КНИГИ – тайни проекти, експерименти, разработки – 2



2/4


ПОДПРАВЕНА РЕАЛНОСТ

Матрицата е метафизичен холографски механизъм, чрез който ние изпитваме физическата реалност. Тя координира, регулира и поддържа общата арена, посредством която ние, като индивидуални съзнателни същества със свободна воля, се борим с волята на другите и срещаме последиците от нашите собствени действия. Във висшите плътности (духовните измерения) има повече “прозрачност” между съществата, което означава, че противопоставящите се свободни воли преминават една през друга, обратно на физическата реалност, където противопоставящите се воли се сблъскват. Именно матрицата осигурява обективна действителност, чрез която ние се учим от нашата собствена инертност и твърдостта на другите - стойността на победата, постигната чрез страдание. Без тази матрица, обективната физикалност и непрозрачността на чуждите свободни воли не съществуват; ние не придобиваме никакъв опит, тъй като няма нищо за изпитване.


=========================================================================

МАСОНСТВОТО














=========================================================================

Никола М. Николов, ТАЙНИТЕ ПРОТОКОЛИ 


Ако искате да разсърдите хората, лъжете.
Ако желаете да ги озлобите, кажете им истината.










=========================================================================

Жан Бойе, Най-върлите врагове на човечеството 


Тази книга съдържа големите тайни на вмешателствата и революциите, проваляли правителствата, които са се стараели да предотвратят падането на нациите си в анархията, хаоса и колективното абсолютно робство скрито под маската на социализма или комунизма.
Жан Бойе






=========================================================================

Ернст Цундел, Шест милиона – изгубени и намерени


Ернст Цундел, авторът на книгата "6 милиона - изгубени и намерени" в продължение на осем години е бил съден от еврейското лоби в Канада за клевета. Факт е, че по време на този процес е било оспорвано буквално всяко твърдение в труда му и той е бил принуден да го защитава и доказва с автентични източници от времето на Втората световна война - протоколи на Червения кръст от периода '41-'45-та, протоколите от Нюрнбергския процес (или казано по-точно - Нюрнбергския фарс), показания на независими експерти по пещи и горива и периодични издания от времето на войната и непосредствено след нея.

Факт е, че след осем години съдебни дела Върходният съд на Канада постановява, че в книгата не се съдържа НИТО ЕДНО НЕДОКАЗАНО твърдение, отхвърля безусловно обвиненията за клевета и разрешава отпечатването и.

СЪДЪРЖАНИЕ
1. Предисловие
2. Немската политика към евреите до началото на войната
3. Немската политика по отношение на евреите след началото на войната
4. Населението и емиграцията
5. Шестте милиона – документални данни
6. Нюрнбергският процес
7. Аушвиц и полските евреи
8. Мемоарите за концлагерите
9. Организация на концентрационните лагери
10. Евреите и концлагерите - доклад на Международния Червен кръст
11. Изследванията на Пол Расиние
12. Заключение
13. Послеслов

прочети

=========================================================================

Оригинални текстове на розенкройцерите от XVI и XVII век
Съставител и преводач Диана Сливкова

Сборникът с избрани оригинални текстове на розенкройцерите ще даде за първи път на българската читателска публика възможност да усети обаянието на произведенията, издадени още в XVI и XVII век.  
Още с манифеста Фама Фратернитатис (1614 г.) се изпраща пламенно послание до учените и управляващите в Европа за извършване на "Генерална реформация", която трябва да постави началото на едно ново, по-хуманно и демократично общество. През следващите две години биват отпечатани Конфесио Фратернитатис (1615 г.) и Химическата сватба на Кристиан Розенкройц (1616 г.), които също както Фама Фратернитатис са публикувани анонимно, но се предполага, че са дело на изключително ерудирания вюртембергски богослов Йохан Валентин Андрее (1586-1654), вероятно с участието на негови съмишленици от Тюбинген. В манифестите е представена историята на братството, създадено от Кристиан Розенкройц (1378-1484), чиято главна цел първоначално е да оказва  помощ на бедните и болните, а по-късно и да работи в полза на една всеобхватна промяна в обществото и църквата.


