Зукав, МЯСТОТО НА ДУШАТА 



„Когато енергията на душата се осъзнае, приеме и оцени, тя започва да пронизва живота на личността. Когато личността започне изцяло да служи на енергията на своята душа, това е истинската сила. Такава е целта на еволюционния процес, в който участваме, и причината за нашето съществуване. Всяко ваше сегашно и бъдещо изживяване на тази земя ви насърчава да хармонизирате личността с душата си. Всяко обстоятелство и ситуация ви дават възможност да изберете пътеката, която ще позволи на вашата душа да блесне, да й позволите чрез вас да изрази в материалния свят своята безгранична почит и любов към живота.
Това е книга за придобиване на истинска-та сила - хармонизирането на личността и душата, - какво включва това, как става и какво създава. За да се разбере всичко това, необходимо е да се осмислят неща, които изглеждат необикновени за петсетивния човек, но те стават естествени, щом разберете еволюцията - това, че петсетивното възприятие е пътуване към многосетивното възприятие и че не сме предвидени за вечна петсетивност."


прочети или прослушай 

=========================================================================

Биргит Ломборг, Огледалото на ученика 


Изключителна полезна книга за всички, които са на Пътеката на Изпитанията.
Когато вървиш по тази пътека си като в мъгла, не разбираш защо всичко това ти се случва, питаш се колко пъти още ще ти се случва, няма ли край и прочие проблеми и неприятности. Започваш да си мислиш, че нещо с теб не е наред, отдаваш всичко на тежката си карма, но това не те успокоява.
После се появява книга като Огледалото на ученика и разбираш, че всички неща, които ти се случват са правило, а не изключение, че се случват на всички, не само на теб.
За мен книгата беше невероятно ОТКРОВЕНИЕ и много ми помогна.
Учителят Джуал Кхул (чрез Алис Бейли)е писал и в други свои книги за Пътя и Посвещенията, но в тази книга всичко е много подробно.





прочети: книга 1  книга 2 
или 
прослушай: книга 1  книга 2 

=========================================================================

ДМИТРИЙ ВЕРИЩАГИН, ОСВОБОЖДЕНИЕ 


Светът в който живеем - материалният свят - е само временен етап, който трябва да премине всеки. От него не можем да очакваме пълно щастие и не можем да намерим истинския смисъл на живота. Човекът, който се опитва да намери всичко това в материалния свят, прилича на нощна пеперуда, която се блъска в стъклото и само си чупи крилата, а не вижда, че прозорецът отстрани е отворен.
Да, в нашия материален свят има такъв отворен прозорец, който многострадалният затворник - човекът - не може да види, ако не го потърси.








прочети или прослушай 

=========================================================================

Нина Ничева, Подкрепа от небето 

 
Докато обмислях какво да включва новата книга, сама изпробвах силата на новите молитвени формули за различни случаи, включени в тази книга. Осъзнах, че подкрепата от небето за здраве и успех се осъществява по най-невероятни начини, които са подходящи за конкретния случай. Тя може да дойде под формата на приятелски съвет или среща с хора, които не сте виждали от години; да откриете книга, която да преобърне живота ви; да чуете фраза или история, която съдържа отговор на вашия проблем. Поискате ли помощ, чудесата започват да се случват в живота и да го изпълват с вяра, надежда, любов и оптимизъм. 
 Молитвените формули помогнаха и на много мои приятели. Затова ги предлагам и на вас, читателите. Тяхната енергия действа благоприятно и целебно. Ако човек е постоянен в четенето им, резултатите не закъсняват.




прочети или прослушай 

=========================================================================

СТЕФАН ГЕЧЕВ, ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ
Лъжефилософски  и лъжебиографичен  роман


Тази древна сентенция сме чували всички още от гимназията и сме я приемали като една от баналните, може би дори мухлясали, мъдрости, които възрастните набиват в главите на младите, които се стремят към независимост и изява, за да ги подчинят на традиционното мислене и начин на живот. 
И аз, като всички млади навремето, съм чувал и чел неведнъж тази заръка, изказана май от Сократ, и съм я приемал като нещо естествено, познато, като народна пословица. Докато не отидох в Делфи.