=========================================================================

Дейвид Айк, Тайните на Матрицата


Специалното издание за юли, 2006-та година на XNETBG! Една уникална и достъпна лекция на Дейвид Айк за NWO, рептилиите и холографската вселена.

Приятно четене!









прочети

=========================================================================

Стефан Стоянов, Психотронната война


„Книгата посвещавам на младите хора,
за които и за чиято съдба искрено се
вълнувам, като се страхувам да не би
Сатана да ги превърне в средство за
постигане на пъклените си цели!” 







=========================================================================

Майкъл Бейджънт, Ричард Лий, Хенри Линкълн - 
Светата кръв и Свещеният Граал
(Тайните на тамплиерите и масонската ложа)


Тази книга ще промени представите ви за последните 2000 години от човешката история.

Първото издание на „Светата кръв и Свещеният Граал“ през 1982 година предизвиква буря от противоречия, ехото от които още отеква из западноевропейския свят. Изводите в книгата са убедителни. Нещо повече: много от тях са дори потресаващи и вероятно смъртно опасни. Независимо какви са вашите собствени възгледи, това е книга, която ще ви завладее.

„Светата кръв и свещеният Граал“ нанася значителен удар върху официалното християнство… Това несъмнено ще разгневи религиозните власти, но авторите може да се окажат прави…

Мирон Гриндеа, „Сънди телеграф“

Изключителна творба! Една рецензия би се докоснала до няколко от огромния брой заплетени теми, които се разискват в книгата, но по-добре е да се каже, че ако сте любители на детективски истории, свързани с миналото, книгата ще ви хареса много…

Антъни Пауъл, „Дейли телеграф“

Авторите предлагат някои исторически факти и собствени свободни разсъждения… Тези млади мъже не са глупаци; те притежават знания, енергия, ентусиазъм, примесени със скептичност.

Антъни Бърджис, „Обзървър“

Една книга, която ще бъде яростно заклеймена и много четена.

Сара Престън, „Файненшъл таймс“

прочети

=========================================================================

Волен Сидеров, Бумерангът на злото

Дали историята е това, което сме учили в учебниците? Не се ли повтаря в реалността антиутопията на Оруел „1984“, в която специални екипи пренаписват историческите събития и представят нещата така, както иска „вътрешното ядро“ – скрит управляващ елит.
Защо в учебниците не учихме, че болшевизмът е наложен от една еврейска клика, „хванала за косите руския народ“ според Чърчил? Защо няма холокост за 66 милиона православни християни, избити от тази еврейска клика?
Защо не знаем, че едни и същи финансови магнати от Уолстрийт финансираха Троцки и Хитлер?
Не беше ли 11 септември 2001г. Акт, извършен от свръхелита за пренареждане на света? Книгата на Волен Сидеров „Бумеангът на злото“ е опит за отговор на тези въпроси.


=========================================================================

Кристофър Найт и Робърт Ломас, КЛЮЧЪТ НА ХИРАМ 


“Ключът на Хирам” е книга, която ще разтърси из основи целия християнски свят.

Когато Кристофър Найт и Робърт Ломас, и двамата масони, започват изследване за произхода на масонството, те нямат ни най-малка представа, че ще попаднат по следите на истинската история на Иисус Христос и на автентичната Иерусалимска църква. Оформяйки един нов, крайно различен образ на Иисус и общността на неговите последователи, авторите стигат до спорния извод, че ключовите ритуали на съвременното масонство са били използвани още тогава от тях като начин за ритуално приемане в общността им. Найт и Ломас щателно анализират и сравняват древните египетски документи, Стария и Новия завет, най-ранните християнски и равински текстове, ръкописите от Мъртво море и ритуалите на масоните. Така те успяват да възстановят изгубената история за Иисус и неговият брат Иаков и да опишат борбата им за създаване на “Небесно царство” на земята, използвайки масонски ритуали. Основаването на християнската църква е посочено като политически акт, имащ малка връзка с човека, когото наричаме Христос.
Ранните християни заравят своите най-ценни ръкописи под храма на Ирод, малко преди те и градът им да бъдат унищожени от римляните през 70 г. пр. Хр. Изгубени за света в продължение на хилядолетия, ръкописите били изровени тайно и разтълкувани от Ордена на тамплиерите, който приел тези древни знания и ритуали като свои собствени. Книгата достига кулминационната си точка, когато авторите дишифрират точните указания, закодирани в масонските ритуали, посочващи ключа за разгадаване на тайната на вечното убежище на ръкописите на Иисус. Едно великолепно светилище, прецизна реконструкция на храма на Ирод, построено от потомците на рицарите тамплиери и първите масони преди повече от 500 години.