прочети или прослушай 

=========================================================================

Елизабет Хайх, Посвещение


В древен Египет дъщерята на Фараона преминава последователно етапите на посвещението, за да познае езотеричните истини и да разбере висшите тайнства на живота...
След 3 000 години, в Европа през бурния 20-ти век, една жена (родена в Унгария, живяла в Швейцария) от ранно детство се бори за себепознание и за овладяване на вътрешните сили с цел да стигне до възможния предел на своята човешка сетивност...

Два живота, разделени от безданата на времето, но душата е една! - доказва този автобиографичен роман на Елизабет Хайх.

    *Уникална духовна опитност
    *Невероятно душевна одисея
    *Проникновен анализ на вековното езотерично учение, което е актуално и днес


прочети или прослушай 

=========================================================================

Елисавета Логинова, Пътят на светлината


Уважаеми читателю, смисълът на това познание е насочен към хармонията и доброто, които са заложени във всеки от нас. В него няма нищо задължително, вие сте в правото си да го приемете или да го отхвърлите, изборът, свободната воля е част от най-интимната ни човешка божественост. Но ако успеем да разберем себе си като част от великото духовно движение във Вселената, ако преодолеем страха си от смъртта и се доверим на своето безсмъртие, както се доверяваме на пътя си до дома, това наистина ще ни направи свободни и разумни същества. Ще ни помогне да се смирим, но и да се познаем, да се опитаме да променим кармичните си предопределения. Ние все още не можем да надникнем в съвършенството, но е добре да се вгледаме в постоянно отдалечаващия се хоризонт с отворени очи.






прочети

=========================================================================

Нина Лариш-Хайдер, Предопределени един за друг
(Как да намерим своя духовен партньор) 


"Почти всички хора, които познавам или съм срещала някога - а вероятно и Вие - копнеят за един опреде лен партньор, с когото да установят трайна връзка. Тайно или явно те се оглеждат за този човек, без в действителност да знаят кого именно търсят, къде ще го открият и по какво ще го познаят. Убедени са само в едно - че той или тя трябва да бъдат истинските.
Разбира се, ако искаме да намерим някого, най-напред следва да си изясним кой е той и какво представлява. Как обаче да постъпим, щом дори не сме сигурни, че онзи, към когото се стремим, изобщо съществу- ва?
Съвсем малко хора са наясно, че в изпълненото си с копнеж търсене са подтиквани от една дълбока неосъзната истина, която се отнася до техния духовен партньор. Още по-малко хора подозират за неговото съществуване. Поради това малцина са преживелите подобна среща".




прочети

=========================================================================

Брус Маклеланд, Преуспяване чрез силата на мисълта 


Брус Маклеланд е от авторите, които пишат само за преживени неща, доказани от собствения им опит и претворени в живота им. Той споделя своя личен път към успеха, илюстрирайки го с много примери и притчи. В древността на вратите на античен храм били изписани думите: Познай себе си! Да тръгнем на среща със самите себе си е едно удивително приключение. Нашата личност се състои от елементи, които се наричат смелост, увереност, чувство за справедливост, решителност, твърдост, вдъхновение и воля. Степента, в която ги притежаваме, определя нашата сила и способност да постигнем максимума на своите възможности.
Авторът дава няколко лесни за следване препоръки, които имат силата да преобърнат живота ни и да ни превърнат в хората, които искаме да бъдем:
Доверявайте се на собственото си мнение и не позволявайте злонамерените действия на околните да ви спрат, когато се стремите към върха. Спокойствието и концентрацията на ума са най-добрите помощници.
Не забравяйте, че сегашното състояние, в което се намирате, е резултат от минали мисли. Бъдещето ще бъде резултат от сегашните ви мисли, защото умът привлича хора и ситуации в съответствие със състоянието, в което се намира. Страхът е опасна болест, от която човек трябва да се излекува. Надеждата носи щастие и гъвкавост, а смелостта, решителността и волята водят до успех.
Живей днес, сега, живей на мига, концентрирай се върху настоящето! Ако не знаеш пътя, потърси помощ! Вселената ще откликне на мига.
Довери се на силата на въображението си и ще изживееш един красив, богат и хармоничен живот.