прочети

=========================================================================

Ян ван Хелсинг, д-р Динеро - Книгата за един милион евро


Вярвате ли в случайности? Знаете ли, че в света има няколко стотин фамилии, които са по-богати от всички останали хора на Земята? Случайно ли е, че те общуват само помежду си, при закрити врати? Какво знаят те за парите, което останалата част от човечеството дори не подозира? Вярвате ли, че щастието, богатството, парите и благоденствието случайно спохождат определени хора?

Всъщност не е случайност, а специално познание как да се борави с парите и успеха, което остава скрито за обикновените хора. Всеки е чувал да се говори за „рецептата на успеха". Има ли в действителност подобна рецепта? Да, има я! Съществуват няколко механизма, които могат да се окажат изключително полезни за този, който умее правилно да ги използва. Известно ни е, че ако посеем царевица през зимата, няма да поникне и знаем, че във Финландия не вирее киви. Ако гледаме картофи например - не можем да ги съберем рано, защото не са узрели, а ако закъснеем, вече ще са развалени. Всичко се случва на „правилното място" в „точното време" и човек трябва да е наясно. Същото се отнася и за парите. Естествено има периоди, подходящи за финансови операции, които донасят по-големи печалби. Идват моменти, в които човек трябва да вземе професионално решение, да започне самостоятелна дейност, да предаде фирмата на следващото поколение или да сподели с останалите дадено откритие, за да постигне успеха. Всеки от нас поне два пъти в живота си получава възможността да го направи. Повечето хора я пропускат, защото не различават шансовете и не могат да ги разпознаят, не умеят да разчитат знаците, които им поднася животът и не са наясно с начините, по които да го направят.

Никога не сте чували подобно нещо? Разбира се, че не! Как мислите, защо мъже от различни братства се срещат тайно и дават обет за мълчание? За удоволствие? Има няколко „незначителни" тайни, които са извести на малцина и се крият от обикновения човек - ключът към истинския успех. Те завинаги ще останат скрити за вас, освен ако не решите да отворите тази книга...

прочети или прослушай 

=========================================================================

Хавиер Сиера, Тамплиерските порти

Геостационарен сателит на Европейската космическа агенция се натъква на нещо необяснимо: спътниковите снимки на определени части от района на Шампан са запечатали странни бели петна. Ръководителят на проекта Мишел Темоен започва разследване, което ще доведе до уволнението му и ще го тласне по дирите на една загадка, чиито следи се губят осем века назад във времето.
Разследването се преплита с историята около разкопките при древния храм на Соломон, под чиито развалини през 1125 г. тамплиерите намират лелеяна реликва. Откритието не само им дарява богатства и невиждана власт, но и довежда до построяването на няколко десетки катедрали, свързани по загадъчен начин с очертанията на съзвездието Дева.

"Разкриването на други подробности от историята би лишило читателя от огромната изненада, която крият тези страници."

Хавиер Сиера 

=========================================================================

Хавиер Сиера, Синята дама 

Изумително съчетание от исторически факти, съвпадения и чудеса!

Журналистът Карлос Алберт тръгва по следите на загадки, които ще го преведат отвъд времето и пространството. 1629 г. Конкистадорите вече са завладели Централна Америка и налагат новата християнска вяра с подобаващо усърдие. Но проповедниците на словото Божие се натъкват на странен факт: едно местно племе вече познава основите на вярата. Как и откъде е дошло това знание? По същото време в манастир в Испания една млада монахиня знае за индианските племена повече от самите мисионери. Как сестра Мария Хесус де Агреда е съумяла да посети Ню Мексико повече от 500 пъти, без да напуска манастира? Защо самата Инквизиция не успява да уличи монахинята в измама? А в днешно време Ватиканът разработва таен проект за изграждане на машина на времето, която ще им помогне да видят миналото. Защо се страхуват да покажат изобретението си на света? И какво общо има ЦРУ с всичко това?