прочети или прослушай 

=========================================================================

ТОКОРАЗ ИСТО, ПРИТЧА
(Книга за раждането, живота и смъртта) 


Помолете любимия си човек да се отпусне. Нека затвори очи, а Вие му прочетете тази книга. Така двамата ще преживеете едновременно живота на някой друг. Това ще ви сближи още повече и ще помогне да преплетете душите си. Подарявам Ви този разказ. След един месец легнете Вие и помолете човека, на когото сте чели, да Ви прочете книгата, а Вие затворете очи и слушайте. Човекът, който Ви чете, е това, което откривате като разлика между двете четения.
Това, което държите в ръце, е книга без край, ако решите, можете да я допълните и помолете и вашият партньор да направи същото. Така можете да се опознаете и да разберете повече един за друг, отколкото ако живеете години заедно.
Ако имате възможност да проверите как действа книгата на различни хора, ще откриете колко различно я възприема всеки човек. Препоръчайте книгата на ваши приятели, така можете да разберете какви са те и какво представляват. Но можете и да не правите нищо от това.



прочети или прослушай 

=========================================================================

Рон Смодермон, ПРОСВЕТЛЕНИЕ 

 
Целта на тази книга е да ви накара да се откажете от съпротивата си срещу съвършеното функциониране на вашия живот, за да преживеете себе си като божествени – процес, който през всички времена е бил наричан ПРОСВЕТЛЕНИЕ...









прочети или прослушай 

=========================================================================

Пуст Облак
Наставленията на Су Юн
По спомените и бележките на Джу Дин Шакя
от Минг Зен (Чуан Йан) Шакя и Упасака Ричард Чонг 



...Да бъдеш "пуст" означава отсъствие на его, липса на всякаква мисъл за себе си: не в смисъла и по начина, по който функционира едно растение или диво животно - живи същности, които само преработват слънчева светлина, вода и храна с цел да растат и се възпроизвеждат - но в смисъл, че човек престава да управлява събитията, хората, местата и нещата от заобикалящата го действителност с отношение "аз", "на мен" и "мой". Човек, който е пуст откъм "себе", дори рядко споменава тези местоимения. Позволете ми да бъда по-конкретен. Ние сме чували за родители, приятели или любовници, които са обявявали своята изцяло неегоистична любов към други хора. Някой съпрузи казват: "Аз не пазя нищо за себе си. Давам всичко на своята жена." Такива хора не са пусти. Те само са пренесли част от своята идентичност върху други. Човек, който е действително е пуст, не притежава нищо, даже и съзнание за "аз". Негов интерес не са собствените му желания и нужди (в действителност той изобщо не се занимава с тях), а добруването на другите. Той не оценява хората чрез харесване и нехаресване, не ги дели на достойни и недостойни, полезни и безполезни. Той нито цени, нито подценява когото и да било. Той просто разбира, че великият буда Амитаба, будата на Безграничния живот и доброта, обитава във всяко човешко същество и отдава себе си в служене на Буда същността. 
Постигането на такава пустота не е лесна работа...


прочети или прослушай 

=========================================================================

Пийс Пилигрим, ПЪТ КЪМ ВЪТРЕШНИЯ МИР
Основни принципи за хармонията в човешкия живот



Тази книга е едно ярко послание Към Всички хора да запазят мира на Земята и да напреднат по пътя на духовното израстване.








прочети или прослушай 

=========================================================================

Джон Кехоу, Път към могъщество и слава 


Аз съм поет и мистик и гледам на света през тези лещи. И историята ми ще бъде разказана в същия дух.
Това е история за пътешествие, пътешествие, нямащо равно на себе си, пътешествие, което трае повече от двадесет години. Това, за което говоря, е пътешествието навътре в себе си.
Искам да споделя с вас съществуването на път, който навлиза дълбоко в дебрите на Мистерията. Път на красота, лична сила и вътрешен мир. Познавам добре извивките му, тъй като съм минал по него. Слял съм се с него. И мога да говоря като познавач.
Желанието ми е да говоря уверено и искрено за това пътешествие, за това приключение. Няма да скрия нищо. Ще ви разкажа за първата порта и вътрешния глас. За скритото царство и великите хора от миналото. За свещени песни, видения и още нещо.





прочети или прослушай 

=========================================================================

П. Д. Успенский, Осъзнаване. Търсене на истината 


В обикновения език думата "съзнание" се използва най-често като еквивалент на "интелект" (в смисъл на "умствена дейност") или като негова алтернатива. В действителност съзнанието е вид "осъзнатост" у човека: самосъзнание, т.е. да осъзнаваш кой си, какво чувстваш, какво мислиш или къде се намираш в момента.
Според нашата система възможностите на човека обхващат четири степени на съзнание. Това са: сън, будно състоя ние, самосъзнание и обективно съзнание. Въпреки че и четирите са в неговите възможности, на дело човек се ограничава само с две от тях: част от живота му преминава в сън, а оста- налата - в нещо, което хората наричат "будно състояние", но, реално погледнато, то се различава твърде малко от съня.
Колкото до нашата обичайна памет или моментите, кои то помним, ние всъщност запомняме само своите съзнателни мигове, макар и да не си даваме сметка, че нещата стоят именно така.
Какво конкретно разбирам под "памет", ще обясня по-на-татък, а сега искам от вас да насочите вниманието си към собствената си памет и да се опитате да я наблюдавате, Скоро ще видите, че помните различни неща по различен начин: някои - съвсем ярко, други пък - съвсем смътно, а има и такива, които изобщо не си спомняте. Просто знаете, че са се случи ли и толкова.


прочети или прослушай 

=========================================================================

Разговори с Шри Рамана Махариши


Главното учение на Шри Рамана е Себеизследването. Вместо да искаме да знаем това или онова, познайте себе си. Питайте „Кой съм аз?”, вместо да задавате въпроси за стотици други неща. Себеизследването е най-лесната от всички задачи. Но изглежда е най-трудната, понеже сме станали
чужди на собственото ни Себе. Това, което трябва да направи човек е просто – да пребивава като Себето. Това е висшата Истина. Това е вечното, естествено и присъщо състояние. Поради невежество ние се идентифицираме с не-Аза.
Най-фината от идентификациите е тази с егото. Нека открием корена на егото. Откъде израства това псевдо-аз? Накрая на това изследване ние ще открием, че егото изчезва, оставяйки да сияе вечното Себе. Затова най- добрата практика е изследването: „Кой съм аз?”. Това е най-великата джапа. Това е истинската пранаяма. Мисълта „Аз не съм тялото” (нахам) е издишването (речака), изследването „Кой съм аз?” (кохам) е вдишването (пурака), осъзнаването „Аз съм Той” (сохам) е задържането на дъха (кумбхака). Плодът на Себеизследването е осъзнаването, че Себето е всичко, и че няма нищо друго. За тези, които следват този метод не е необхдима друга садхана. Но дори тези, които са приели предаността (бхакти) като дисциплина, достигат същата цел. Ако човек отдаде егото си
на Гуру или Бог, той осъзнава Себето.


прочети или прослушай 

Кратка биография на Шри Раман Махариши – 
прочети или прослушай 

=========================================================================

Робин Шарма, 200 топ принципа на успеха 










прочети или прослушай 

=========================================================================

Румен Чорбаджийски, Ти си това


Ако търсите в една книга изящен изказ, подредени мисли, изчистен абзац, с други думи ако обичате да четете по линията на минималното съпротивление, на един дъх, ТАЗИ КНИГА НЕ Е ЗА ВАС.