прочети

=========================================================================

Хавиер Сиера, ЕГИПЕТСКАТА ТАЙНА НА НАПОЛЕОН

В търсене на безсмъртието


През лятото на 1798 г. френските войски акостират на египетския бряг, предвождани от генерал Бонапарт. В разгара на своята военна кампания по завладяването на Египет и Палестина, Наполеон неочаквано се запътва към Назарет. Не по-малко учудване буди фактът, че прекарва една нощ сам в Голямата пирамида в Гиза. Какво се опитва да открие Наполеон на тези свещени места? Защо орденът на масоните и мистични ислямски секти следят всяка негова стъпка?

Според небесните знаци, както и според тайното евангелие на Марко, дошло е Времето, когато тайната формула на безсмъртието, завещана от Изида, ще се появи на бял свят. Наполеон ли е избраникът на съдбата, предопределен да научи хилядолетната тайна? Дори да е така, той не е единственият, стремящ се към вечен живот. Към него се домогват и последователите на древните секти на Хор и Сет, на Светлината и Мрака. Ще успее ли Наполеон, с помощта на екзотичната красавица Надия, да достигне заветната цел? Кой ще получи тайната на безсмъртието?

прочети

=========================================================================

Хавиер Сиера, Тайната вечеря

Романът, който превзе класациите в 39 страни!


Януари 1497 г. Отец Агустин Леире, инквизитор от доминиканския орден, посветен в разчитането на кодирани послания, е изпратен по спешност в Милано, за да надзирава последните щрихи, които маестро Леонардо нанася върху фреската "Тайната вечеря". Причина за неочакваната мисия са поредицата анонимни писма, получени в Двора на папа Александър VI, в които се твърди, че Да Винчи не само е нарисувал дванайсетте апостоли без обичайния ореол за святост, но и че самият той присъства в свещената сцена, при това обърнал гръб на Исус. Защо? Нима е бил заразен от проказата на ереста или стенописът крие смайващо тайно послание? В същото време някой извършва серия необясними ритуални убийства...




прочети

=========================================================================

Проектът РАН-ЪТ

През ноември 1989 г. Ричард Ран, тогава главен икономист на Националната търговска камара на САЩ, изнася лекция в Унгария, на която присъстват и български висши държавни икономисти. През март 1990 г. българското правителство, в лицето на премиера Андрей Луканов, се обръща към Ричард Ран с молба за "техническа помощ" за провеждането на предвидените реформи. Половин година по-късно 18 икономисти от американската администрация изготвят национална стратегия в обем 600 страници[1][2] за икономически растеж и преход към пазарна икономика. През август американският екип прекарва в България няколко седмици заедно с група български специалисти, за да уточнят детайли и срокове.

Българската група в работните срещи е ръководена от проф. Иван Ангелов, икономически съветник на правителството, и участват още 29 български икономисти, сред които професорите: ...



прочети

=========================================================================

Кой и как подслушва мобилните телефони и Интернет


Този малък документ има за цел да изясни на всеки, който желае, какво се случва към момента със личната ни комуникация – през Интернет и чрез мобилните ни телефони.



книга 1 – прочети

книга 2 – прочети




=========================================================================

НИКОЛА М. НИКОЛОВ; БОЖИДАР Б. ПАЛЮШЕВ -  СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ - 2
(Черната кутия на световната конспирация)

ПОСВЕЩАВАМЕ
НА ВСИЧКИ МЛАДИ И ЧЕСТНИ ХОРА, ЗАГРИЖЕНИ
ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.


СЪДЪРЖА ЧАСТИТЕ: ПРЕДСТАВАТА ЗА ВЛАСТТА, ЧОВЕКА, БОГА И ВСЕЛЕНАТА В СВЕТЛИНАТА НА ПАТРИАРХАЛНАТА МЪДРОСТ, ИДВАЩА ОТ ДРЕВНИТЕ ОБЩЕСТВА; МОДЕЛЪТ НА СВЕТОВНОТО УПРАВЛЕНИЕ В ПОЗИТИВНОТО ЧОВЕШКО ЗНАНИЕ; ФИЛОСОФИЯТА НА РАВНОВЕСИЕТО - ЕДИН ОПИТ ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ЗНАНИЕТО НИ ЗА ВЛАСТТА, ЗА МАСОНСТВОТО, ЗА УСТРОЙСТВОТО НА СВЕТА, ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.





прочети

=========================================================================

Никола М. Николов, Четиридесетте безотговорни дни
1944


Преди години ми бе подхвърлен един ръкопис от мой неизвестен сънародник. След като го прочетох разбрах, че същият този човек е от моя Видински край. Той бе много добре запознат със събитията около 9 септември 1944 година. Имената на инквизираните, както и на инквизиторите през 40-те безотговорни дни напълно отговаряха на всички тези, които лично познавах.

Точността, с която той описва тези тревожни и злокобни за народа ни събития ми подсказва, че самият този човек е имал близък достъп до тях.
Дали той е участвал в тях или не? Дали се дължи на непостигнати амбиции и власт, също не зная. А може би и той, както и много други действащи лица в тези варварски събития, е разкаян и чувства необходимостта да доведе до знанието ни една малка част от трагедията на нашия народ, настъпила на 9 септември 1944 година с нашествието на комунизма в България.
Независимо от всичко аз благодаря на този анонимен ремсист за картинното обяснение на тези кървави и печални събития за нашия народ. Аз му благодаря, така както досега имах възможността да благодаря и на много други разочаровани комунисти, прозрели в същността на комунистическата идеология.
Чувствам, че с всеки изминат ден постигам целите си - да отворя очите на още заблудени-те, за да разберат, че комунизмът е рожба на една шепа международни банкери, които го използват най-рационално за техни цели.
Книгите ми се четат вече в много страни по света на различни езици. Получавам много писма отвсякъде, от което е ясно, че светът не спи.
Мисля, че тази книга с анонимен автор е много належаща за настоящия момент в България. Ще допринесе до голяма степен българските младежи да разберат какво представлява комунизмът и кои бяха тези, които из биха родителите им и унищожиха българската интелигенция и култура.
Нашата младеж не бива повече да стои апатична и инертна. Родителите им бяха добри националисти и патриоти и те са длъжни да следват техния честен пример за спасението на родината ни България.
1-4 ноември 1994 година

прочети

=========================================================================

Ангел Грънчаров – Елтимир, Невидимата атака

Какво е психотронно оръжие? На първо място нека не бъркаме психотрониката с психотропните средства. Психотропните средства са химия; психотронните – техника.  Психотронно оръжие е всяка система за негативно въздействие върху организма, посредством електрически и електронни устройства... Някои автори, предимно от средите на руските военни специалисти използват също израза "енергийни удари”. Психотронните атаки често биват съчетавани с класическа психология и по-рядко с древни окултни техники. Към окултните техники следва да прибавим познатата ни хипноза. Нерядко в действие влизат и психотропните вещества.






прочети

=========================================================================

Артър Ленгли, Армагедон: Психогенераторите работят

Битката АРМАГЕДОН никога не е приключвала нито на Земята, нито в другите светове. Сега ние се намираме в една от нейните заключителни фази. Няма по-голям порок от страха и романът "АРМАГЕДОН" недвусмислено го доказва. Историята на тази книга е мъчителна, но въпреки всичко тя бе написана. Авторът й преживя многобройни удари, но това не повлия върху решението му да я направи достояние на всички. Да знаеш и осъзнаваш какво извършват шепата хора, които искат да владеят света чрез невидимите оръжия на психовъздействията, вече означава съпротива. Съпротивата на всеки от нас ще преодолее дори Мрака, това ни казва авторът и неговото твърдение няма алтернатива.