Но ако сте от хората, които са “подозрителни” към словото и неговата подредба и надниквате жадно към закодираните послания в тях, ако обичате “да разлиствате” смисъла на авторските решения – ТОВА Е ВАШАТА КНИГА!
И въпреки това, бъдете готови за внезапни изненади. Защото ви очаква неочаквано приключение. Приключение най-вече на духа. Но и на познанието, на емоциите, на желанията, на взаимоотношенията ви с околните и със самите вас… Ситуациите са различни, но винаги екстремни – от трескаво друсане по калдъръм от непознати думи до полета над всичко и всички – лек, ефирен полет, който едновременно плаши и привлича… Така че, в ръцете си държите КНИГА-ИЗПИТАНИЕ. Изпитание на вашето търпение и най-вече на собственото ви ЕГО. И ако вече сте взели решението, да приемете предизвикателството и да прочетете тази книга – започвайте бързо!.. Но четете бавно!.. Защото най-важното е пълнокръвно, с цялото си съзнание, с всяка фибра на тялото си, с всяка частица от спомените, настоящето и мечтите си, да изживеете тръпката, а често и болката при преодоляването на всяко поредно препятствие, на което попадате – от първата до последната глава. И разбирайте последния израз в абсолютно буквалния му смисъл. Защото тръпката, болката са
задължителни, за да сте сигурни, че сте прочели тази книга!
Ако не ги усещате – върнете се, започнете отново, попивайте думите до дъното на съзнанието и задължително до дълбините на душата си…
част 1 – прочети или прослушай 
част 2 – прочети или прослушай 

=========================================================================

Феликс Ешбахер, Курт Тепервайн - ВЕЛИКОТО ТАЙНСТВО НА СЕБЕПОЗНАНИЕТО 


Има хора, които, където и да се появят, правят впечатление с ведрото си излъчване. От тях струи спокойствие. Те са уверени, жизнерадостни и по принцип се радват на успех. Може би се питате, какво ги отличава от останалите? Отговорът е прост: те са уравновесени, познават своите способности и качества, и разчитат на собствените си сили. На тази основа всичко останало идва почти от само себе си.
Ако и вие искате да станете такава магнетична личност, ще ви подадем ръка, за да отстраним заедно трудностите по пътя към целта. Ще ви покажем как да опознаете себе си, как да осъзнаете своите характерни качества и заложби, как да преодолеете слабостите и да развиете силните си страни. Отделете време за тази книга, работете упорито върху себе си – ключът към успеха е във вас.





прочети

=========================================================================

Жанет Орфану, Седмата посока 


Преди време срещнах въпроса: "Колко посоки има в света?" Бях сигурна, че всеки знае отговора. Нали живеем в триизмерен свят - те са 6: изток, запад, север, юг, нагоре и надолу. Оказа се, че верният отговор е 7. И че има още една, седма посока, и тя се нарича Навътре. Оттам започва пътят към Дома - към Създателя и към Себе си! Път труден, предизвикателен и уникален за всеки, избрал да върви по него!
Преди две години срещнах една жена, която получаваше послания от Духовните Учители. Попивах топлите, мъдри думи и утолявах десетилетната си жажда за Божествено знание, мъдрост и Безусловна Любов. В онзи един час си пожелах от все сърце да чуя този любящ глас лично, без посредник. Обещах си, когато това стане, да не го задържа за себе си, а да го споделя със света!
Това правя тук и сега!
Надявам се споделянето на моя път - от невежество и страдание, до радост, мир, изобилие и Любов, с нещо да бъде полезно на всеки, търсещ връзката с Извора!
Нека пребъдат Любовта и Светлината за всички ни!

Повече за авторката – ТУК 
  
прочети или прослушай 

=========================================================================

1 // 2 <== 3 ==> 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9