прочети

=========================================================================

Артър Ленгли, Армагедон - 2: Хроники на последните дни

Ще се завърнете във времето, когато Земята ще бъде унищожена. Ще започне с кратък взрив, който пресата ще нарече “терористичен”. Ще бъде дело на двама отчаяни мъже. В своята бомба те ще поставят и плутоний, и така атомният й взрив ще предизвика верижна реакция. Ще започне в мястото, наричано от арамеите Армедиго, а от гърците Армегедон.

После ще отмине много време и първите хора ще бъдат създадени отново. Тогава и ще настъпи денят, в който избраниците ще излязат от състоянието “сомати” и ще отидат при другите, за да не разрешат историята да се повтори отначало. И съм сигурен, че вече няма да бъдат допуснати никакви технологични общества, никакви емисии от въглероден двуокис, парников ефект, разтапяне на ледовете в Гренландия, озонова дупка, пари, лъжи, глад и бедност, унижения, които накараха онези двама отчаяни мъже да взривят бомбата в Армагедон.



прочети

=========================================================================

Артър Ленгли, Парола ШАМБАЛА


След бестселъра "Армагедон" в две части - за психотронната война на планетата и използването на свръхфеноменални хора от тайните служби, "Парола Шамбала" е следващата книга от поредицата.

За Артър Ленгли истината, странна, шокираща, и на пръв поглед неприемлива, е боен меч. Неговата война е лишена от лични страхове и самозабрави. Знаещите истинската истина за света ни я укриват, защото който има информация, дирижира историята.

Артър Ленгли не постъпи така и в "Парола Шамбала" ни предоставя тайната история на Земята и експеримента "цивилизация" - от тяхното начало до наближаващия финал.

"Парола Шамбала" няма жанр, не е роман, нито събрани записки. Тя е хроника на случилото се, случващото се, и на това, което ни очаква. Всеки, потиснат, демотивиран и депресиран, всеки, изгарян от жаждата да прогледне, най-сетне ще я утоли. Така ще се присъедини към онези, които ще знаят какво да правят, щом настъпи времето на голямата трансформация - и на планетата ни, и на всеки живот.

Какво е Земята? Наказателен батальон, място, в което се прераждаме за поредно съществуване, плацдарм на бойната не само помежду ни, но и на битката между мрака и светлината?

Кои сме, кой и за какво ни е пратил тук; кой отнема живота ни; кой ни наказва и награждава; кои са Учителите ни; какво е предопределено да се случи и доколко е в наша власт да го променим?

Почти всеки се досеща за отговорите, но малцина ги изричат. Артър Ленгли пое тази отговорност.

Петя Димитрова

прочети или прослушай 

=========================================================================

ИВАН СТАМЕНОВ и РОБЪРТ С. МЕЙСЪН, ИДВАНЕТО НА АРИМАН
ЕСЕ ЗА ТЪМНИТЕ СИЛИ ЗАД СВЕТОВНАТА КРИЗА
Очерк с допълнения

През 1997 година излезе „Идването на Ариман – есе за
тъмните сили зад световната криза“. А през юни на 2009-та ав-
торът – Робърт С. Мейсън, направи дребни корекции по
материала. Повечето добавки не засягат ключовата тема – идва-
нето на Ариман, а поясняват термините, ползвани от Рудолф
Щайнер в лекциите му за това важно събитие, което ще се случи
в нашето трето хилядолетие. Есето беше преведено на няколко
езика, като авторът се надява тази практика и изследванията да
продължат. 

прочети

=========================================================================

РОБЕР АМБЕЛЕН, ИИСУС
Или смъртоносната тайна на тамплиерите

Тази книга съдържа някои разкрития, които без съмнение шокират. Но...

- Знаете ли защо след втората половина на 13 в. Орденът на тамплиерите отхвърля догмата за божествения произход на Иисус Христос и възприема тезата за Единния Бог?

- Знаете ли, че катарите са знаели много преди тамплиерите тайната за действителния произход на Иисус от Назарет и че това е главната причина за унищожаването им?
- Знаете ли, че в действителност Иисус се ражда през 16 или 17 г. пр. Хр. и че е разпнат от римляните през 33 или 34 г., когато е около петдесетгодишен?
- Знаете ли, че Иисус произхожда от царския род на Давид и затова става след баща си Иуда от Гамала и дядо си Езекия водач на еврейската съпротива срещу римляните?
- Знаете ли, че Иисус е разпнат с главата нагоре, както са постъпвали тогава с разбунтувалите се роби и злосторниците, а не с главата надолу, каквото е било наказанието за политическите размирници?

В процеса на продължително и търпеливо изследване авторът Робер Амбелен стига до голямата "тайна на Църквата". Разкриването на тази тайна е истинската причина за гибелта на рицарите на Ордена на тамплиерите. Личността на Иисус Христос се представя пред нас в съвсем нова светлина.


прочети

=========================================================================

Норман Финкелщайн, Индустрията на холокоста


Прочетете книгата,, Индустрията на Холокоста”от евреинът Норман Финкелщайн. Книга от която неговите събратя евреи хич не са щастливи заради това което пише той. Това е книга динамит.

Финкелщайн посвещава първите няколко страници от книгата си на факта, че холокоста е еврейски мит измислен повече от 20 години след краят на втората световна война. Този термин не е бил в употреба преди 1967 година.

След по вече от 20 години от края на втората световна война еврейските лидери решават, че има много да се спечели като се представят евреите за принципни жертви на войната, и така за тази цел, мита за холокоста беше конструиран. Смесвайки факти, обикновено преувеличени или изкривени факти, с много измислици, ловките сътворители на митове от Холивуд и Ню Йорк произведоха мита за холокоста, в който “невинните евреи” са принципните жертви на войната, натиквани с милиони в “газовите камери” от “садистичните нацисти”.

Финкелщайн обръща внимание че двете определящи догми на холокоста са: първо, твърдението че е уникален, твърдението че холкоста дава на евреите статус на главни жертви на света. Никой друг не е страдал токова много колкото чифутите, и никой друг няма право на толкова много симпатии и компенсации колкото чифутите.

Втората определяща догма на холокоста беше че, това е било напълно лишен от разум, неоправдан акт от страна на германците и по никакъв начин не е базиран на нещо, което евреите да са направили. С други думи чифутите са били напълно невинни жертви. 

прочети

=========================================================================

Хенри Форд, Интернационалните евреи

Хенри Форд е име, което няма нужда от представяне. Той е изобретател и творец, автомобилен предприемач на столетието и не случайно техникумът по фина механика и оптика в София бе кръстен на негово име.
Този човек обаче е и писател - нещо, което малцина знаят.
В книгата си Хенри Форд поставя много въпроси и се опитва да намери техните отговори, които звучат съвсем в тона на една реч на Бенджамин Франклин от 1787 г.: "Напълно съм съгласен с генерал Вашингтон, че трябва да защитим тази млада нация. А заплахата, господа, са евреите..."

Какво е давало основание на този американски държавник да има подобни опасения още преди повече от 220 години? И защо век и половина по-късно Хенри Форд го мъчат същите терзания?




прочети

=========================================================================

Лорънс Гарднър, Конспирацията срещу Магдалина

Коя е истинската Мария Магдалина? Светица или каеща се грешница?
Конспирацията срещу Магдалина продължава темата за свещения брак между Исус и Магдалина и месианското наследство. Новото историческо разследване на Лорънс Гарднър изважда Магдалина от поддържащата u' роля и я налага като главна фигура в събитията от Новия завет. Предмет на специално внимание са най-полемичните аспекти на тази тема:

* Детето на свещения Граал – сензационна информация от секретните архиви на Ватикана и религиозните ордени.

* Евенгелието на Магдалина – апокрифни текстове, които разкриват мисията на Мария Магдалина като „апостол над апостолите“.
* Образите на Мария Магдалина в ренесансовата живопис – опитите на църквата да цензурира шедьоврите на Леонардо да Винчи.

Конспирацията срещу Магдалина разкрива целта на хилядолетната война, водена от църквата срещу Мария Магдалина, чийто исторически образ, според Гарднър, няма нищо общо с каноничния образ на каещата се грешница.

„Тази провокативна книга тръгва оттам, докъдето стигнаха други“.
Дилънс Букселърс
„Книга, която ще предизвика възторг и гняв - задължително четиво!“
Хачардс


=========================================================================

  1 <== ==> 3 // 4//